Instagram : @peejburhan

dah tua-tua ni macam-macam penyakit kan.

jonet tidur rumah aku few days ni.
sebab dia wakil main bola tampar bahagian selatan untuk kor dia.
main kat hospital angkatan tentera area umah aku ni.
dekat 5 minit dah sampai.
so dia akan tidur sini few days. selagi bertahan la.
kecundang awal, awal la dia balik.

so semalam layan sembang sedar nak pukul 4am dah.
bagus la tu.
tapi dorang semua tidur. aku tak tidur lagi.
aku lipat baju yang macam everest sambil layan tv series aku download.
settle lipat baju. pergi gosok baju suami n seluar dia untuk gi kerja.
then sambung layan tv series after subuh baru tidur. hihihihi. ;p

sekali rasa macam tak puas tidur lagi.
dah kekecohan.
Mr.B mengadu dia sakit la apa.
sempat mengadu kat jonet.
jonet kata dpd simptom tu batu karang.
pulak dahhhh.

so bawak la dia ke klinik.
dapat la injection n ubatan.
then makan n balik.
tu dia tidur tak bangun2 lagi.
aku pun tertidur balik tadi. hua hua.

hopefully nothing serious la.
gigih google sebab batu karang, pemakanan apa la apa.
pastu mula la iolls konon doktor nasihat memacam. hahaha.

oh lagi satu nak bagi tau.
ephyra takda stock ye.
masuk minggu ni dah 2 weeks takda stock.
aku hari tu sebelum dapat tau akan takda stock aku amik 4 dozen.
tapi by the time aku buat payment yg balance 2 dozen tu. dorang kata dah takda.
so dapat 1 je. tsk. so dah habis satu tu.
nak tunggu balance lagi satu n nak tambah ke apa tak tau la bila ada.
dorang pun tak sure. gituh.

so maaf la ye. aku memang takda stock.
payah gak kan macam ni. orang nak barang takda.
but what to do. bukan aku yang takda stock tapi pihak oceanlife yang takda stock.
tapi harga best deal yang if beli more than 1 tetap ada ye.
so berminat nak harga best boleh la beli.
ku tetap layan.
cuma takut korang la letih menunggu bila nak dapat barang.
since aku sendiri takleh bagi tau bila barang di jangka ada.

ok itu je penguguman untuk hari ini ye.
ok bye. nak buat kerja n layan segala email, whatsapp ke apa.
terlalu banyak masuk sampai aku kadang tak sedar mana dah reply mana tak.
pening memikirkan.

doa agak suami ku sihat2 la ye.
sebab if dia tak sihat aku gak yang payah nak bekerja nanti.



4 Comments:

intandayani said... [Reply to Comments]

igtkan Pn. Peej kite tak sihat lg.Ben sila bermanja lebih ngn Peej

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ko bg mr B minum byk2 air suam. my boss pun masuk wad ni sbb batu karang. pastu my big boss melawat dia kat hospital, bwk hadiah air kosong byk2 hihi. insyaAllah xde apa2 tu. kita smua doakan yg baik2 :)

UMIE said... [Reply to Comments]

Salam Peej..
Akak silent reader..

Baru jumaat (07/06/2013) lepas mak akak sakit sampai tak bleh bergerak sebab batu karang. Buah pinggang dia dah bengkak.

Sabtu lepas, Akak bawa dia berubat kat Durian Tunggal.. Alhamdulillah.. Org tu cuma gosok2 tempat dia sakit kat belakang area pinggang sbelah kiri dengan losyen/minyak panas.

Gosok dalam 30 saat kot.. tetiba je org tu duduk n masukkan 2 biji batu kat dalam plastik kecik..

Tengahari tu mak akak dah boleh gerak macam biasa n dah makan macam biasa.

Bayaran rawatan ikut kita seikhlas hati (masuk dalam tabung)

Yang mahalnya duit ubat n minyak.. tapi kami semua puas hati.

Nak pegi kesana kena wat appointment dulu untuk amik nombor.

Akak dapat no 24 kul 8 pagi. Masa akak sampai kul 8.. baru sampai no 15.. dan org yang datang selepas akak dapat no... 80++(tak ingat)

http://ctajar.blogspot.com/2012/12/kisahku-di-durian-tunggal-melakabatu.html

UMIE said... [Reply to Comments]

Salam Peej..
Akak silent reader..

Baru jumaat (07/06/2013) lepas mak akak sakit sampai tak bleh bergerak sebab batu karang. Buah pinggang dia dah bengkak.

Sabtu lepas, Akak bawa dia berubat kat Durian Tunggal.. Alhamdulillah.. Org tu cuma gosok2 tempat dia sakit kat belakang area pinggang sbelah kiri dengan losyen/minyak panas.

Gosok dalam 30 saat kot.. tetiba je org tu duduk n masukkan 2 biji batu kat dalam plastik kecik..

Tengahari tu mak akak dah boleh gerak macam biasa n dah makan macam biasa.

Bayaran rawatan ikut kita seikhlas hati (masuk dalam tabung)

Yang mahalnya duit ubat n minyak.. tapi kami semua puas hati.

Nak pegi kesana kena wat appointment dulu untuk amik nombor.

Akak dapat no 24 kul 8 pagi. Masa akak sampai kul 8.. baru sampai no 15.. dan org yang datang selepas akak dapat no... 80++(tak ingat)

http://ctajar.blogspot.com/2012/12/kisahku-di-durian-tunggal-melakabatu.html

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...