Instagram : @peejburhan

apps for mac



aku tetiba gedik nak buat watermark.
sebab ada certain pics kau rasa nak la ada watermark kan.
since pakai macbook aku memang tak reti la weyh.
sebab tak semua benda yang boleh pakai kat windows, pastu nak pakai kat mac kan.

merasa la memang aku memang tak letak la watermark ke apa.
plus siapa pun je nak curik gambar iolls kan.
unless pic testimonial. tu memang ada la orang curik.
tapi usually if macam tu. nak taknak kena la aku guna pc n watermark.
semalam gigih la aku google app apa boleh guna nak watermark kat mac ni.
sampai la jumpa yang aku bebetul suka.
ok ada gak yang menarik orang review. tapi masalah review tu tahun 2008.
valid lagi ke sekarang kan. malas la.
so amik yang confirm ok n simple la.

tapi app tu tak free la. bayor.
so semalam try n error la.
ok memang best.
tapi satu la. since pic tak standard size.
so watermark tu bila kat pic kejap besar melampau.
kejap cenonet je macam tak ikhlas nak watermark.
bongok betul la.
saje gedik nak watermark pakai image. best la.
tapi tang size tu.
ish pening aku.

padan muka.
nak beli macbook gak. 
bukan la celik i.t sangat. terkial2 la baru nak belajar itu ini.
ok now.
siapa sini pakai mac.
korang pakai app apa untuk edit pic, resize ke apa semua tu.
sila share.
senang kerja ahkak, takda la horror sangat rupa watermark aku. :D



4 Comments:

akubukanpilihan said... [Reply to Comments]

peej,

guna photoscape. senang :)

http://www.photoscape.org/ps/main/index.php

BEA.Xaeren. said... [Reply to Comments]

akak, guna je app online.. www.picmonkey.com.. hehhehe..

Elly said... [Reply to Comments]

Kau tahu tak macam mana nak copy and paste puas aku aku cari jawapannya masih belum dijumpai..hahah

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

@Elly
klau nak copy and paste gune mac(kan?) : press command and C for copy, command and V for paste.. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...