Instagram : @peejburhan

account not authorised

[sticky post- selagi prob x settle]

bagi yang nak buat transaction unsuccessful tu.
dia tulis account not authorised tu.
sorry ye.

sebab memula aku try buat ke transaction keluar error message tu.
aku ingat maybank gila sbb mmg hujung n awal bulan kan begitu.
so aku biarkan je la.
takpa esok2 la.
sekali dapat email dpd customer kena yang sama.
then sms pulak masuk. orang nak masukkan kat cdm pun sama gak.
apa ini semua?

so call maybank customer careline.
rupanya kena block uolls.
sebab dia kata memang transaction melebihi 100 kali akan kena block.
100 kali???? dah 2 tahun guna weyh baru now nak block.
rasanya lebih dpd tu dah guna kot.
maybe lately ni berlebihan sangat kot.

selalu aku ada la baca orang yang meniaga jugak kena macam ni.
aku pelik apesal aku ok je tak kena.
haaa sekali kena. amik kau.

so aku di suruh pergi bukak current account.
baiklah.
so sementara ni takleh la kita nak berurusan kan.
nanti once dah ok aku akan update sini ye.

sorry for the inconvenience.



5 Comments:

SaraGurL said... [Reply to Comments]

Haha itu utk avoid money laundering
Dats y mybnk blocked

strawberi said... [Reply to Comments]

peej tk cuba register yg online shop utk maybank...yg tu senang nk check payment n ade kelonggaran jumlah transaction kot...after register online ngan maybank..nt dorg call..bolehla tros tnya dorg,...
senang sket..

mantoi said... [Reply to Comments]

As Salam Peej... Acct Svg Maybank ko nih ... ada passbook ker tak ?

Kalu ada passbook ... ko gi jer branch update passbook ... then dah bule guna balik ....

Tapi leceh laaa .. kalu satu ari ko punya transaction cecah 100 ... maka setiap ari ler ko kena upd passbook ...

Kalu tak de passbook ... procedure dier lebih kurang jugak ... branch kena buat some sort of update passbook ... tapi print atas kertas jer ... Tapi ada sesetengah branch tak mau layan cara nihh ..

So kalu buat Current Account confirm tak de masalah nih lagik ...

CuCuCamber said... [Reply to Comments]

biasa u kena pergi bank update buku..takpun u buka je personal current account peej..lagi senang..mmg dia xkan block walau byk mana transaction mana..

dulu i pun selalu kena masa pakai saving acc, tp once dah tukar to current account mmg tak pernah ada problem..and if ada personal current acc lagi senang utk buat business..

safiyyah osman said... [Reply to Comments]

Kak nk senang..akak bka current acc y personal tu..rm250 ja buka mcm saving jga..so settle msalah..pasni bla dh pnah kna block..msti akan kena lgi...sya ritu kena dkt 4kali berturut2..padahal sblum tu xpnah pun kna..current personal tu bleh apple gna maybank2u ja..nnt just bwa ic ja p sna..gitu..pastu nnt mint org bank login skali no current tu dkt m2u..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...