Instagram : @peejburhan

opps she did it again

semalam hari yang sangat busy.
pergi post barang petang.
then singgah JJ kejap beli barang sikit.
balik rumah.
sebab rumah kancah tak sempat nak kemas.
so nak mengemas la.

umah aku ada few kotak dalam rumah tak sempat nak letak luar.
memang kucing suka la main kotak kan lompat sana sini.
keluar masuk. terbalik kotak. eee pitam aku.
oh aku tak cerita lagi kan kat blog.
aku umah ada ada 4 ekor kucing.
sebab aku bawak lagi dua ekor dpd umah mama ke sini.
so ada satu kucing adult n 3 kitten la.
nasib 2 kitten baru tu dengar kata n tak nakal macam mochi. so ok la.

nway,
semalam balik n aku nak letak barang kat dapur.
aku dengar bunyi kucing suara kecik dok ngiau dpd dalam kotak.
aku cepat-cepat la tengok.
sebab aku ingat riri (one of the kitten) tu tersepit ke. nak mati ke.
ye la mana nak tau kan.
sebab riri tu memang manja n suara kecik je.
sekali terkejut aku tengok dalam kotak ada ceceh n a newborn kitten!!!!!!
whattttttttttt?
cecehhhhhhhhhhhhh!!! bila masa kau beranak?
bila masa kau mengandung pun?!!!!


ooppppssss she did it again.
again tetiba je beranak aku tak tau cerita.
again sekor je anak dia.
sebab tu la takda ciri-ciri memboyot ke apa.
then aku ingat balik.
i know macam mana dia mengandung.

sebab few months back tak sure aku ada cerita ke tak.
ada sekali aku dengar la bunyi bising2 kat luar rumah.
aku jenguk la. terkejut aku ceceh ada kat luar rumah nak masuk.
aku bagi masuk la.
yang aku call Mr.B marah kata dia pergi kerja tak check.
ceceh kat luar terkunci. agaknya laki ku pergi kerja ceceh dapat keluar.
laki aku tak perasan ke apa.

tu takpa. tu takpa.
later tu aku nak keluar post barang.
aku tengok kat luar siap ada terberak2 ceceh ni.
agaknya lama sangat kat luar.
then aku nampak ada pasu tepi tingkap tergolek jatuh.
tengok tingkap terbukak.
aku rasa laki aku bukak tingkap sikit. dia didih menyelit sempit2 nak keluar gak.
tu jatuh semua barang.
gatal kau yea sampai panjat tingkap.
kalau manusia ni mesti stock suka sneak out time mak pak tidur. hahahha.
so aku rasa time tu kot dia sempat berpoya-poya.







haih la ceceh.
nasib la kau kucing ceh.
kalau kau anak dara aku. mau bapak kau (Mr.B) pergi carik jantan mana yang pregnant kan kau.
pastu dia tetak budak tu ceh.

tapi since kucing umah aku banyak kan.
ceceh macam tak tentu arah sikit. risau kot.
padahal takda siapa kacau.
kecuali mochi la suka nyibuk. jealous kot.

so tadi aku bangun tengok dia takda kat kotak dia.
anak pun hilang.
aku mencari tak jumpa. kecik kan.
tu takpa. sekali aku masuk bilik.
ceceh tengah masuk almari aku.
terbukak sikit pintu tu. aku cecepat check.
kong jaq la lepak almari aku.
tapi takda.
tutup almari balik. tak lama lepas tu dia masuk bawak anak dia.
menggelupur dia tengok almari takleh masuk.
siap tolak2 nak bukak. sian lak tengok.
tapi takleh la masukkkkkk.
so cecepat aku amik kotak bagi dia.
tapi ni aku tengok dah kosong balik.
tak tau la mana dia bawak anak dia.
pepandai kau la ceceh.

anyway, sekarang aku ada 5 ekor kucing.
i is die.

2 Comments:

Unknown said... [Reply to Comments]

ish..ish..ish...ceceh..keruntuhan moral nih...tp mochi got adik now..hahah..tahniah la kak peej

intandayani said... [Reply to Comments]

kcg ni kalo ngah gtal bsg kemain tak thn..kt rmh ni jntn sume da tak jantan.soyg betinakalo da gatal tu bising ya ampun.risau la takut jiran dgr then kene report kt management

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...