Instagram : @peejburhan

Nasib malang untuk hari ini

Bangun almost 12pm.
Kelam kabut terus mandi.
Then pack brg sebab nak kejarkan nak post barang before 1pm.
Amik hp sebab transaction thru whatsapp.
Elok pegang hp n nak amik borang poslaju.
Ngan mochi sibuk main kt kaki aku.
Tersadung dia kedepap hp jatuh.
Ah angkat letak atas meja.

Ambik barang pack.
Then nak tulis alamat kt borang.
Tgk screen gelap.
What is this?
Hoi aku nak salin alamat ni.
Terpaksa baling2 hp atas meja.
Ok nampak sikit screen.
Tp jenis mcm tv if rosak tu. tau tak.
Ok nasib belah atas suku screen still boleh nampak cuma color dah merah2 oren.
Selamat dapat salin alamat.

Ok siap n terus post.
Terus bergegas ke post office. Nasib sempat.

Then terus ke wangsa walk n tgk kenapa ngan hp ni.
Dia kata mmg kena tukar screen.
Dah plan ni. If kos lebih dpd rm500 aku tukar hp baru.
If lower than that then kita repair je.
Sekali dia kata rm200. Ok selamat.
So repair. 40 mins je.

Semenara gi makan ayam penyet.
Elok abis makan siap.
Then singgah beli pau n air soya utk umah.
Ke rumah mama.

Ada customer amik tabita.
Settle tu nak tuang air dalam teko.
Elok tuang teko mcm senget nak terbalik.
Capai teko, terlepas pegang plastik lalu tumpah air soya ke lantai, baju n seluar.
Aaaaaaaa stress. Apa nasib malang berganda ni.
Nasib beli 2 bungkus air. Takda la terkilan sangat.

Terpaksa la tukar baju.
Aku dah la takda baju sini.
Ada pun baju duk rumah.
Dah la kejap lagi Mr.B ajak gi tengok abah.
Hoi buruk bebenor rupa aku ni.
Tapi kang tak pergi sentap lak dia.
Dah la panas2 ni org rehat n tidur dalam rumah, dia sibuk berkemas kat porch umah mak aku ni.
Siap basuh kolam ikan semua.

Tak abis malang itu.
Aku suka tukar screen baru ni sbb screen lama aku kan ada sumpik sebab jatuh dulu.
Ni dah takda la.
Then tadi aku pakai screen protector.
Amik privacy punya la konon.
Niw aku pening bila ngadap screen sbb dia mcm berbalau ke apa. Tp x sedap la membaca or tgk pic. Uwaaa.
Ada aku cabut later ni.
Melayang rm30.

Pastuuu tadi kelam kabut keluar.
Aku lupa bawak charger. 
Now battery aku dah merah.
Niceeeee.

Baru kul berapa dah malang berkali-kali ni. Hmppphhh.

P/s: update pakai phone ni. Harap maaf if typo menggila. 

5 Comments:

me suya said... [Reply to Comments]

kira okay la tu faham lagi bila baca.. kira tak typo sgt la...hahahaha

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

may b ko kne balik rumah baring2 dlu. kta pun rs mcm xbest je harini. may b sebab cuaca panas sgt. so rs letih and xrasa nk buat apa2 kcuali rehat. haha

Rohani Hashim said... [Reply to Comments]

yg privacy tu tak silap mmg ada 2jenis, pernah gak trkena yg ada garis2 tu, tak beshhh terus cabut beli lain, clear punya,tp mmg besh mmbe duk sebelah bengang je taknampak apa.

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku dl pn kena.igt beli yg 30 tu elok sikit. sekali berbelang2 buat pinau mata aku.

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku dl pn kena.igt beli yg 30 tu elok sikit. sekali berbelang2 buat pinau mata aku.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...