Instagram : @peejburhan

mari shopping kat Le Chantique Shope

[sticky post - scroll down for latest entry]

aku berpeluang mencuba beberapa produk daripada Le Chantique Shope.
Selama ni ada la dengar-dengar n ternampak.
sendiri cuba tak pernah.
so bila dapat cuba ni adalah sangat excited.
dah dapat daripada minggu lepas malam sebelum aku balik melaka tu.
tapi tak berkesempatan lagi nak cuba.
semalam baru dapat cuba.
so mari check out apa yang aku try.

Fantabulous Pearl Scrub & Masker



beginilah rupa dia.
ada fantabulous masker, fantabulous pearl scrub, 5 keping gauze, berus sintetik (dalam pouch organza)
so memula aku try pearl scrub dia dulu.
elok sangat sebab dah 2 minggu aku macam rimas ngan hidung aku banyak white n black heads.
nak beli pore pack or scrub daripada sehari ke sehari tak jugak beli.
so ada ni memang best sangat la.


cara pakai pun senang.
picit 1-2 kali pun cukup then ratakan la kat muka.
eyyy cara pakai scrub pun nak ajar memang over ok.
so ratakan la n tenyeh. mana bahagian yang mcm hidung, dahi, dagu tu tenyeh lebih.
lepas pakai tu rasa best. rasa macam kulit muka kau la paling licin n lembuts uolls.

 :: berseri tak kak ton jah? ::

then lepas pakai scrub tu n rasa best.
bersemangat nak try fantabulous masker ni pulak.
ok ni ada renyah sikit. so aku kena terangkan details sikit.


masker dia dalam bentuk serbuk macam ni.
so kau kena bancuh masker ni.
aku bancuh kat penutup dia tu je. huhu.
so aku masukkan few masker ni n tambah air. ala macam buat cekodok.
hahaahha matiklah perumpaan macam cekodok katanya.
so bagi bancuhan likat macam ni.


since ini adalah masker.
jadi dia adalah cepat kering bila terdedah dgn angin.
aku boleh lupa.
sibuk nak amik pic.
by the time aku nak sapu kat muka dia macam dah kering keping2 kau. hoihhh.
tambah air nak adjust pun takleh dah. uwaaa terpaksa buang. apa la nasib.
so if nak pakai ni kena pantas. takleh lembab macam aku.
so aku bancuh again.

terus aku sapu nipis kat muka.
sekadar untuk nak pastikan gauze tu melekat ke muka.
then lepas dah lekatkan gauze tu, kau sapu again atas tu n kali ni tebal n make sure rata semua n tutup gauze tu.
ada dua cara pakai. guna gauze boleh. taknak pun boleh.
direct terus cara dia. kau je terus sapu kat muka n tebal tu la.
tapi if pakai gauze lagi senang la kerja masa nak bukak tu.

tapi walau sepantas mana aku buat pun.
tetap tak berapa pantas. sebab still ada certain masker ni dah berketul nak kering masa aku apply tu. huhuhu.
so ini hasil.



cam whore memang macam ni sempat amik pic kasi upload kat intagram. huhuahauahau.
paling tak tahan.
aku pakai ni tak sedar masa.
padahal ada customer dah janji nak amik barang.
time dia datang memang tak kering lagi masker ni. sebab kena tunggu 30 minit kan.
sesuka hati aku jumpa customer muka macam ni. hahahahha.
siap sembang kau.
tapi aku dok tahan2 la. cakap pun mulut kepit n gelak sopannn sangat.
sebab benda ni kan mengeras. so kalau boleh kurangkan pergerakan. jangan la kau gelak besar ke apa bagai kan. ;p
tak pasal retak nanti.

masa pakai ni berkata gak la kat hati.
hoih lecehnya nak apply benda alah ni.
tak sanggup aku.
tapiiiiiiiii....perasaan itu bertukar bila masker dah kering n aku dah bukak.
pastu basuh muka kasi clear mana tercomot sana sini tu.
n wallahhhh. oittt sukanya.
esp bila kau nampak white heads n blacks heads melekat sana sini kat masker tu.


so aku rasa.
walaupun agak renyah untuk pakai fantabulous masker ni.
tapi hasil dia bila dah pakai adalah menarik.

satu lagi produk le chantique shope yang dapat ku cuba adalah Bedak Arab Kokuryu / Super Summer Cake.
dah lama produk ni aku nampak.
tertanya-tanya gak best sangat ke benda ni sana sini orang mention
again aku tengok je la. cuba tak pernah.
so dapat peluang cuba ni lets try.

Bedak Arab Kokuryu/ Super Summer Cake

:: ada bedak arab ni, n beauty sponge kokuryu ::

:: aku amik colour russet ::

russet sesuai untuk kulit melayu.
nasib melayu. kalau aku latina nanti kena amik colour lain la pulak. ewah. hahah.

memula aku pelik dah kenapa siap ada sponge sendiri.
takleh ke pakai sponge biasa.
rupanya ada cara pakai dia.
memula kau kena basahkan sponge tu. then perah la. 
aku dah macam, amboih kemain.
takpa ikut je arahan.
then lepas sponge dah lembab tu. sapu la kt bedak ni.
then apply ke muka.
ohhhh ok baru paham.
dia akan lembab kan bedak tu. kalau tak dia macam keras n kering.
so sponge lembab tu buatkan senang nak apply kat muka.
dia jadi macam 2 way cake tu.
pastu ku sapu2 kat muka.
aku rasa kagum jap.
macam senang je nak apply ni.
naik syok sebab lebam bawah mata pun dia dapat coverline.
tak perlu aku nak concealer ke apa bagai.
aku apply ni kat bawah tempat cahaya ala-ala je.
so bila amik pic. haa kau. macam over lak rasa.
maybe gak sebab aku memang jenis jarang berbedak.
so rasa pelik.

oh nanti lepas dah pakai tu sponge tu basuh la.
pakai sabun sampai bersih jadi putih blk sponge tu.
then keringkan. 
gituh lah.
sebab tu sponge ni special sikit.



buttttt. aku adalah suka.
sebab sesuai untuk hari2 malas.
i mean kau malas nak make up berkati ke apa.
kau boleh pakai bedak arab ni je.
tengok pic atas kanan tu. lebam mata pun tak nampak khennn.
pic yang bawah kiri ni aku snap selepas berpeluh agak sakan baru lepas jemur baju satu bakul.
ok la kan. still maintain. aku suka sebab start berminyak sikit.
aku tak gemar sangat muka nampak kering. haha saiko tak.
but serious macam best bedak ini.
tak caya sila cuba.
mintak nasihat le chantique shope color apa sesuai ngan kulit korang nanti.

so sesiapa belum try bedak arab kokuryu ni.
sila try ok.
sebab serious agak menarik. :)

then ku korek2 bag nampak ini pulak.



pelik. eh apa ni.
ku tanya. ohhh rupanya foot patch untuk buang toksin n lemak la apa.
ok lets pakai.
ni takleh nak review.
sebab masa aku menaip ni. aku tengah memakai benda ni.
1st time weyh pakai. haha jakun sat.

:: ceceh : eh apa tu? macam best je. untuk kucing takda ke? ::

haaaaa. bestkan. memacam ada.
nak tau harga benda-benda aku dah try ni?
ni details.

Bedak Arab Kokuryu 

Colours - Russet, Orange Blush, Jade(concealer)
Price - Russet/ Orange Blush (50g)
         - 1 pcs RM55
         - 2 pcs RM100
         - + Free Gift + Free postage (SM)/ RM5 (Sabah/Sarawak)

         - Jade (25g)
          - 1 pcs RM30
         - 2 pcs RM50
         - + Free Gift + Free postage (SM)/ RM5 (Sabah/Sarawak)


Fantabulous Pearl Scrub + Masker - RM60 (SM) RM65 (Sabah/Sarawak)

free gift: (tertakluk kepada stock)
- 1 berus sintetik
- 5 gauze
- 1 pouch organza
- 1 sabun susu beras
- 1 tasbih handmade
- 1 brooch handmade

bukan ni je produk yang Le Chantique Shope jual.
bermacam lagi ada.

- aura white
- myracles beauty
- fellina inchloss
- VCOA treanea
- Candy lip tint
- etc

if nak tau apa lagi ada or interested ngan apa yang aku try ni.
boleh check out Facebook page Le Chantique Shope.

kasi pilih apa nak.
pastu beli.
apa-apa boleh sms/whatsapp Zainab at 0122292739

satu benda yang aku paling teruja adalah ini.

:: cheesy sos - RM10. 11 packet n above RM9. Exclude postage ::

aku belum berpeluang nak test sebab rumah aku takda stock barang goreng2 ni.
kang semangat bancuh tapi takda benda nak cicah buat apa kan. huhuhu.
dah la instruction nak buat senang gila.
pakai air panas je bancuh. i like.
ok nanti aku try aku akan eksyenkan kat blog ye. :)

ok jangan lupa check out facebook page Le Chantique Shope.

2 Comments:

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

best gak kadang2 kau buat review ye peej. Seronok je baca hehe...

Ceceh dah beso lah...onyonyoonyooo...

Rapunzeel Cikilolo said... [Reply to Comments]

ceceh.... tolong picitkan idung die boleh?

geram...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...