Instagram : @peejburhan

kisah hari ini

Alhamdulillah back to business lepas keluar wad.
and semua berjalan lancar.
mana yang beli time aku kat wad memang aku dah post last saturday.
sorang je tertinggal.
reason sebab masa kat wad aku reply bagi tau aku kat wad n tak tau bila nak post.
sebab tu aku unless ada tepi log book aku.
aku kalau boleh read pun taknak email or whatsapp orang.
sebab takut nanti aku lupa.
memang punnnnn.
tapi takpa tadi dah post. fuhhh.

suka la ada new padded envelope n courier bag ni.
senang kerja aku.
tadi aku pack semua ni dalam masa tak sampai sejam. coolioooo.
pastu suka envelope baru ni sebab dia slightly bigger dpd lama punya tu.
yang dulu tu aku terpaksa senget2kan creams untuk tabita exclusive tu.
kalau tak tak muat masuk. yang ni ok je masuk muat. la la la.
pastu best sebab dia macam plastic courier tu.
so maknanya tahan lasak.
sebab last month rasanya dapat email daripada regular customer ku.
dia dok labuan. bayangkan sampai kat dia dah terkoyak envelope tu.
selama ni ok. nasib semua barang ada. takda hilang ke apa.
so ni pakai jenis ni. Insyallah takda koyak ke apa la.

pastu satu lagi courier bag ni pun quality best.
sebelum ni aku beli lain punya.
tak berapa tebal. nyampah jugak la.
yang ni tebal la ikut quality normal courier bag tu.
pastu paling best sebab ada size super besar.
so senang aku boleh masukkan up to 5 box of ephyra. la la la.
bestkannn. 
selama ni pening aku mencari kotak la, balut pakai mahjong paper la apa.
lamaaa weyh, by the time habis memang tangkap pinggang la sakit.
ni senang masuk kan. seal terus. yipppaaaa.

tadi lepas pack semua. 
2 bag jugak la barang.
total harus la puluh kilo.
memang tak larat.
so awal2 dah pesan kat Mr.B ajak teman aku pos barang.
biar dia angkat. hheheheh.


laki aku now kalau boleh memang tak bagi kan aku buat kerja berat ke apa.
tu yang laju je dia buat semua. huhuhu. senang hidup. ;p
tapi takleh blah pulak.
sampai post office.
kau bayangkan aku nak angkat parcel ni satu-satu letak atas kaunter pun dia tak bagi.
dok la suruh aku rehat. jangan buat. siap belai2 perut aku.
e eh gilaaa kaaa. bukan ada apa dalam tu. ada lemak je uolls.
over bebenor.

then balik rumah.
duduk kejap layan tengok game of thrones.
ada customer amik barang.
siap bawakkan buah tangan. awww so sweet.
teruja ni.
ye la dulu kat rumah mama selalu dapat gak, but memang semua akan bagi untuk mama la.
sekali ni dapat untuk diriku sendiri. hehhe. comel.


sodap lak tu.
ingat nak sorang satu ngan Mr.B.
tengok elok dia tertidur kat meja dalam office tu.
terus terasa tamak n kedekut lalu dua-dua aku bedal.
so niccceeeee.
thanks ye.

ni baru lepas email tracking number kat customer semua.
later nak tidur.
esok filla nak datang lepak umah aku.
ingat nak keluar dia kata nak lepak umah je. ok je takda masalah.
aku kata aku masak. dia request nasi goreng.
tak mencabar langsung menu.
tap jadi mencabar bila aku pergi dapur bukak fridge tengok bahan takdak. miahaha.
tengok la rajin aku lari jap beli bahan kat jusco.
kalau tak kau makan je la apa yang aku masak n apa ada kat dapur ni yea.
kul berapa dia datang pun dia tak cakap.
tapi ada kemungkinan awal.
perempuan tu mana ada kisah aku ni geng burung hantu ke apa.
pepagi nanti dah call ceria-ceria.

jadi hari ni acik kena tidur awal sikit la.
harap-harap boleh. ni dah ngantuk gak ni.
tapi tunggu noy. dia tu konon nak belikan aku makanan.
hoi sampai kul berapa tak tiba ni.
cisssss.

p/s: type semalam. buat itu ini. by the time aku publish dah jadi kisah semalam ye.

2 Comments:

me suya said... [Reply to Comments]

Yeay..peej is back! Coleteh2 mu totap dirindui..auwww~

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

later2 ko boleh beli troli kecik jgk utk memudahkan angkat barang2 yg banyak tu ke post office. huii nak angkat semua, berat tu. good to hear ko dah keluar wad and aktif kembali dgn aktiviti harian ^^ take care ok, peej. happy wednesday!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...