Instagram : @peejburhan

kepenatan seharian.

tak sempat aku nak update apa hari ni.
kepenatan semalam tak berkesudahan.
ephyra semalam stock dah sampai.
tapi dapat pun almost nak petang.
so memang tak sempat aku nak pack n post.
so tu aku tangguh today baru post.

semalam aku mengadap pack barang ni daripada pukul 8pm sampai almost 11pm ok.
gilaaa.
since tau nak pack banyak memang tak la nak buat dalam office.
panas nanti.
bukak a/c aku mengangkang buat kat living are je.
nyaman la. tapi tau la buat kerja duduk ni settle kerja memang tangkap pinggang la weyh.



May 21, 2013 | Yeay siap. by peejburhan on Keek.com

itu pun kira dah banyak senang la kerja aku sebab ada courier bag tu.
kalau takda n pack cara lama aku ngan balut pakai mahjong paper tu.
menangis kot.
ada kul berapa pagi baru siap.



ketara tak muka penat gila?
memang penat pun!
oh yang kat back ground keek n pic tu kitten baru.
ala ingat tak yang babies CNY tu.
yang ying n yang tu.
now aku bela dedua tu.
tak cerita lagi kan.
nanti la aku rajin buat entry.

tadi petang baru post.
kena tunggu suami ku balik kerja baru boleh gi post.
ikutkan nak pergi sendiri.
tapi gila kau 3 bags ikea tu nak angkut sorang.
dah la berat total aku rasa ada dekat 50kg. i is die nanti.
so takpa la tunggu.
aku suka post awal sebab tak ramai orang.
if petang ni kan kadang ramai.
tapi tak larat baik aku tunggu Mr.B.

laki aku ni. orang nak rush pergi.
tengok la dia buat apa.
nak keluar sempat dia berkemas pulak.


May 22, 2013 | Saat2 genting pun nak rajin by peejburhan on Keek.com


ye nampak tu?
tu la wilcha jiran ku.
dekat kan pintu n living hall dia ngan gate depan aku.
sebab tu kalau aku ada customer ke, visitor ke.
macam tu la dia. tetiba menebeng tepi tu dok intip2. hahaha.
dah few dah customer ku kena, gelak sakan dorang.
sebab dorang datang nak beli barang, dia ada tepi tu intip.
buat2 tutup grill ke, sapu2 ke. haahhaa.
semalam ada customer datang amik ephyra time tu dia tengah karaoke. hahahha.
tu kalau aku takda confirm dah tegur suami aku tu, memacam la nanti.
tapi aku ada memang dia takkan tegur la.
aku bukan la eksyen ke apa.
tapi aku kalau dah tak suka tu, memang payah untuk berpura-pura baik hati dan sebagainya.

ok sambung cerita.
kami ke post office.
sebelum sampai aku dah cakap kat Mr.B, dia angkat 2. lagi satu biar aku angkat.
elok aku berhenti depan post office.
cecepat dia bukak pintu angkat semua n angkut 3-3 bag. huarghh gagah.
tapi siap gak lak kenkang jalan.

me : tunggu la kejap i parking then tolong.
him : tak boleh. kene mecut (pecut) moling. nanti akak gemuk tu datang bahaya.

tau-tau dia dah pecut. hahahha.
selamba panggil orang akak gemuk. padahal bini dia gemuk dia lupa ke.
akak tu memang selalu post gak.
selalu post banyak berbag2 gak tapi jenis barang kecik2.
so lagi macam banyak kan. tak tau la jual apa.
tak kisah la dia post banyak ke apa.
tapi dia ni suka sembang ngan bebudak poslaju tu.
so bila dia sembang. bebudak tu kadang2 akan terstop-stop buat kerja.
so jadi lambat la kan. stress je kita orang yang beratur ni.

nway, nasib tadi sampai kita orang orang ke tiga.
n orang depan tak banyak post.
by the time abis belakang dah berderet.
bangga la laki aku sebab dia berjaya pecut katanya.

ramai cakap kenapa aku tak pakai pick up service ke apa.
or just drop.
memang senang kan.
tapi aku ni old school.
aku tak suka sebab if macam tu tracking number lambat la dorang key in.
pastu nanti aku letih nak layan pertanyaan customer pulak kata tracking num salah la.
takda dalam system la apa.
aku lagi rela penat beratur daripada penat layan pertanyaan. gituh.
atleast beratur ni.
pastu nanti kat depan mata kau dia key in terus bla bla bla.
by the time aku bg customer tracking number.
dorang check memang dah ada pun dalam system. kheeennnn?

ok customer.
later aku email, whatsapp n sms korang tracking number yea :)


2 Comments:

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

Peej, jgn keja kuat sgt.. jgn angkat barang berat2.. jgn lupe jaga kesihatan yer..

Unknown said... [Reply to Comments]

oh myyy.. sungguh terlatin dan sopan santun suami hang menyapu!Kagum ako!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...