#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

drama swasta petang hari

semalam aku dok membuat kerja kat living room.
noy busy buat trial set tu.
oh nak eksyen jap.
sebabkan noy ibarat machine factory.
laju gila dia buat.
so aku ada banyak stock trial set. penuh rak.
mih mih mih.


ramai puji suka botol ni.
cantik n comel je.
memang pun geram je.
sesiapa yang nak beli untuk bawak travel pun boleh.
senang. nanti habis korang refill la sendiri balik.
ok habis pasal ni.
sambung cerita.

so tengah duduk berdua tu sambil dengar lagu.
yang laki ku dalam bilik office dah tertidur pun depan pc.
dia memang macam tu. ngantuk tapi tetap taknak berganjak dpd pc.
tetiba dia keluar muka mamai mata terbeliak2 tengok depan.
aku n noy dah macam. eh dah kenapa ni.
pastu dia kata apa kecoh2 tu kat depan? bergaduh ke?
hah ye ke? apesal tak tau apa. sebab maybe lagu kita orang bukak kuat kot.
tutup lagu.
baru dengar kekecohan melampau.

rupanya apa. ada mak bapak orang serang umah wilcha kau.
sebab kan aku pernah kata. dia suka benar biar bebudak lepak umah dia. reramai.
pernah sembang ngan abang meniaga kat atas.
abang kata dia memang masalah.
pernah mak bapak carik dia.
sebab bebudak ponteng tak gi sekolah dia biarkan lepak umah dia.
bengang la orang kan.

aku memang annoyed dah lama.
sebab memang sentiasa penuh.
kadang tu memekak sangat bebudak ni.
pastu aku jemur baju pun tetiba dengar bunyi orang swiitt swiiitt. agak2 la.
aku tak cerita kat laki aku. kang cerita mau terbalik rumah aku.
walaupun aku tau bebudak tu memain je. takda nya dia hingin pun kat aku ni.
tapi still i find it very rude la.

memula budak laki lepak.
then aku nampak bebudak perempuan lak lepak.
bebudak lak tu aku rasa for 2 or form 3.
dah la umah dia time tu ada bangla sewa.
tak kisah la bangla ke, bebudak lelaki lain ke.
stilllll, kang jadi apa2 anak orang. bodoh tau.

kelmarin baru Mr.B pergi sound.
sebab memekak bebudak lelaki reramai terjerit2.
dia kata la kau satu umah nak jerit2 dah kenapa.
tak hormat ke orang lain bla bla bla. haaa kau tau semua balik. bagus.
sekali semalam drama ok.

aku tak sure yang datang tu mak bapak budak lelaki or perempuan.
aku malas keluar. macam kepochi sangat.
tapi aku duduk la tepi pintu intip. hahahahhaha. 
dengar la jerit2.

aku parang kau baru tau.
kau nak jadi bapak ayam ke apa.
kalau jadi apa-apa kat bebudak ni macam mana.
pak aji nampak takleh tegur ke.
aku dah tegur banyak kali tapi sama jugak.

tak pasal pak aji jiran pun kena sound. hua hua.
tapi memang la. dah ramai kot sound. nanti sama gak.
laki aku laki la. lepas ni dia kata dia nak call polis je. huhuhu.
masalahnya polis layan ke benda gini?

masa ngamuk2 tu aku tengok bebudak lelaki lelain semua start motor gerak.
aku tak dengar sangat sbb dalam rumah kan.
then later aku rasa adik wilcha datang.
pun sama jerit2 n nangis2.

abang ni, bapak tinggalkan rumah ni elok bagi tinggal abang buat macam ni.
tak boleh ke jaga maruah keluarga.
abang fikir kenapa adik beradik taknak datang sini jenguk abang, abang ni asyik bawak masalah.
abang nak jadi bapak ayam ke apa?
nak jadi bagi tau. aku carikkan yang betul-betul. atleast kau dapat duit. hidup mewah.
ni kau buat macam ni pun apa kau dapat.
simpan semua bebudak ni.
orang marah bang. 
bla bla bla.

jerit2 kau. drama gila.
tapi since aku taknak kepochi sangat sampai keluar.
duduk dalam pun tak dengar sangat.
so biarkan la. malas aku layan.

tapi lepas tu aku tengok sepanjang malam tak nampak wilcha.
kemain tutup sliding door semua.
tapi ni aku tengok dah ramai balik bebudak rumah dia.

aku rasa orang sini pun malas dah nak amik tau.
sebab bertahun gitu. aku je la baru nak tau kan.
cuma sekali sekala akan nampak la parents bebudak ni datang amukan.

aku rasa dia lonely.
ok memang betul.
bebudak tu ada ada peneman la dia.
tapi salah dia adalah bebudak tu some ada ponteng sekolah, tapi datang lepak umah dia. dia bagi.
then hisap rokok semua.
mesti la mak bapak marah.
ok memang anak kau yang jahat sapa suruh.
tapi dorang remaja. remaja jiwa memang suka memberontak gitu.
tapi kau si orang dewasa memberi galakan n bagi ruang untuk bebudak tu lagi jahat dah kenapa.

aku perasan bangla 3 orang yang sewa umah dia pun dah takda.
Mr.B la perasan. bila dia cakap baru aku pun perasan.
ye la agaknya kau bayar sewa. tapi umah bising n ramai sibuk macam tu. bangla pun tau rimas.
tak pun maybe ada barang hilang. Wallahualam.
ye la wilcha sendiri yang kata bebudak tu suka rembat barang kan.

memacam hal.
aku memang tak amik tau.
sebab i is no like.
aku tengok laki aku pun dah tak layan sangat.
tapi laki aku tu depan aku or cakap je.
nanti kejap aku tengok dia bawak gula sepeket.
aku dah, nak buat apa tu?
wilcha nak, i belikan lah.
T_______T





3 Comments:

doll said... [Reply to Comments]

mak ai drama sungguh jiranmu si wilcha iteww...tp adalah skerii kalau time tgl sengsorang rumah sebelah mcm nak perang..

omg sgt welfare mr b, alangkah seronok klu dpt berjiran kita!hehe..

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

ben..... dalam hati tetap ada taman!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahh kemain drama rumah wilcha. yg mak bapak tu tau pulak anak2 diorg lepak mana kan (agaknya berlaku sesi soal siasat di rumah HAHA). dah kalau terjerit2 mcm tu budak2 mn nak respect, lagi diorang nak buat. remaja kan suka rebel. lolx

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...