Instagram : @peejburhan

childhood nightmare

aku rasa semua orang masa kecik ada nightmare masing-masing.
sama ada kena sakat ngan family ke sampai kau takut gila ngan benda tu.
or tengok movie apa-apa ke sampai kau memang trauma gila.

aku ada quite a few la yang aku takut sampai sekarang.
kesan daripada tengok movie sekian-sekian time kecik dulu.
antara yang aku takut adalah patung jenis macam chucky tau.
tau kan chucky? yang cerita child's play tu.
serious aku takut patung gitu.

then doll jenis macam english doll tu.
tau kan jenis muka sweet tu. rambut panjang curl2 blonde.
some mata boleh kelip2 tu.
me not likeeee!
sebab takut adalah selalu kan dorang suka buat cerita doll macam tu scary la apa.

then aku tak suka dengar lagu rasa sayang ey tu.
sebab ada cerita hantu dulu tajuk rahsia tak silap.
selalu keluar lagu tu bunyi daripada piano. fakkkkkk.

tapi ada satu ni cerita yang aku tengok daripada kecik.
berulang kali gak la tengok sebab time dulu siap tape cerita tu.
sumpah sampai sekarang aku macam nightmare gila ok.
cerita IT.
siapa tau cerita tu?
ala yang cerita hantu pasal clown tu.
damn sampai sekarang aku tak suka clown n rasa clown sangat menakutkan.
kadang tengok pics orang buat birthday anak ada clown pun aku rasa macam whatttt????clownnn?? tak funnnn!! tu menakutkannnnn!!!!
tak kisah la kau bawak baloons ke. buat baloons yang bentuk2 tu pun.
me not like uuuuuuuuu.

guess what.
P.G jumpa cerita tu kat youtube.
n suruh aku tengok.
so tadi lepas pack barang untuk post later.
aku terus tengok cerita tu.
3 jam ok!
some jalan cerita aku still ingat. some lupa la.
tapi dalam cerita tu macam bangang2 gak la.
tapi melompat2 la jugak aku siap tutup mata apa bagai.
omagoooddd macam mengembalikan my childhood nightmare.
evil clown. so scary.

dulu time tape aku ingat lagi ada dua tape.
IT 1 n IT 2.
rupanya sebab dulu tunjuk malam. nak tunjuk 3 jam memang tak cukup.
so cerita tu dorang potong jadikan 2 hari berlainan la tayang.
tu yang record kat tape pun gitu jadi.
selalu aku tengok yang no 1 punya je
kata kekecik kan. suka tengok time dorang kecik la.
n time tu feeling ngan jonathan brandis katanya.
so yang no 2 tak tengok. time dorang dah besar tu.
so tadi baru la tengok n faham jalan cerita.
baru terasa apa bangang ending kau. hahahha.

nway, sesiapa yang tau apa aku merepek kat entry ni.
n nak kembalikan childhood nightmare memasing.
ada masa yang terluang.
layanlah cerita ni ye.


11 Comments:

Aimi Laili said... [Reply to Comments]

sebab cerita IT ni lah i dont like clown!kalau mcm ada tangga pastu ceiling dia tinggi, selalu terbayang IT tu muncul dekat Ceiling tu. Scary!

promises_promises said... [Reply to Comments]

aku ingat scene yg budak tuh bukak fridge then ade kepala clown tuh dlm tuh...demmm

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

A ah aku tau citer ni peej. Dulu nak g toilet pun aku kena berteman takut clown kuar dari lubang jamban, hahha

Miss Lova's said... [Reply to Comments]

Ssy pun sma mcm akak,x suka sgt tgk cte child's play tu,n xsuka tgk clown...xtaw npe,sbb bg sy mulut clown tu yg pjg smpai pipi tu tersengih je dpn mata kalo nk tdo(pas tgk clown lah) dr kecik smpai skrg mmg sy tkut tgk ada 1 kali tu bday party dorg ada jemput clown,ya ampunnn...xjd sy dtg tkut rsa nk terkencing..ngan lipstick,ngan mata eye shadow tah pape tu...cte hantu chucky lg lah buat sy tkut...dri dlu mmg xda ak ptung sbb kecik2 tgk cte chucky tu,smpai skrg tkt ak ptg tkut bunuh sy msa tdur,hahahah...

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

Yes..aku pun benci dan tak suka time kecik2 dulu kena sakat.
Aku tgl dgn atuk belah ayah aku, trmasuk skali dgn adik bongsu ayah aku, merangkap mak sedara aku.
Dia ada seorang kwn 1 tmpt keja yg sumbing mulut. So, setiap kali mak sedara aku ni bwk balik kwn sumbing dia, mak sedara aku slalu ckp.."amik lah si ai ni bwk balik ikut kau".
Yg si sumbing ni,apa lg...suka lah menyakat..siap tarik tangan aku. Aku dah melolong-lolong.
Aku tak suka, benci.
Tiap kali dia dtg, aku akan menyorok bwh meja makan n behave gila.
Sb aku xnk mak sedara aku ckp
mcmtu.


Kalau psl movie, aku tak berapa igt apa tajuk dia. Tgk pun sb mak n pak aku bwk tgk wayang, mybe dlm tahun 80an
Movie tu ada tunjuk satu benda warna pink mcm bubble gum ke belon aku tak tau apa jadahnya.
Mula2 dia kecik lps tu dia jdk besar n membesar, then dia akan telan orang. Dia akan merayap satu bandar cari orang. Benda alah tu xde mata pun, tapi dia boleh tau org ada kt mana. Mak aku kta tu nama movie tu the blog..block..ntah lah...serius tak igt.
Tp disebabkan tu lah aku tak suka chewing gum~ hohh...tak masuk akal...huhu

Ms. Wanniey said... [Reply to Comments]

Haha.. Sy pon dpt tgk balik cerita it last year klu x silap... Da dpt tu siap ulang2 lagi.. Hari ni pulak baru start baca novel dia.. Tp cam boring sikit..

Ms. Wanniey said... [Reply to Comments]

Haha.. Sy pon dpt tgk balik cerita it last year klu x silap... Da dpt tu siap ulang2 lagi.. Hari ni pulak baru start baca novel dia.. Tp cam boring sikit..

Fara said... [Reply to Comments]

huarggghhh!! IT laa punca takot clown dan takot tgk makanan cina tu.. ape tu? yg ptt bukak klua kertas dengan ayat2 tapi bila bukak klua anak ayam dengan darah2! huarghhhh.. benci bencii.. ni mmg my child hood nightmare yg 1st laa.. pastu yess, chucky.. and freddy kreuger... ok gudnite! haha

nur liyana said... [Reply to Comments]

kak peej kite tau cterh niii. bodoh gila kann. time kecik tgk samelah kitorang tape gak pastuh asiklah tutup mate je spanjang cterh.bile dah besar siap donlod semate2 sbb nak tgk berani lagi ke tak. berani lah jugak tapi still tak suka clown. smpi lah ke nephew sume tak suke clown hahah

clown dia apelah siap ada gigi tajam pastuh selalu rasa yg tiap kali ada belon kuning mcm ada danger gitu. benciiiiiii

~BEE~ said... [Reply to Comments]

peej....sampai skrg dah anak 2 aku masih takut clown...caner tuh? kene bahan dgn husband pun tak kisah sbb mmg takut terbayang citer ni...baju anak pun x bleh klu ada clown apa2 yg ada gambar clown smua elakkan....arghhh takuttt...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

xpernah tgk cerita IT! serius! tp dr dulu bercita2 nk tgk sbb dgr org ckp seram seram kan. plus, kta suka cerita stephen king.. kebanyakannya mmg best! tp tengoklah nnti kalau ada ms akan tgk. ntah bila tu xtau. asyik bz je 2-3 menjak ni.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...