Instagram : @peejburhan

penjara kasih

tadi around 10 ish tertidur balik.
tapi sesiap dah set alarm jam kul 12.45pm.
sebab dah ada orang kata nak amik barang.
ok memang jaga.
tapi tak bestnya. sebab aku tengah mimpi best gilaaaaaa weyh.
but part best aku terjaga sebab alarm. hish.

but anyway.
elok bangun n kedepan.
around 1pm tu dah sampai customer depan rumah.
ku mencari kunci. dan terus mencari tak jumpa.
memang takda kunci aku takleh keluar.
sebab berpadlock apa bagai kan.
mana poie nya kunci aku ni.
whatsapp customer kata tunggu kejap. kunci tak jumpa.

last aku guna malam semalam
pagi tadi yang aku ingat laki ku keluar pergi belikan sarapan untuk aku n noy.
dah keluar masuk balik sebab kunci motor tertinggal dalam poket seluar dia.
so terfikir. oh maknanya memula dia keluar tu mesti pakai kunci aku.
call dia tanya. memula dia kata tak tau.
bila aku ingatkan kes pagi tadi.
dia check. memang dia pegang kunci tu. grrrrrrr.
terus dia kata jangan bebel. dia hantar now.
tapi cepat mana pun boleh kan.
so bagi tau akak tu situation. akak tu kata takpa. petang dia amik.
nasib umah takda la area jauh ke apa.
akak tu takleh tunggu sebab dia kena pick up anak nak balik sekolah.
regular customer tu.

lepas tu rasa semacam je.
rasa macam ahhh terkunci di rumah sendiri.
rasa macam di penjara kasih lak.
kwang kwang kwang.

tapi sekejapan je pun rasa tu.
sebab lepas tu dia balik.
nasib baik. sebab elok dia sampai.
dapat call ada customer otw nak pick up ephyra pulak 3.
nasib ok.
kang orang sampai terpaksa lagi aku cerita pasal aku dipenjara kasih ni tau.

mesti ada tanya takda spare key ke?
tolong la aku rasa spare key je aku pernah buat 4 ok.
satu-satu hilang.
kerja siapa?
ye kerja laki ku la.
careless semacam la dia ni. sama macam filla.
wah tetiba filla kena tak pasal kan. hahahha.

tapi serious weyh. bape kali hilang dah.
tu end up takda spare keys dah.
baru semalam aku cakap kat dia. sentap.
aku nampak dalam poket dia ada sunglass.

me : amboi ada tepek (spek) baru nampak.
him : murah je rm10 punya.
me : u memang sesuai pakai murah punya u tau kan.
him : kenapa pulak?
me : sebab u tu pakai barang mesti hilang la, jahanam la. so kalau rm10 takpa la. takda la sakit jiwa sangat if jadi apa.
him : *muka sentap*

aku nak je hadiahkan dia memacam.
tapi aku pikir 85 kali.
n keputusan akhir. lupakan je la.
biar la macam aku kedekut.
daripada spend beratus ke, beribu ke beli hadiah.
kang hilang ke apa. hoi hoi hoi.
kalau duit tu sesenang petik dpd pokok takpa. ni nak dpt tu terkangkang2 buat kerja kan.

ok tu je.
aku rasa kena gi restock ephyra lagi.
baru ku restock isnin ni dah licin kat rak tu.
Alhamdulillah. tapi agak letih jugak kan asyik dok ulak alik amik barang.
walaupun dekat je pun office ephyra ngan umah aku.
oh siapa nak ephyra sila email, sms or whatsapp ye.
beli satu rm197 tapi beli 2, 3, 4 or lebih memang lagi best price ku bagi.
sebab tu barang cepat abis. sebab good price kurang yang amik satu ni.
mesti amik banyak terus.
memula aku macam terkejut gak rasa macam, eh banyaknya duit dorang ni.
dah amik ephyra, nanti tambah tabita la. takpun tambah be n sne la.
tapi some of them rupanya kumpul ngan kawan2 office.
share2. n amik sekali terus sesama. so penjimatan berganda la gitu.

ok bebeh.
nak mengupdate buku kira-kira.
sebab perangai buruk jual barang pastu tak terus update. esok lusa baru update.
pastu lupa siapa beli berapa ke apa. pastu terkeruk2 n terkejut2 kenapa stock susut tapi kat buku tak update ni. ;p

4 Comments:

intandayani said... [Reply to Comments]

haha actully da baca status "di penjara kasih" ni kat fb td..tp status kt fb cam alala suke sgt di penjara camni..auwww

Anonymous said... [Reply to Comments]

Same mcm laki ku...kunci rumah asyik la xtau kat mana letak...kunci opis pun sama...ntah dh brp set duplicate...naik bosan dh...pastu x ngaku plak tu dia yg buat hilang...cer bygkan kunci opis brp punya byk kan...dr pintu kaca dlm, pintu kayu, padlock je dh brp...skali duplicate ntah dkt nk seratus...dia senang2 bg hilang huhu...last2 dia rembat staf punya plak...dh pagi2 buta staf dh tercegat dpn rumah nk amik kunci sbb nk msk opis x buleh...kes..
kes...btw peej...akak la yg terlibat dlm kes penjara kasih ni td...hehehe...sbb tu cm ok je sbb ku pun pernah kena...

doll said... [Reply to Comments]

bahaye dear dok dlm umah terkunci nie, at least kena ada kunci pintu belakang..kot2 umah terbakar pasal short circuit ke apa kan..isk..nauzubillah tau..

Rina Shahari said... [Reply to Comments]

btul la tu klu nak bagi kat laki yg careless kena pikir 100kali pun takpe..mcm adik angkat aku bengang sgt dgn laki dia sbb selamba badak tinggalkna zippo hardrock bali atas meja restoran..ofkos la kena kebas..ko tau kan brape harga dia satu..tak pepasal aku kena teman dia ke bali semata nak bli zippo hardrock baru..(mcm hampeh kan alasan)..hahaha..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...