Instagram : @peejburhan

penghibur

hari ni mood rajin nak update bebanyak tak mari sangat.
sebab busy sikit kot.
semalam tidur lewat sebab dok melayan tengok dvd sampai subuh.
so bangun pun dah pukul berapa tah tadi. huhu.
bangun je terus melayan emails.
orders banyak masuk. minggu lepas slow sebab tengah bulan.
ni tetiba banyak. orang dah dapat gaji kah?
baru bape haribulan kan.

since ephyra laju sikit.
so tadi kena lagi restock ephyra.
so bergegas ke office amik barang.
time tu dah mendung. kang hujan apa pun tak boleh.
baik pecut je. nasib dekat je ngan rumah ku.

then singgah bungkus makanan.
noy tidur umah aku.
semalam aku nak masak tetiba beras dah abis. huahuahua.
ingat banyak lagi
malas nak beli cepat2.
sebab aku tak la rajin bebenar. kang nanti rosak beras tak pasal
last few months aku buang je banyak gila.
sebab i is ngeri ada kutu2 tu. banyak.
tapi kali ni tak sempat ada dah abis beras.
menandakan semakin rajin la khen? huahauahau.

then dah settle kerja semua baru relax sikit boleh layan ni.
tapi masih malas nak transfer pics.
kita update pics kekucing je la yea.
yang memang aku pernah share kat instagram or facebook.
kat blog je belum lagi.
so meh tepek sini.
sebab ramai gak pembaca blog aku ni penggemar kucing.
nanti kejap2 komen kata cerita la pasal kucing bla bla.
so here u go.
ni ceceh n mochi je. yang lain2 tu nanti entry lain.




restock ephyra. penat dah angkut daripada luar ke dalam.
halfway.
tunggu laki balik nanti angkat ke bilik office.
ceceh laju je panjat.
pastu dia menguap pulak time snap.
rasa lawak je. macam felling the lion king sangat pic ni tau.
yang time dia kat tebing tu. hua hua.
itsss the circleeeeee of lifeeeeeeee.....


dok ngadap aku buat muka sedih.
tau kenapa? sebab menanti abang dia yang tak balik-balik la tu.
dia memang tak manja n suka melayan aku.
dia manja ngan Mr.B.
tapi ni Mr.B takda baru la reti nak datang kat aku.

yang bawah ni pulak sempat snap.
dorang kan manja ngan laki aku.
so if laki aku online memang semua pun nak lepak situ.
sekali aku masuk hantar air kat laki aku tengok ni.
terus cecepat capai phone pastu snap pic ni.
nyampahhhhhhh.



mochi memang suka tidur kat tray tu. yang belah kanan tu.
memang kosongkan situ. kang abis dia himpap semua. so biar kosong.
ceceh usually akan tidur kat meja belah kanan ni.
agaknya tak puas hati. dia pun nakkkkkk gak tidur dalam tray tu.
eeeeee. dah la drumstick tu terkeluar macam tu.
tak muat.
agaknya tengok ceceh tidur tempat dia.
mochi tidur yang sebelah lagi. eee geram comel je.



si gedik kan.
dia bila laki ku takda baru sibuk ngan aku.
so aku buat kerja, dia pun sibuk la tidur situ.
yang bawah ni keek si mochi.
oi manja betul la dia ni.
sebab dia campuran kucing kampung kan.
so memang perangai sama. manja sangat.
tapi nakal pun ye. tak takut. kena marah jentik telinga pun nakal gak.
sebab apa nakal? laki aku manjakan sangat.
kucing naik meja makan dia marah2. pastu tetiba pujuk dokong cium2 la apa.
mana la dia nak tau benda tu salahkan. eeee sabar je la.

tapi memang pun.
manja macam ni. siapa sanggup nak marah?


dia cukup suka if amik dia n kantungkan dia kat baju kita.
tau kan. macam kau buat bawah baju kau macam buai dia duduk dalam tu.
dia boleh dok lama siap tidur ok.
aku lak yang cramp lepas tu.
lagi kau buai2 n popok lagi suka.
tak tahan betul rasa nak picit.

dua ni noy yang record.


Apr 17, 2013 | Kaseh d kittykat by nonoyburhan on Keek.com




penghibur hati buat masa ni.
sayangggg.


5 Comments:

intandayani said... [Reply to Comments]

bebudak meow ni mmg kn..mne kte lepak ctu die menyelit..kat rumah ni cmtu la..mne yg nk mntk garu..tu blom yg mntk dukung..haha da cam anak

zarifahmr said... [Reply to Comments]

eeee geramnyaaa nakk dua duaa

Capt Lalok said... [Reply to Comments]

geramnya... tgk ceceh...rasa mcm nak geget drumstick...

Capt Lalok said... [Reply to Comments]

peej, tadi baca blog aunty, sedihnyerr..sayu aje ati...

ummisara said... [Reply to Comments]

sedihhhhh hati ai...teringatkan kiki yang dah balik kampong itew....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...