Instagram : @peejburhan

kita corner cerita

ingat nak update pic bergambar.
yang sekian lama tertangguh tah bila nak update.
kemain la aku import pic dpd iphone ke macbook.
sekali check pic yang aku nak guna untuk update takda.
rupanya hari tu aku dah transfer kat pc.
pastu delete dalam iphone ni.
cisss. maknanya nak update nanti kena guna pc la.
amboi kemain eksyen tetiba now taknak guna pc kan.
kah kah.
takda la. memang dah lama aku tak guna pc.
sebab tu kalau tengok sebelum ni kan lama bebenar nak harap aku update.
sebab aku malas kot nak duduk kat meja n mengadap pc.
ada hikmah gak la aku ni tak kerja office.
kang kerja kejap dah malas je lebih.
tapi office untuk rumah ni dah siap.
nanti aku buat entry yang tu yea.
kat ig aku dah share pic tu.
kemain ramai komen kata apesal over sangat office aku. kahkahkahakah.
feeling lebih memang gitu.

nway, dah nak update tu takleh.
maka blog hop la apa semua.
then baca la entry sepet ni. CLICK HERE.
menarik sebab aku tengah rasa yang sama.

cuma cerita aku lain sikit la.
sebab baru-baru ni aku dapat whatsapp dpd sorang adik ni.
dia kata dia nak ulang beli tabita ngan aku.
dia ada pakai tahun lepas. tapi stop halfway sebab tak tahan pedih tu apa semua.
so ni rasa nak pakai again. so nak beli la ngan aku.
tapi sebelum tu dia bagi aku persoalan n cerita panjang lebar.

dia kata kawan dia ada beli baru-baru ni ngan someone tu.
kawan dia dah pakai 2 weeks still takda langsung jadi apa.
orang tu jual fake ke?
pastu dia kata la sebab ada orang tu jual set sekian2 ni.
then paling tak tahan aku baca.
budak ni kata, orang yang kawan dia beli ni siap pesan kat kawan dia tu.
jangan beli daripada aku.
sebab aku jual tipu punya.
budak yang beli ngan aku ni macam tak puas hati la.

panjang lagi la whatsapp dia. aku ringkas je ni.
1st sekali aku jawab, orang yang jual tabita yang dok kata aku jual tipu ni.
serious siapa owner dia aku tak kenal.
kewujudan fb page dia jual tu pun aku tak pernah tau kewujudan.
so aku macam tak faham kenapa dia nak kena petik nama aku.
mana dia kenal aku pun?

satu lagi. aku jawab kat budak tu.
aku sendiri tak berani nak memandai kata barang orang tu tipu.
walaupun dia kata kawan dia pakai takda beza ke apa.
sebab maybe kulit orang lain2.
kau faham tak?
takda sesuka hati aku nak petik barang orang itu ini.

and usual.
aku kata benda yang sama aku pakai, fam aku pakai. close fren aku pakai.
ok semua.
begitu gak ngan customer lain.
ada jugak email cakap kenapa pakai dah sebulan. tapi muka macam naik jerawat teruk.
so aku takda la biarkan. aku jawab n cuba bagi guideline.
mana tau cara pakai salah ke. campur produk ke.
tak pun tindak balas lain2.
tapi Alhamdulillah semua ok je

aku kadang tak paham la tahap kejahatan n competative orang nak meniaga ni.
i mean ok kau meniaga. aku meniaga.
dah la. rezeki memasing. bersyukur la ngan apa yang Allah dah tentukan untuk kau.
yang kau kelam kabut tengok orang lain. pastu mula la pelik2 dah kenapa?
yang aku pelik. kenapa dia nak rasa macam tu.
mana dia tau kewujudan aku pun?
aku bukan dalam league dorang yang siap buat fb page ke apa semata2 untuk tabita.
ok la aku ada blog tabita. tapi ada kau tengok aku beriya kat situ.
tujuan buat pun sebab takut reader blog personal aku rimas aku dok cerita business je.
tapi now aku malas update sana semua sini.
sebab pikir eh blog aku suka aku la kan. kah kah.

aku jual tabita ni pun gitu2 je.
takda aku beriya nak kata ok ni ori. orang tu tak ori.
para customer aku tolong bagi testimonial. aku paksa ni.
takda pun. aku ikut pace aku je.
sebab serious aku ni la manusia paling tak competitive ok.
aku ni pasif weyh. tak aggressive langsung.
so sebab tu aku tak suka MLM. sebab aku memang tak reti.
n aku benci kena push ke apa.
kang tak pasal orang atas pun nyampah ngan aku.
so awal2 aku dah kata no no no.

macam la apa aku jual sekarang.
aku ikut pace aku la
ada orang meniaga ada target. hidup ada target.
well not me. sebab tu aku ni takda arah sangat.
aku jenis ok bulan ni macam ada duit lebih sikit. ok beli la.
kalau takda dok la senyap. gitu.

aku suka macam ni.
jiwa pun tenang.
tapi tu la takleh blah.
bila orang yang aku tak kenal n tau kewujudan dok la petik2 nama aku.
eeeeee petik tetek tu campak tengah jalan baru tau.

nway, kepada orang yang dah takda kaitan ngan aku.
takyah sibuk n stalk sangat aku boleh.
pastu sendiri sakit jiwa. sendiri buat dosa dok ngata aku sana sini.
takyah nak terasa sangat ngan aku.
aku takda apa nak dibanggakan pun.
i lead a simple life.
business pun biasa-biasa sahaja.

akhir kata.
dear losers, get a life.


:: baik tuan penasihat ::


15 Comments:

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

petik tetek..hahah.. funny.. nak try gakla tabita kak peej..dah ramai yg cantik skrg :(( nak jugokkk!

miszme_ieda said... [Reply to Comments]

=) chill k.peej...

teruskan ke'cool'an anda.
ada rezeki, insyaAllah semua baik2 sajooo...

Penyapu Lidi Sdn Bhd said... [Reply to Comments]

carutan hikmat peej minggu ini adalah

"eeeeee petik tetek tu campak tengah jalan baru tau."

gelak sakan aku...

takpe peej, ko tak duk rumah tepi pantai..no worries..

apapun..kuatkan semangat. dengar kata tuan penasihat tu...

all the best peej.

FARYN said... [Reply to Comments]

tuhan itu maha adil..
kau ikhlas menjual sbb tu rezeki kau tak putus..
biasalah weih,manusia mental mmg bersepah..orang macam ni la suka sangat nak sabotaj orang lain.. padahal kehidupan sendiri pun tunggang-langgang..

Jumi said... [Reply to Comments]

Peach,

Jari mu kurus.

Kbai! :p

diela said... [Reply to Comments]

Org gila mmg camtu babe. Bertabahlah.
Hidup org camtu mmg dilahirkan utk merempan. Kita gelakkan ajelah.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

xpe, peej.. kalau jujur berniaga, rezeki kita akan ada di situ insyaAllah. selalu jgk la terbaca kes2 kat internet ni, termasuk la drp blog ko psl peniaga2 produk yg sanggup buat mcm2 utk lariskan jualan. kalau cara yg betul xpe, ni smpai nak tipu and dengki2 ni memang xboleh blah. last2 org akan tau jugak kan. weh mn gmbr macbook ko ni org request nak tgkk.. hahaha (ai xde IG) :P

lizania said... [Reply to Comments]

peej....akak pakai tabita yg ko jual tu xde apa2 pun walau pakai dah seminggu...xde mengelupas lg ..nak gak rasa kesakitan mcm org ckp..tp yg best muka rasa licin dan tegang..setiap org lainlah dia punya effect .cepat atau lambat je..yg pasti akak tau ko jual brg ori..

LurvlyTruly said... [Reply to Comments]

Mcm tu la manusia ni kan? Ada je nk ckp itu ini.

Anyway tabita ni depends on kulit masing2. Time I bru pakai dulu pun rasa mcm kena toreh muka dgn pisau siap nagis ok! xtahan sampai golek2. Seriously! Nk cantik punya psl tahankan je la.

But ada org rilek je mcm xde apa2. Like my mom n my sis xde rasa apa langsung. Some of my friends ada yg peeling n mcm2 lg.

Tp we all skrg kulit sama cantik. Xpayah make up bagai.

So xsemestinya semua org rasa yg sama. Dh kata kulit lain2 kan?

*xde pic kira testi ke peej? Xksh la kan, I just nk share*


Anonymous said... [Reply to Comments]

hi, just nk share my experience pki tabita...1st mth, mmg kulit truk mengelupas and kuar bintik2 or macam bijik2 kecik2, n kulit pn rs pedih2..tp lps tu dh ok n kulit muka pn licin je ;)

chics said... [Reply to Comments]

Tula, siapa suruh tetek kau femes. komfemla orang nak petik selalu.

Tapi memang ada la orang macam ni, pelik betul bila fikir

fathen yaya said... [Reply to Comments]

tang petik tetek tu takleh blah..
hahaha..ngilu!

intandayani said... [Reply to Comments]

haha petik tetek..cam petik rambutan rumah orang plak...rase nak try sgt tabita ni..tp rase blom berkemampuan nak beli set permulaan tu

Fazahra said... [Reply to Comments]

Ish..ish..awatla busuk hati sgt!!

Takpe peej, nanti i pun nak order tabita ngan u. Teringin iols nak gebus cam uols :)

JennY said... [Reply to Comments]

siyesly, petik tetek?
hahahahhahahaaaa...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...