Instagram : @peejburhan

kembali cergas


hari ni bangun je terus bekerja.
sebab dah sihat kan. takleh malas sangat.
elok buat kerja tu dapat call from reni.
reni ni salah sorang founder ephyra tu.
memang dah plan dpd last week nak jumpa.
kemain siap buat appointment apa bagai.
dia la yg busy. aku apa sangat pun. keh keh.

so terus siapkan kerja apa patut.
siap semua n bergegas keluar.
plan nak jumpa kul 3pm.
tapi ku kena gerak awal sebab nak amik stock ephyra.
so ke office ephyra dulu.
then baru jumpa reni.


nice kan.
masa tengok ni tersenyum aku.
reminds me of bali.
oh how i miss bali.
kalau kat bali depan spa selalu ada macam benda ni.
penuh air. pastu penuh bunga dia susun memacam bentuk corak jadi.
tapi tu memang proper la.
depan umah aku ni tong sampah.
air lak sebab hujan semalam kot. so ada takung tu.
pastu elok lak bunga kemboja jatuh dalam tu.
so pretty. me loff it.
bali sangat. kah kah.
tak dapat spa bali feeling ngan tong sampah pun boleyyyy.

then jumpa reni sembang itu ini.
payah nak jumpa dia tu. busy woman.
tapi aku lupa nak amik pic.
blogger hampeh sangat.
pic bawah ni pun dia amik kasi tag kat fb aku.
pic dia takda. cehh. patut amik sesama tadi.
tgk makanan tu lapar la pulak.
sepanjang hari baru makan tu je.
takpa abis buat entry ni nak ajak keluar jalan jalan cari makan la.
cea bunyi macam best.
padahal jalan gi naik atas je makan ni hah.
makan je kat gerai atas umah aku ni.


lepas tu ke tingkat atas.
sebab nak check out hp aku ni.
seksa weyh seminggu hp bisu.
tak dengar apa.

katanya buzzer aku rosak.
hah apa tu? apa2 je la janji ok nanti.
ganti baru rm100. siap dlm 40mins.
ok set.
sementara tu pusing2 la situ.
pastu perangai buruks suka beli barang tak tengok harga.
aku beli getah rambut. amik kau ada 4 je kot. rm5. kimaks mahal.
padahal getah biasa bongok2 je pun.

oh lupa.
ku beli jugak cover hp baru.
dulu masa pakai bb kemain jealous ngan orang pakai iphone.
rasa macam bestnya dia boleh tukar2 cover bla bla.
tapi now dah pakai. macam la aku rajin tukar kan.
takda makna ok.
aku pakai cover hp yang aku beli masa gi hongkong dulu.
bayangkan dah berapa lama?
ni pun tukar sebab design pun dah pudar2. kahkah.
ok kena beli.
so tadi beli la dua.
jumpa best lagi nanti beli lagi.
sebab yg lawa2 mostly iPhone5 punya. fineeee.
nway. ku perkenalkan cover hp ku.


taraaaaaaaaaaa.
comel kannnn. eeee geram geram geram.
so kiiiiut.
namanya ialah keberooki.
terus rasa remaja sangat pakai cover hp gini. *libas2 rambut*

eh lapar.
nak gi makan ah.
tapi rasanya kena tunggu sebab ada orang nak amik barang ni.
ni ku tanya tak reply lagi pulak.
me hungry help help help.


2 Comments:

doll said... [Reply to Comments]

kelakar tau feeling bali tgk tong sampah tu, sumpah ai pun terfeeling sama nampak bunga tu..hihihi..

kita suka jer peeja dh sihat, ceria n menulis balik..eh kita hari2 blog peeja tau tp komen dlm hati (boleh?)

mee goreng nampak sedap y'all..sorang diri yek?mmg kalau dh kawen kan, geng semua cam ada xde + lg hepi kot jalan sengsorang..

Mrs Ariena said... [Reply to Comments]

i pun feeling bali jugak tgok pic tong sampah tu..hehehe...nak jugak bunga tu..tapi apartment susah nak jumpa!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...