Instagram : @peejburhan

i need my vitamin

demam lagi.
haih sekarang ni asyik demam je la.
stress.

memula malam kelmarin tu.
tapi sebab sakit pinggang dok pack ephyra tu.
pastu esoknya masa post pun sakit gak.
tapi ingat sakit pinggang je n mengada.
tapi badan rasa kebas la apa.
sekali malam demam panas terus.
siap bangun meracau banyak kali.
laki den lak keluar.
so menangis kuat-kuat. yang layan aku kaseh n mochi je.
dedua sibuk tidur kat hujung kaki aku.
aku bising nangis dedua tengok mata terkelip2.

pastu sepuluh kali muntah.
air je lak tu. takda apa. sebab memang tak makan pun malam semalam.
then laki balik dia dok urut la apa sampai tertidur.
pastu banyak kali gak terjaga.
sebab dia kejut2. kata aku tidur tapi ngigau kuat gila menakutkan.
pulak.

siang lak. takda apa.
aku tak lalu nak makan.
so buat air laici je satu mug.
malam before tu Mr.B dah kata letak la baldi.
aku taknak. sebab takda la jauh benar toilet pun.
sekali elok minum laici tu. makan ubat.
bruffffffff. terkeluar balik semua. wth.
thank god air je semua. takda ngeri ke apa.

siapa yang message ke, call ke, whatsapp ke. please take note yang hp aku mmg gila.
takda dengar ke apa.
plus masuk lak demam ni. pakej la.
so tahap lembab aku reply tu tak dapat di tolong.

ni still tak sihat.
demam n panas balik.
tapi try lawan. sebab aku nak kena pack barang untuk postage esok lak.

tadi pergi umah mama.
dorang bebel kata aku ni asyik demam la apa.
sekali noy kata kau tak makan vitamin c.
kan dulu jonet dah pernah kata. makan vitamin c ok.
betul la bila ingat balik.
masa aku makan dulu mmg elok je.
pastu stop sebab dasar pemalas kan.
so merasa la macam dedulu balik. asyik demam je.
nanti dah sihat ku start makan lagi la.

ok la. tu je.
nak rehatkan minda n badan.


4 Comments:

farrah said... [Reply to Comments]

Babe, hmmm don't take this the wrong way, but how about you try alternative treatment pulak? :) Mana tahu, manusia sekarang hasad dengki tak boleh handle punya, dengki sikit main bomoh, dengki sikit bomoh. Saya selalu sangat baca kamu selalu sakit. Just a thought :))

farra8979 said... [Reply to Comments]

peej... try makan vitamin c. dulu farra slalu jugak demam tp sejak amik vitamin c, alhamdulillah dh jarang demam....

take care n semoga cepat sembuh... ^^

Sue said... [Reply to Comments]

ko pregnant kot peej..sila check ye..amiinn

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul diorg ckp tu, makan vit C. ambik yg buffered C tu sebab dia keluarkan vit C utk imuniti badan secara slowly selama 8 jam kalau xsilap. so badan sentiasa ada imuniti. tp kalau kerja kuat sgt and xrest, ambik vit C pun boleh demam jugak (bukti : diri sendiri) hoho. get well ya!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...