Instagram : @peejburhan

cerita itu ini

salam jumaat semua.
dah abis lunch belum ni?
makan apa tadi?
aku tadi bangun pun dah kul berapa.
tu pun sebab suami call. kah kah.
dia bagi tau dia ada belikan aku makanan.
wah so special. sweet gila.
dah la bini bangun lambat. femalash. dia belikan makanan pulak.
lagi di naikkan lemak ni hah.

beli nasi lemak. lauk sampai dua.
menangis aku nak abiskan.
end up tak habis pun.
sebab aku ni memang jenis tak reti makan awal-awal ni hah.
tu seksa je nak abiskan tu.
tapi ni dah ada kena la makan kan.

pics ni pun few weeks back.
alang ada tu aku share je sekali kan.
pergi dinner kat niara.


:: tomyam putih ayam ::

:: telur dadar ::

:: lidah masak pedas. my favvvv ::


:: paprik campur ::


:: Mr.B masak kicap. kahkahakahahaakahakah. eee dosa hari jumaat kutuk laki sendiri ::

:: daging masak kunyit ::

pic aku lupa snap la.
gelojoh bebenor makan.
biasa la kita orang ni dinner dah boleh nak supper dah.
mana tak menggelupur ke kan.

tapi pic bawah ni aku tak ingat bila.
maybe few days later.
alang ada masa transfer so kita tepek la sekali la.
aku rasa ni time aku busy memanjang hari-hari ada je ke sana kemari.
so muka pun nampak sangat letih.


letih memang letih.
tapi trafic light merah tetap nak camwhore kan. hua hua.
gelap kan mata aku.
ni start semalam amik balik ephyra.
aku ni kejap amik. nanti stock habis terstop.
sebab pentingkan nak jual kat orang.
pastu lupa.
so semalam pikir, ahhh bukak la baru. stock banyak lagi ni.
tengah bulan kan slow sikit.
sekali elok aku bukak. berdesup email, sms, whatsapp la apa orang nak ephyra.
ni dah abis ok. so later kena pergi office amik stock lagi.
memula dorang nak 1-2. sekali tengok promo price beli more than 1 aku bg murah.
terus dorang tanya if beli 3? 5? 6?
terkejut lalu terus amik banyak2. Alhamdulillah.

semalam ada dapat soalan pasal ephyra.
aku tak berani nak pepandai jawab so aku refer ke oceanlife dulu.
dah dapat jawapan.
tapi katanya bungok tapi nak pakai macbook.
aku macam lupa macam mana nak printscreen. kah kah kah.
few weeks back siap youtube cara2 ok. dah tau pun.
tadi try buat macam berjaya. keluar dah bunyi keceekkkk print screen. nampak screen grab.
patut auto keluar kat desktop tapi ni takdak punnn. kah kah. bungok.

kau jangan orang hantar testimonial tabita pun aku tak buat lagi entry.
printscreen berjaya tapi aku tak tau nak watermark kat mana pakai macbook ni. kwang kwang kwang.
dah la poyo dah ada macbook taknak pakai pc.
nampaknya nanti kena gak guna.
sebab banyak benda tak tau guna lagi ni.
encik ice n huda bila nak datang umah kita ajar kita explore memacam ni?




9 Comments:

Marina Monroe @Nanie said... [Reply to Comments]

Mr B masak kicap satu,
Daging liat tak mau,
Rege brapa cik?

erin.suhaimin said... [Reply to Comments]

hahahhaa xle tahan nak gelak. Mr B masak kicap no... auchhhhhhh

doll said... [Reply to Comments]

dh msk opis balik ngantuk..waaa..td kita makan lemak nangka cili api uols...mama masak sodapp!!

mr b masak kicap?kelakar laa peeja nie ado2 aje gelarannya..

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

ko tak rase ke nara punye portion dh makin kecik. dulu aku rase cam byk je..
ke sbb aku dh kuat makan skang?

peej said... [Reply to Comments]

@Marina Monroe @Nanie

kalau macam tu amik part bontot puan. sedap. dan sama macam makan bontot ayam, awet muda. kah kah

peej said... [Reply to Comments]

@erin.suhaimin

hahaha. sesuai kan?

peej said... [Reply to Comments]

@doll

wah sedap tu. lama tak makan masak lomak masakan sendiri.

peej said... [Reply to Comments]

@Dark @ng3L

memang pun. dah la mahal.

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

masak kicap takpe, hatinya baikkan.. sanggup belikan makanan utk isteri yg femalash, hehe.. cer cari brp ramai yg masak tomyam putih sanggup belikan makanan utk isteri, entah2 hari2 dikerahnya masak macam2.. huhu

p/s husband akak pun masak kicap juga..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...