#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

bil elektrik

kan hari tu aku ada pasang aircond kat rumah.
satu kat depan n satu lagi kat bilik aku.

sekarang kau tau la musim panas macam mana kan.
memang bahang weyh.
rumah setingkat. terasa bahang tu.
kau pasang la kipas berapa hala pun sama je.
dulu kat rumah mama pun sama. if lepak bawah ok la. tak rasa sangat.
but lepak atas dia punya bahang. ibarat sauna ok.

umah aku if takda aircond dulu tempat yang selesa tidur memang kat depan je la.
ok la. takda la horror sangat.
if tidur bilik memang bangun lencun la.
so bila dah pasang aircond memang nyaman tidur sampai tak sedar diri la kan.

bila noy ke sesapa datang rumah pun aku suruh tidur depan la.
bentang comforter tidur. sejuppp.
sesuka hati bukak siang malam. lantak janji selesa kan.
ada la perasaan seram nak dapat bil.
tapi ahhh lantak la.

aku memang terlebih bayar bil kot sebelum ni.
so fir the past 4-5 months memang tak bayar la. sebab jumlah -RMsekian2.
dulu bil aku selalu dalam rm50 macam tu la.
so tolak je la.
then after a week pasang aircond bil sampai.
tengok still rm160 ok noted. still takyah bayar.

aku anticipate bil dalam rm150 to rm200 la sebulan. ok no prob.
so tadi tengah supper ngan Mr.B dia cakap.

Mr.B : bil elektrik dah sampai tau.
me : ye. berapa?
Mr.B : tinggi bil.
me : ye la berapa?
Mr.B : 345 ringgit.
me : ye? *tenang sungguh jawapan*
Mr.B : u la suka aircond. i takda pun takda. tak tahan sejuk ni. (dia tu tolong la. kipas pun suruh tutup. agak2 la. tak tau ke bini dia ni ratu peluh)
me : takpa la. lepas ni kurangkan la. bila orang datang baru bukak ke. pastu kena beli remote la. sebab dulu i suka set timer. so sekian time dia off sendiri.
Mr.B : ye la.

pastu teruskan kehidupan.
dalam otak terpikir. hoiiiii rm300+ mahal.
berdua je pun.
aku la gila tu.
asal panas pap bukak. aaahhh nyaman.
gedik gila.
padahal setahun duk sini sauna pun ok je kan.
tak sadar diri betul.

then balik rumah terus aku selak sana sini carik mana bil ni.
carik2. eh ni bil lama. mana laki aku letak ni.
nak la checkidaut.

him : carik apa?
me : mana bilnya? ni bil lama. kata dah dapat.
him : kat kotak motor i la. letak situ sebab takut kena hujan if biar kat post box.
me : pergi la amik nak tengok.
him : mana ada 300. 20 sen je. hihihihi.
me : cakap la bebetul.
him : 20 sennnnnnn. ite tu mentong je (kita tu kelentong je)
me : u ni suka main2 tau. memang 20 sen je ke?
him : iyooooooo.

phewwww.
kong ajo tau kelentong ite macam tu.
so maknanya last bil -rm160.
yang ni dapat 20 sen je.
so ok la. maknanya bil rm160.20 je.
yeeee. kena ngan yang aku budget.
kalau 300 memang mengurut buah dada la weyh.

ok tak mahal sangat.
so boleh tidur sambil buat snow bed angel atas katil.
*kepak2 kan tangan n kaki*



5 Comments:

CeRiTeRaKu said... [Reply to Comments]

Salam
K.peej voley share x brand apakah ekon mu itew? Nmpk mcm electric safe jek. Tgh menyervey ekon gak nih.do share ya.....tq.....

Jojet said... [Reply to Comments]

haha..baguih dok ada kelentong gitu!

intandayani said... [Reply to Comments]

tok sah kata rumah setgkt 2 tgkt pns bahang..ni rumah bertgkt smpi 14 tgkt pun dok bahang lg ape kes?tp nsb dlm smggu ni tak brp nk pns

Mrs Ariena said... [Reply to Comments]

fuhhh...terkejut jugak saya..apa yang mahal sgt kan sampai rm 345.00...hahahah..mr b salah tgok bil upenyer...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

nk tumpang mjawab yg komen tnya psl aircond tu.. sbb kta pun tgh mencari2 aircond jgk. haha. kalau yg save energy, ambik aircond yg ada inverter. tp mahal sikit harganya. jimat letrik if pakai melebihi certain hours (may be 10hours).

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...