Instagram : @peejburhan

berehat

ku pohon kemaafan bagi yang email ke, whatsapp ke, sms ke, call ke.
ku tak larat nak reply la.
first memang sebab hp ku gila takda bunyi. so tak sedar pun.
plus tak sihat pun ye.

kan hari tu aku kata demam sebab postage isnin banyak sangat.
nak pitam di buatnya aku pack.
so semalam bila aku tengok ada 3 orang je buat payment.
agak happy pulak sebab tau tak banyak kena bungkus.
so relax la.
tapi kata demam kan. mana sedar apa aku reply ke apa.
tau-tau bangun tadi. ramai gila pulak bayar n beli.
aaaaaaaaa.

dah la malam semalam every 1/2 hour terjaga sebab muntah.
sakit gila muntah sampai tarik kepala.
bangun tidur still tak sihat.
tak tau nak buat apa.
ubat dah makan.
tapi lawan gak so aku pack jugak la barang.
amik kau peluh sampai kuyup baju. bagus.

so petang tu ok sikit la. cuma terhoyong hayang tu ada la.
panas tu memang dah takda.
Mr.B balik kerja then pergi post barang.
later singgah makan. ku mampu makan half je nasi ayam.

balik rumah. after maghrib tertidur.
Mr.B aku tengok dok kemas umah. ye la aku terdampar rumah pun horror.
tip top dia buat. tapi sikit2 lalu tengok aku.
mesti dalam hati kata aku pemalash la tu kan.
biarkan. aku memang tak sihat.
tido. tetiba as usual aku mengigau kot.
tau-tau Mr.B datang n check.
dia kata panas melampau.
hah? vhattt? siang ok je tadi.

tapi memang aku sendiri rasa sakit tu.
kiri kanan dahi dah keluar urat berdenyut.
pastu aku kena tarik tu. tau tak.
sakit sangat rasa tertarik kat kepala kau. ish takut.
so dia paksa aku gi klinik.
dah la ramai orang. ada la sejam lebih baru dapat jumpa doktor.
seksa ok.
ngan budak kecik nangis lagi apa semua.

sekali doktor check memang panas pun 38.8deg.
so bagi ubat bla bla.
balik singgah makan. sebab nak makan ubat.
order nasi goreng kampung. pun tak lalu. mampu makan tak sampai berapa sudu.
tapi ok la janji makan kan. orang kata jangan tak makan.

so oleh itu.
ku nak bagi tau.
boleh tak nak rehat online business kejap.
sebab serious bertambah sakit dibuatnya pikir macam2.
layan kerenah ke apa kan. kita dah la demam kan. fuuuhhhh.
so if sihat by weekend ku reply.
if not tunggu next week ye.

orang kerja pun ada MC kan kalau sakit.
so apa salahnya ite tu pun amik MC.
sebab ite tu emam teruk.

ok. rajin ku update. tapi rasanya tak kuasa.
rajin pun layan keek je kot.
so jumpa di sana.
ta-ta.
see u later.

5 Comments:

ieYzA azmIEy said... [Reply to Comments]

peej! tak yah la sibuk2 berbiznez buat masa ni.
tepikan dulu hal tu. rehat2 dulu ye. kesihatan tu penting. dah pulih nanti baru biznez balik la

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

alah siannyer peej.. take care tau.. aku pon penah kena tarik kat pala tuh... mmg sakit woo

Anonymous said... [Reply to Comments]

hi peej...
rasanya slalu demam ni sbb hormon u n mr b bercampur...baru nak serasi...
dulu masa 1st year kawen my husband slalu demam...tiap2 bulan mesti demam...alhamdulillah skang da tak da..
just take care n minum air banyak2 ya..

Marina Monroe @Nanie said... [Reply to Comments]

Get well soon.

Mama doakan.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

tu la better ko rest dulu. badan mintak rehat tu. alang2 ada mr B kemas rumah hehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...