#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

28/4/12 - 28/4/13

semalam genap setahun kawin ngan Mr.B.
kejap je rasa. sedar tak sedar kan. huhuhu.
bertahan gak sampai setahun ni hah.
memang kawan lama gila. dpd tahun 2004.
tapi serious kawan n kawin tak sama.
memula kawin tu nak adjust kot.
hoi gaduh teruk gak la kadang2.
sama naik la dedua.
tapi sesama sabar. dia tak tahan ngan aku dia keluar.
gi lepak memana. aku lak duduk umah je takda perasaan.
by the time dia balik dedua dah reda. fuuuhh.

ingat lagi ada sekali tu lepak luar ngan P.G n kawan p.g.
dia sibuk la cerita pasal kawin la. suami isteri la.
paling tak tahan kita orang gelak sakan.
sebab dia cerita, ....
"kau jangan sesekali naik tangan ke kaki kat bini kau.
memang la akan gaduh. hangin jeeee.
bila kau rasa darah kau naik. kau cecepat keluar rumah."

aku yang dengar ni diam je la. memang dia selalu buat macam tu.
rupanya cerita dia tak abis di situ.

"keluar rumah tu.
kau carik orang kau pukul orang tu.
lepaskan geram kat dia. bini kau jangan sentuh."

kita orang semua dah gelak gila time tu.

"nak senang kau capai jiran kau pukul dia.
paling dekat kan. kalau abang, abang akan pukul wilcha sebelah tu.
terbalikkan dia daripada wilcha tu."

bongokkkkk tau.
tak pasal wilcha kena. gila ke apa.
yang tak tahan kita orang gelak macam nak gila.
dia cerita muka serious je. hahahhahahaha.
eh tapi dia memain. bukan la bebetul dia gaduh ngan aku dia gi pukul orang.
poyo lebih tau.
selalu dia lepak kedai atas minum sembang ngan abang meniaga tu. hhuhuhu.

takleh la nak cakap dia perfect. setiap orang ada flaw dia.
but selalu gak la bersyukur kawin ngan dia.
hati dia sangat baik.
tak pernah berkira daripada segi duit n tenaga.
rajin tanpa di suruh kat mana jua berada la.
kadang aku rasa macam aku melampau2 je.
tapi masalahnya aku tak suruh, dia yang buat sendiri.
percaya tak if aku cakap sepanjang tinggal sama ni.
aku tak pernah mop rumah ni. dia buat ok!
vacuum maybe aku pernah buat tak sampai 5kali. semua dia buat.
n dia happy pulak tu buat.
mana kau nak carik laki rajin terlebih macam ni.
belum bab dapur.
if aku masak. if rajin terus basuh semua periuk ke apa.
if malas, letak kat sink dulu.
nanti by the time aku nak kemas.
tengok semua dah settle. basuh dah semua periuk kuali, dapur semua dah bersih dia lap.

belum part dia tka pernah complain aku comot ke, masam ke, buruk ke, gemuk ke,
terima je seadanya. baik betul.
Alhamdulillah.
jangan baik ada makna macam cerita p.ramlee sudah la kan. hahah.
tapi Insyallah tak. sebab daripada kenal dia back when aku baru 21years old pun, macam ni la karakter dia.

pagi anniversary tu.
supper lepak makan kat atas. aku lapar.
balik dpd makan dia masuk dulu.
aku lak kat luar sebab angkat kain baju yang dah kering.
settle masuk dalam kunci pintu semua.
toleh nampak ni.



terkejut tak.
tetiba jadi datuk K.
tak suka.
aku memang tak suka dia ada misai. ngeri je.
pastu misai lak if rupa gini. pitam aku.
bak kata papa dulu. papa ada kawan rupa gini.
ada sekali tu dia call kawan dia tu intro, "assalamualaikum ****** misai kecik, daripada depan cantik, daripada tepi tak cantik".
hahaha sesuka hati tau.
tapi memang pun.
sekali hah tetiba surprise ite macam ni tau. tak sukerrrr.
dia dapat sebab malam sebelum tu boss dia mintak dia kerja.
ada event. so dia dapat la benda ni.
main2 je. eeee lawak tak suka.


hahah cannot go.
semalam keluar celebrate lite2.
shopping hadiah memasing.
tu nanti update proper. i is busy sangat la.
di akhiri dengan pic nak gi detim.
kemain ahkak mode love love baju pun terpancar2 love. hua hua.


happy 1st year anniversary. yeay uhhhhhhhh.



16 Comments:

Anne mahli said... [Reply to Comments]

happy 1st anniversary to both of u!! :) may u both happily ever after..

intandayani said... [Reply to Comments]

tu misai ke bulu idung terjulur Ben tu?hahaha..Happy Anniversary Peej

Jojet said... [Reply to Comments]

selamat setahun, semoga selamanya bersama dan dikurniakan keluarga bahagia..amin =)

iza.rahman said... [Reply to Comments]

happy anniversary peej ;)
semoga kekal ke akhir hayat sayang menyayangi antara satu sama lain, Ameen

doll said... [Reply to Comments]

As you look back on yesterday, may your memories be warm ones. As you celebrate today, may your heart be filled with happiness and joy. As you look ahead to tomorrow, may your deepest hopes and dreams come true for you..

"happy anniversary moling n kek tokelet" congrats on 1st year n more to come!

Rinah said... [Reply to Comments]

happy 1st anniversary Peej & Ben..

Miss Moon said... [Reply to Comments]

happy 1st anniversary peej n hubby ...moga korang sentiasa happy n berbahagia sokmo sokmo

cik chinta said... [Reply to Comments]

Hepi any :-)

nqr said... [Reply to Comments]

tantek baju diaaaa

~SESEMUT~ said... [Reply to Comments]

aduh misai... misai tu... ..
cam citer tamil...

Kak Shila said... [Reply to Comments]

Happy anniversary Peej! Many more to come! Blessed be always and forever. Aaaap tetiba nak nyanyi lagu Eternal nak tuju lagu. Over sangat

LurvlyTruly said... [Reply to Comments]

Happy Anniversary! May Allah bless both of u always..

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

Happy Anni to both of you dear peej

Jack-O said... [Reply to Comments]

happy 1st anniversaryy!! haha tetibe teringat "santap hati mak nakkk". takleh blah la husband kakpeej. happy to see your happiness. god bless ameen :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

happy 1st year anniversary, peej & mr. B!! xD

Kniedaz said... [Reply to Comments]

Haha..lawak je ada misai camtu..Happy Anniversary sis ^_^

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...