Instagram : @peejburhan

trauma tak berkesudahan



scary kan.
nampak video ni few days back kat fb.
so aku pun share jugak.

benci gila kan tengok.
pergi kerja la. tau nak samun orang je.
ingat lagi time trauma memula pindah umah rasa nak buat auto gate.
tapi auto gate pun gini jadinya.
memang senang bukak macam tu ke?
ke sebab dorang memang dah buat sesuatu kat gate tu before this?

kesian perempuan tu kan.
punya la dia siap simpan handbag dalam boot.
tapi dah selamat masuk dalam porch rumah. lain lak jadinya.
ish.

punya la trauma bila tengok video ni.
sampai aku mimpi ngeri ok malam tu.
ingat lagi mimpi tu.

aku mimpi aku pergi satu complex ni.
dalam poket seluar aku banyak gila duit. beribu2.
wah kelas kan. dalam mimpi tetiba kaya pulak.
nway, complex tu besar gila mengalahkan disneyland aku rasa.
nak carik jalan keluar tak jumpa. makin jauh n kedalam dia pergi.
dah la memacam kedai ada.

kenapa aku cemas?
sebab dalam mimpi tu, ada bangla ikut aku. dua orang lak tu. siap berpecah mission kejar aku.
takut tak suka.
sebab apa dia kejar?
sebab  dia nak curi kasut aku. boleh?
time tu pulak aku pakai kasut sports. kah kah kah.
pelik bebenor mimpi. memang tak mungkin aku pakai kasut sports bagai.
pastu motip nak curik kasut sports?
beli je la sendiri. kata kat sh
tapi aku takut sebab if dorang dapat tangkap aku, nanti takut dorang tau dalam poket aku banyak duit.
pastu risau sebab tu duit customer beli BE n SNE.
bungok gila mimpi ni.

dah la tetiba tengah aku dok melarikan diri dpd penjahat tu.
boleh lak tengah complex tu ada orang buat harlem shake bagai. saiko gila.
paling best part ending.
sebab orang tu dapat tangkap aku kat bus stop.
tapi sebab takut aku jerit kuat gila. huarghhhhhhhhhhhhh
kemain besar nganga la jerit tu.
tau-tau aku terjaga daripada mimpi.
tapi aku masih jerit kuat gila.
bukak mata nampak muka Mr.B depan muka aku.
menggelupur dia bangun terus duduk ngan mata merah.

him : kenapa yang??????
me : ite tu mimpi ngeri moling.
him : u niiiiiii....

dedua sambung tidur.

damn u perampokkkk.
tak pasal laki ku tengok aksi aku mengigau jerit macam gorila.


10 Comments:

Hati Ema said... [Reply to Comments]

huhuhuhu seram..... salam kenal

Aliah Nuqmans said... [Reply to Comments]

miahahahahah..
aku mengilai dalam opis sebab mimpi Peej.
pitamm

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

ha ha ha..kelakar...
serius tak tahan gelak...

susumanis said... [Reply to Comments]

hahaha..lawak maharaja ni peej..tq buat ku ketawa sensorang petang jumaat ni..kikiki

mscherrina said... [Reply to Comments]

you adalah seorg insan yg selalu mengalami mimpi unik

pol said... [Reply to Comments]

hahahahhaha!!serius kak peej..lucu gila...berabis aku ketawa baca ni..x tahan tu, bangla nak curik kasut sport..hahaha!!
bahay2

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kelas ko mimpi dalam shopping mall kan hahahaha. tp tang video kena ragut dlm rumah (tu kira ragut ke rompak dah tu??) .. sangat menakutkan! terlalu byk org sengkek yg suka mencuri. dah sengkek tu kerja la. cari rejeki halal. ni nak merompak la jugakkk grr.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Adoi lah tak pasal2 terbahak sensorang dengan mimpi peeja ni, lain kali nak tido cuci kaki ya..

cik yaya said... [Reply to Comments]

hahaha adeh peej, yg part last jerit mcm gorilla tu xtahannn hahaha. anyway mmg mane pun ttp bhye skrg ni ..

FirhadDyana said... [Reply to Comments]

hahahahhahaha thanks for the laugh,peeja. Ilang jap stress keje ;p
Firhad Dyana

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...