Instagram : @peejburhan

tepuk kaki

oit lapar oit.
semalam tak dinner.
last makan maghrib. makan laksa.
takda rasa lapar lak malam semalam.
tapi ni bangun perut lapaq.
ingat malas nak masak sebab nak keluar pergi post barang.
so boleh singgah makan memana.
tapi kadang makan luar ni buhsan gak.
tak menepati apa yang kau betul2 nak time tu kan.

ni nak keluar pos panas terik. 
tak sanggup betul dah berapa hari keluar panas terik ni.
nak pitam rasa.
panas macam rasa aku ni kat pulau.
kalau bebetul pulau takpa la. ni KL. fuuuhhh.
so terus masak nasi keluarkan ayam.
sementara tunggu ayam lembut. kita online.
later baru fikir nak masak apa.

semalam lepas Mr.B pergi kerja balik.
terus bersiap keluar rumah.
takleh kawal perasaan nak makan ayam penyet.
so ke wangsa walk.
makan ayam penyet best. ok la. takda best sangat.
tapi tetap licin la makan. keh keh.


tamak kan. lantak.
memang selalu akan order extra tau n tempe tu. nyammm.
cis tengok pic ni bertambah lapar pulak rasa.
syok je layan perasaan makan sensorang.
tapi budak waiter tu jenis suka perati.
serba salah aku.
terus rasa macam perlu ke tengok? loser sangat ke iolls makan sensorang ni?
whatever la. janji kenyang.

then ke rumah mama.
sebelum tu singgah belikan pau, laksa, air tauhu.
balik sekali mama puasa. takpa bukak puasa boleh makan.
pastu sembang ngan P.G kemain lama.
ingat petang nak balik.
tak jadi sebab ada hal.
then kul 9 Mr.B call. kesunyian la tu.
elok nak balik tengok kereta takda.
papa keluar beli barang komputer.
kena la tunggu.
lepas tu tolong installkan la apa.
terus kata nak balik.

join Mr.B minum kat kedai atas.
sembang lak ngan abang kedai tu.
dia ni kalau sembang kemain la lama.
aku nak balik dulu tak bagi.
last aku paksa aku kata nak terkenc. memang betul pun.
baru la reti nak gerak tau.
time tu dah kul 11 macam tu.

bukan apa. nak terkenc satu.
satu lagi nak alih2 barang.
berapa lama dah aku ajak buat ada je tak senang.
by the time senang dah lewat.
dia kata nanti bising lak kacau jiran.
ok fine.
tapi ku fikir. ala takda la bising mana.
karaoke tengah malam lagi bising kot kan.
ni takat alih sikit n ketuk2.

tak kira nak buat gak.
memula dia kata pinggang sakit.
terus drama kata takpa la u taknak tolong i buat sorang je.
wahhh. macam la larat kan. ;p
terus dia kata jom. yeay.
so memalam buat kerja.
akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
setelah almost setahun kawin, kami tidur di master bedroom with katil n all.
yeayyy happy. tepuk kaki ramai2.
happy sangat apa barang tepuk tangan kan. kita tepuk kaki terus


la la la.
ada yang tanya kat instagram hahhhh? abis selama ni tidur mana?
kita orang tidur mana suka la.
selalu bentang toto depan tv. kah kah.
sebab umah ni setingkat kan.
so tidur bilik memang panas melampau la weyhhhhh.
bila bangun tidur kau akan confuse eh aku ni baru lepas tidur ke baru lepas swimming ni?
sebab lencun.
dalam rumah ni paling kurang panas is living hall.
so mari camping situ je. :D
kalau ada fam ke sleep over ke apa baru tidur bilik.
tu pun sorang tidur atas katil single. sorang atas toto. sedih gila.
abis what to do. kang dedua atas katil single, takut katil tu tak survive pulak. ;p
tapi tu la if tidur bilik mesti perasaan tak best je.
sebab rasa aaaaaaaaaaa panassssssssssss. takleh tidurrrrrrrrrrrrr.

so akhirnya semalam rasmi.
n why now baru tidur proper n all.
sebab kan dah pasang a/c
oh nyamannnnnnnnn.
tapi rasa pelik.
biasa tidur depan kau ada tv, pastu terang dek lampu sana sini.
kena kacau ngan kucing2.
lapanggg je rasa.

semalam tidur dalam bilik rasa macam.
alaaaa kucing takda.
yang kelakar memula dedua tidur depan.
aku n Mr.B masuk je, terus dedua bangun berlari nak join. hish sibuk.
tapi kesian aku biarkan la.
Mr.B nak tidur dulu, aku dok iron baju kerja dia.
settle iron masuk bilik, laki ku suruh keluarkan kucing sebab takleh tidur. dorang melompat kejar2 sana sini. ok out. sian je nampak bayang dedua bebetul depan pintu.

then nak tidur tutup la lampu.
him, sayang macam gelap jeee.
me, tak ah. ok je. nak terang buat apa.
then dia tidur. aku online kat phone.
pusing je dah terlanggar bantal la, dia la.
rasa macam pelik. selalu lapar.
n memang la dulu pun dia lasak. tapi luas kan.
rasa dia masuk kawasan aku selamba je tolak dia ke arah sana.
sekarang takleh la.
kang aku tolak ada yang jatuh katil lak. mih mih mih.

but bangun ngan perasaan best.
sebab lepas ni takda la semak umah.
boleh susun proper.
tak abis kemas lagi. penatssss.

oh ramai semalam kata cadar cantik.
thank u.
aku beli kat Jusco au2. bahagian tengah tu ada jual sale.
yang aku beli ni bedsheet set rm80 macam tu. murah khennnnn.
tak tau ada lagi ke tak sale tu. rasanya jusco lain pun ada kot.
aku beli last week.
tapi rasa nak pergi lagi n beli.
sebab murah n lawa2 gila design semua.
tapi lepas ni kena beli comforter set pulak. sebab mati beku kalau tak.

ok bye.
sumpah lapar aku nak gi masak n makan.


3 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Over tau sampai nak tepuk2 kaki.....

Aunty suka duduk rumah setingkat tak kira lah banglo ke atau rumah teres yang penting setingkat...nak kemas pun senang.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

musim panas dah menjelma!! mana2 pun panas terik. eh entah2 bdk kat kedai makan tu reader blog ko. sebab tu dia tengok2 kan. hahaha
bedsheet RM80 adalah mahal bg sy, sebab biasa beli yang RM40+ saja. tu pun lepas dah sale yg 70-80% tu :P

ct zainal said... [Reply to Comments]

hai peej aah tgk kat ig cadar tu lawaa ah. kite pun tido kt depan tv. senang mudah dan enak sekali sbb kipas lajuuu kt depan tv. haha. bilik tempat tinggal baju2 je. haha -ctsahaja :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...