Instagram : @peejburhan

tangan like sotong.

as usual poyo konon nak update blog kan.
takdo nyo.
dah kata free time.
tapi tak free sangat.
ada je urusan nak uruskan.

penat kehulu ke hilir weyh.
ni melayan email, sms, whatsapp, fb haaaa kau.
dulu pakai email je relax rasa. sebab ikut my own sweet time je.
pakai whatsapp paling la tak tenang kan.
teng tong tang teng tong tang bunyi masuk notification.
takpa orang kata busy tu bagus la kan.
tapi kalau tangan banyak like sotong tentu senang kerja ku.

nway, tadi konon nak masak, masak lemak labu la.
sambal daging la.
sekali kawan aku kata nak datang siap belikan nasi beriyani.
ingat dia nak singgah. semangat mak kemas umah bagi berseri.
sekali dia singgah hantar je.
sebab mak dia ada. so time tu hujan start. nak balik sebab kain baju jemuran tak angkat.
so dia pass je la makanan n bag.
oh happyyyyy. sebab my asb loan dah approve. la la la.

tolong la, mak aku ni dah suruh bukak asb kemain lama.
tapi malas kemain.
sampai terpaksa dia call kawan aku datang rumah.
haaa senang. takyah buat apa semua dia buat.
since aku tak yakin aku akan simpan manually.
senang amik la loan terus.
if ada lebih ku masukkan kan la kat post office ke apa nanti kan.

lama gak dah aku apply. january tak silap.
baru approve ni.
biasa la i is not bekerja kan.
semua harap income blogging n online business ni.
statement bank 3 months dah ku beri.
tapi langkah berjaga2. dorang nak 6 bulan.
memula tengok lambat ingat dah tak kuasa.
pasrah je la. takpa kita bank in je la mana boleh.
sekali tetiba few days back dia call kata approve. yeay. happy. Alhamdulillah.
simpanan hari tua katenyer. eh bukan katanyer. tapi kata hati kecil ku.

so tadi dia datang tu bagi aku bag hadiah dpd bank tu.
dia kata memang dia simpan untuk aku. hahah semangat.
tapi best. lawo. so i like it.

eh ok la. ku busy lite-lite.
later laki balik. nak masak.
tolong la dia tu asyik request sambal ikan bilis kentang. pening aku.
gila apa nak makan sama je kan.
dua hari ku dah tepis. hari ni layankan la ye.

busy days ahead.
sabtu ada program.
ahad takda kot tapi orang nak dtg amik barang.
n maybe if free nak jumpa ibu mertuaku. lama pulak tak jumpa.
isnin postage day. n maybe nak jumpa kawan.
malam amik mama, nak ajak dia tidur di rumah ku.
selasa urusan barang perabot sampai ke rumah ku.
rabu mesti flat penat.

ok ta-ta
menaip ni pun semput.
macam berlari lak rasa kah kah.
jari je la berlari.
kalau berlari betul mesti kurus iolls.

btw check out pic ni.


kembang kembang hidung.
macam kurus woihhhhhhhhhh.
padahallll.
ku rasa sebab baju tu lawo designnya. n afiq ni pandai amik angle.

nway baju ni dpd Kree. rekaan afiq M.
lawooo me like.
nanti ku update kisah kree ni yea.
hope by next week. keh keh.
serious tengok hasil baju ni. lepas ni kalau kena harga ku memang tempah ngan kau je la afiq.
memahami jiwa mak yang tembam ni.

matiklah sempat verangans kan.
padahal dah bye tadi.
n entry takda kena mengena. tadi cerita lain.

nak beli benda bawah ni sila contact daku.

tabita skincare regular - RM290
tabita skincare exclusive - RM330
Beutskin essence - RM210
SNE - RM190
Ephyra - RM197 (buy more than one for more discount)

postage semua free. la la la.
nak COD pun boleh uols.
wahhh tetiba mood ceria. gila apa kau ni pija oiiii.


3 Comments:

LurvlyTruly said... [Reply to Comments]

Cute dress! Mad love the peep toe heels. :)

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

Holly crap.....pink heels tu sangat gadis!! I loike!!!

intandayani said... [Reply to Comments]

betul tu peej..kalo orang jenis liat nak menabung ni elok sgt amik asb loan tu..same same like me

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...