Instagram : @peejburhan

sepantas kilat.

satu la kepakaran fam aku ialah kemas umah dlm masa singkat.
rumah kita orang mmg selesa untuk landing n santai.
so kalau santai tu kau tau la macam mana kan.
orang baring sana sini.
bantal sana sini.
coffee table pun guna buat makan n minum depan tv la apa.

so dulu if kat sana.
tetiba la dapat call kata orang nak datang. dah otw.
haaa kaauuu semua melompat n kemas.
memasing tau je nak buat apa.
kemas meja, lap meja, susun itu ini.
papa siap datang.
noy pasang pasang pewangi la apa.
bila sampai je tetamu mesti rasa wahhhh macam rumah mu syurga ku sangat.

tu dulu la.
sekarang aku tengok mak aku tak kisah je.
boleh tahan sesuka hati je.
dorang pun tak sihat dah kan.
plus aku dah takda sana.
noy asyik la keluar or lepak bilik.
so agaknya orang datang ke apa pun dia tak tau.

aku plan nak keluar ni.
tapi around 2ish.
sementara tu tadi tunggu sebab ada customer nak amik BE n SNE.
settle tu online kejap.
balas email ke apa.

sekali tengah online ni tengok Mr.B balik.
jenguk kat tingkap tengok ada kawan.
oh mannnn.
dia suka ajak kawan datang tak bagi tau aku tau.
aku tak suka. sebab rumah horror kot.

macam hari tu ice huda datang.
dorang bagi tau awal.
so sempat la aku semenggah kan rumah sikit.
ni dia tak bagi tau.

amik kauuuu. sepantas kilat aku clearkan depan tu.
dalam masa tak sampai 1 saat. kah kah.
aku dah macam kenapa dia ni balik ni?
kong jaq sangat laki balik persoalkan. kah kah.
tak la. aku risau dia nak lunch ke apa.
sebab aku memang lunch selalu tak makan kan.
if masak pun mesti petang ke apa.

tanya dia kata ada hal kejap.
karang dia balik office balik.
ye la. laki aku ni kadang tetiba amik half day la apa.

takpa la.
suka dia.
biar dia sembang ngan kawan dia.
aku online kat dalam bilik.
sekali aku bau minyak angin kuat.
keluar jap pergi dapur nampak dia session mengurut kat depan.
cehhh. urut ke. cakap je la tadi.
saje nak misteri kata ada hal la apa.

nway, ni kejap ni dia panggil mintak air.
ok jalankan tugas.
masa hantar air dia cakap kat kawan, "ni isteri saya syed. isteri tercinta"
dia sukaaaa buat macam tu.
orang selalu suka kan. aku jenis segan. takyah bagi tau kat orang la.
buat malu je. bukan orang kisah kan.
everytime lepak ngan kawan dia. mesti cakap benda tu.
pastu mula la dia nyanyi apa2 lagu yang lansung tak masuk melodi tu. lawakkk.
tu takpa. macam selalu dia cakap tu memang lepak luar. ok la kan.
tapi ni dalam rumah kot.
dia kata ni isteri saya. macam lawak lak aku rasa.
duhhh. dah kata dalam rumah. isteri la kan. abis tu apa pulak lagi.

ok rancangan tergendala.
nak bersiap nak keluar ni.
ingat nak jumpa mama sat.
lama tak lepak sembang ngan dia.
minggu lepas dapat jumpa kejap2 je.
i is teringin ayam penyet la.
tapi nowadays ayam penyet tak sedap macam dulu.
sambal dah tak pedas berdesing. manis ada.
waroeng penyet punya still sedap.
tapi jauh pulok nak pergi sana semata nak makan ayam penyet kan.
cissssss.



7 Comments:

LurvlyTruly said... [Reply to Comments]

Try Warung Leko @ The Curve.
Sambal sure berdesing.

Check on my post about Warung Leko on my blog :)

http://lurvlytruly.blogspot.com/2013/03/friday-lunch-warung-leko.html

Hope this help :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

peeja.. hari tu aku rasa aku jumpa laki ko kat Sentul. Dekat bank RHB. Aku nampak dia, pastu rasa cam, eh, kenal, tapi di mana ya.. kawan sekolah kah.. kawan uni kah.. kawan kerja kah.. aku dok la pejam celik pejam celik dok pikir, sambil pegi bank and bayar utang. kua bank, pergi kedai sebelah beli air sarsi, pun aku dok pejam celik, pejam celik, pikir sapaaaaa la mamat ni.. last2 baru aku teringat, LAKI KAU RUPENYE. Ahahaha. Okek, sekian Kiah melaporkan. caucincau.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

cinta sungguh mr. B padamu, peej hihi (ayat nak kena ayat novel jugakk :P) tu la tak suka kalau org tibe2 dtg rumah xcall dulu. tetiba je ada depan gate. spotcheck sgt kan :DD nak kemas licin berkilat tu mana la sempat seminit. tak menguasai ilmu kemas 1 saat ko tu lagi haha.

susumanis said... [Reply to Comments]

peej,kalau lepas 10 tahun intro mr B tebtang isterinya kat org still cam tu, mmg ko bertuah bebeno gituh..hehe

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Tak pe lah peeja mungkin dia rasa selesa kenal kan peeja dengan kawan2 mengikut kebiasaan dia...kalau aunty husband cakap ini isteri tercinta saya memang rasa best sangat lah....rasa nak cium cium je dia tau....tapi memang uncle pun suka cakap macam ben...

Ms. Wanniey said... [Reply to Comments]

gi makan kat dapur penyet Maju junction... best... tp dulu ayam dia besar2... tp skrg da bantut2 jer... kecik2 jer ayam dia... agk nyer ayam dia pom gi slim world kot... keh keh keh....

lily lotus said... [Reply to Comments]

very the true, ayam penyet skrg dah tak sodappp

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...