Instagram : @peejburhan

penat je weyh. pandai sangat

isnin hari tu patut pasang aircond.
tapi tak jadi.
sebab orang tu ingat sempat siapkan kerja kat umah lain.
sekali tak sempat. dah petang. nak hujan lebat bagai.
so cancel la.
tunda ke today.
sebab semalam aku busy ngan postage n all.
so hari ni memang takda apa.
so relax je la. boleh la buat kerja.

tu takpa.
kan hari tu aku pergi ikea.
aku beli langsir kan.
so sebelum orang pasang aircond.
baik aku pasang rod langsir tu.
kasi ukur ngan langsir la.
rod tu aku dah beli dpd sebelum kawin last year ko. hebat kan.
sekarang baru nak pasang. kah kah.

nway. semalam jalankan kerja pukul 11 malam.
selamba je drill. kah kah.
ah lantak. dia karaoke selalu takpa kan.
aku drill setahun sekali je.

kemain pangjang langsir ikea ni.
tinggi la rod tu.
ok drill pasang semua.
wah best. tak sabar nak letak langsir.
semalam buat rod je. langsir tak gantung dulu sebab nanti kotor lak dorang nak buat kerja kan.

sekali ni orang nak pasang aircond.
dia kata kena bukak ok rod tu.
sebab nak letak aircond.
aku kata aircong letak la tinggi daripada tu.
dia kata tak boleh sebab tinggi dpd tu luar dah siling.
vhatttttttttttttttt???? ok apesal tak terpikir semalam.

berkecai hasrat nak pakai langsir tau.
kena drill again.
tapi drill pun tak guna sebab langsir takleh pakai nanti.
panjang sangat.
so kena potong kasi pendek dulu. tsk.
eh tapi tengah type ni rasa best lak.
if potong nanti ada kain lebih. boleh buat sarung bantal kan.
cea pandai bagi idea je la. aku bukan pandai jahit pun.

tu takpa.
dapat rasakan nanti aku sakit jiwa tengok ala lubang lak kat dinding sebab bukak balik skrew ke apa tu.
tsk.

apa la nasib.
aku menaip ni sejam lebih lepas.
kena stop sebab dorang tutup main power.
ni sambung balik.
by the time ni dah siap pun.
cuma now dorang tengah nak masukkan gas la apa.
gitu la.

ok chow.
nanti rajin update lagi.

4 Comments:

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

dulu rasanya langsir ikea tu dia bagi pita pelekat..tak tahulah pulak ada lagi ke tak sekarang... kalau tak nak potong langsir tu, kita just iron je pita tu kat kain tu seolah2 mcm lipat dua..tapi lama2 tanggal jugak gam tu...

kat rumah,i biarkan je langsir tu meleret2 atas lantai..nak potong, mcm sayang pulak...

Marina Monroe @Nanie said... [Reply to Comments]

Nanti mama bawak mesin jahit, mari lah berproject disana..tungguuuuu

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

mesti ralat tengok lubang tu. Takpe, beli simen putih tu, simen yg selalu org cover utk wiring, cover lubang tu..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Patut nya tunggu sampai orang tu pasang aircond dulu.....lepastu barulah boleh pasang rod langsir.....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...