Instagram : @peejburhan

Pedd nikah.

lama bebenor baru nak update entry ni.
zaman dah berubah.
dulu kemain asal ada apa-apa je.
esoknya dah update.
sekarang? amik kau dah masuk 2 weeks baru nak update. keh keh.

pedd nikah hari jumaat 1 march lepas.
aku n noy konon nak pergi saloon wash n blow bagai.
kemain mandi badan je. kepala takyah.
sekali siap itu ini.
ambilll. memang tak sempat la nak ke saloon ke apa bagai.
sebab jumaat kan.
takut jam lagi.
sebab jam hari jumaat tau la. memang horror kemain.
merasa kau rambut ngeri je.

takut lambat sebab event patut start lepas isyak gitu.
sekali. rasanya almost 10pm baru nikah tak silap.
memula tu takda buat apa pun.
mengadap pedd di make up oleh faressa.
sambil kita orang seperti biasa merepek2 n kacau2 pedd.





make up by faressa.
rambut by siapa tah. ok tak kenal. lupa cik nak tanya.
baju lak by tessa.


ni la baju yang aku tempah tu.
simple je.
tapi mahal telan air liur sebab kain mahal tu kan.
its batik sutera crepe kot.
ni kira paling murah la kat kedai tu. kah kah.
eh sebab sebab aku dapat murah sebab dia salah buat.
sebab top tu dia buat dua layer kan.
actually aku prefer satu layer.
sama macam baju yang pernah aku pakai sebelum ni.
sebelum ni aku punya color brown.

:: percubaan syima nak photo bomb tak berjaya. hehehe ::



pedd selamat menjadi Mrs. farhan dengan sekali lafas.
aku ada sebak sikit.
sekali pandang pedd dia relax je, terus termasuk balik air mata aku. kah kah.
ye la motip tetiba nak sebak lebih kan.
tak jadi.



fa layan wan farhan sembang.
kelakar je pic ni.
konon macam cucu melayan nenek.
tapi ni cucu baru balik belajar oversea. sebab beyonce sangat rambut tu. heheheh.



:: session bergambar ngan dulang girls. kenapa aku macam budak jahat tak reti dok diam tu? ::

bawah ni pics from fb pedd n fa.
cilok situ.
aku ni pemalash amik gambar kan sekarang.
so ikhsan pics dpd orang je la ye.





time ni cannot go.
kami adalah duloang girls.
ikut plan. bawah turun dulang. n kita orang akan duduk tepi pelamin.
tapi sebab rombongan ramai gak. so penuh.
lepas letak dulang kena duduk kat pelamin ok.
bersama pedd n ibu2nya.
keras kejung kejap.
dah la time tu panas kan.
n rambut serabai macam tu.
ngan spot light bersepah. die die die.
kelakarnya. tengah duduk tu.
tetiba moon, maid of honour pedd untuk nikah time tu, hulur kat aku tisu.
yeeeeeee. aku kan minah peluh.
kuyuppssss.





tak stay lama.
lepas session amik pics n all.
gerak around 11pm macam tu.
sebab malam tu noy ada standby kat airport.
aku lak balik melayan suami yang tak sihat.

ok nanti ku buat entry reception pulak yea.
buhbye.


5 Comments:

Lizzie Yasmin said... [Reply to Comments]

Asal aku rasa pic dulang girl atas pelamin tue nampak lawak. Mungkin ko caption ko buat aku rasa nak gelak tgk pic tue. hehehe

oshinz said... [Reply to Comments]

baju dia cantik.. hehe.

Anonymous said... [Reply to Comments]

ped ni yang fabulous cat tu ker?

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

Simple n lawa la baju pengantin..me like!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja kain crepe memang mahal....pakai pun sedap...sejuk je.

Baju pedd ni memang cantik sangat sesuai dengan pedd yang very the stylish tu.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...