Instagram : @peejburhan

mission mencari barang yang tak berjaya.

last week kekecohan.
sebab pedd kawin tu ada theme.
dia dah bagi theme lama.
tapi tau la aku ni lembs.
so last minute apa bagai.
dah la nak raya cina. so takda la nak tempah bagai.
pikir nak pergi beli kat kedai biasa beli kat ampang park je.
if takda pun yang masuk theme.
kedai tu boleh tempah n siap within 2 weeks je. ok boleh.

so ke sana. memang takda yang di cari.
so tempah la.
time tu awal bulan feb.
so 2 weeks siap. ok settle.
selalu bila siap dia akan call.
agaknya kali ni lupa.
so pedd kawin jumaat.
isnin tu aku call.
time tu dah masuk week 4.
boleh tak dia kata takda lagi baju tu.
hangin la aku. kau kata 2 minggu kan.
dia kata cuti raya cina.
eh apa kena mengena. kau cina ke? melayu kot.
kau over cuti lebih dah kenapa.
dia kata nanti dia call balik n confirm.

pastu dia kata rabu siap. tengahari.
ok if tak siap gak memang aku mintak refund.
atleast aku boleh carik baju lain.
nasib siap gak masa aku gi kedai tu.
tapi boleh lak dia salah buat.
aku mintak biasa. dia buat double layer.
double layer tu harga RM700++ ok. cibsss.
tapi sebab kesilapan dia dia kata dia charge RM600.
agak2 la. lari dpd budget aku.
aku kata takda. xnak. aku tambah RM50 je dpd harga asal.
dia kata dia rugi la apa.
aku kata bukan salah aku. aku takda budget untuk tambahan ni.
aku banyak lagi benda lain nak beli.
yuhuuu. pastu dpt harga aku mintak tu.
rasanya dia rugi dlm rm250-300 gak la. keh keh.

lepas settle urusan kat ampang park.
terus ke klcc.
sebab mission noy nak mencari baju untuk reception pedd pulak.
aku pulak konon nak carik kasut.
tapi takda yang berkenan. yes im cerewet like that.
memang ada lawa. tp if dalam otak nak specific gitu gini. takda yang tu. baik takyah beli.
sebab aku ni beli bebanyak pun nanti pakai yang samaaaa je.
noy pun tak jumpa baju.
bukan tak jumpa. ada banyak yang ikut tema warna.
tapi dress pendek. aku kata macam tak sesuai je gi wedd.
sekali masa pergi nikah tu. semua kata dorang semua pakai dress.
whattt?? noy da bising. sebab aku KG tak bagi beli la apa.
hahahhaa. mana lak acik tau.

tapi dasar perempuan.
walaupun apa yang nak beli tak dapat.
tetiba tershopping benda lain. tetiba je. cittt.
ceaa cit konon. sebenarnya suka je kan.

lepas shopping pastu makan.
noy kata nak chilis.
layankan.
walaupun tak best dah gi chilis klcc sebab takda smoking area dah.
tapi nasib makanan sedap.
ok lets.









kongsi membawa berkat.
lepas makan dok jalan sikit lagi.
pastu dedua putus asa tak dapat barang.
balik.

tetiba terasa diri shotonk pulak.
sebab elok sampai tu ada barang poslaju gak sebab few days before tu aku shopping baju. ;p
tapi nak amik pic ni ada penyibuks pulak.
tengok la tu terkorek2 dua ni. konon ada untuk dia la tu.


oh kita beli handbag ni. cantimnyi suka.
mango je ni. rm99 aje.
suka kan. suka kan?
tak suka takpa. janji kita suka.

sekian cerita kali ni.
kita nak makan kek.
suami ku tetiba pulak isnin malam tu surprise aku ngan kek.
tapi bini demam. so mampu tiup lilin je la pun.
pastu kek masuk fridge.
abis tu tak lalu.
now dah sihat. mari kita makan.
ta-ta.

3 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Selalu macam tu lah peeja....lain barang yang kita cari, lain barang yang kita jumpa....

Jojet said... [Reply to Comments]

eh nak tgk baju 7o0 tu! mesti cantik..

Kniedaz said... [Reply to Comments]

nak tengok gak baju tu...(busy body je kan hehe)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...