Instagram : @peejburhan

Menipu kita tau

Hari yang produktif today.
Bangun awal sebab dikejutkan oleh ceceh n mochii yang berlari sana sini.
Terus terjaga. Duduk kejap. Mandi.
Pack barang untuk di post.
Siap-siap kejap.
Then terus gerak pergi post barang.

Awal gila je rasa.
Before 1pm. Xnak pergi during lunch hour nanti sesak.
Ok bagi aku awal la kan.
Budak poslaju pun siap cakap awal hari ni.
Ye awal. Selalu nak tutup dah baru aku terhegeh2.

Settle urusan terus ke ikea.
Sebab semalam kawan now share pic kat fb ada sale tu kan.
Noy tag aku.
Hoi murah laci tu rm99 je.
Selalu rm200+.
Dlm otak dah set nak beli 2.

Terus gigih pergi today.
Target sampai lepas orang abis lunch.
Ku rasa takda pun aku pecut ke apa. Biasa je. But i took me around 15-20 mins je dah sampai.
Ingat weekdays relax la.
Xde makna. Nak masuk parking berderet kereta.
5 kali gak la pusing cari parking.

Rasa happy je pergi sorang.
Now aku dah ok gi memana sorang.
Rasa lagi relax.
Tapi masa otw aku terfikir.
Eh kang aku beli barang trolley kena tinggal kat loading bay tu.
Selalu pergi ramai boleh la sorang tunggu barang, sorang lagi amik kereta.
Ni aku sorang. How la.

Teringat belah hujung ada parking ygvboleh bwk keluar trolley.
Terus pusing situ je. Menangis gak la lebih dpd lima kali pusing.
Dah la paling emo everytime pusing kereta ada keluar tp kereta lain dah tunggu. Tsk.
Ku berdoa n baca memacam.
At last dpt bebetul kat entrance.
Penantian n kesabaran berbaloi sebab dapat parking terbaik.

Masuk dalam. Nasib tak ramai sangat la orang.
Ok ramai tapi tak seramai pergi weekend la.
Sekali mencari laci tu, laci tu takda ok!
Kimaks. Tapi color lain ada, color lain tu takda discount. Kong jaq.
Kekecewaan. Tipuuuuu kita.
Damnyuh.

Tapiiii dah kata gi ikea.
Target bak beli tu.
Tetiba terbeli benda lain.
Tau la kalau sale ni kadang harga melampau best.
Tak pasal ku beli langsir. Kahkah.
N beli tah hapa benda
Hamagad. Rasa nak memacam tp ku kawalllll je.
Sbb bulan ni xleh belanja banyak.
Target nak masukkan aircond ni.
Musim panas dah dtg. Pitam hoi panas.

Tapi happy la.
Ku target belanja tak lebih rm300.
Tp sampai cashier total rm220 je.
I one happy womannnnn.

Btw ni update pakai i phone.
So pic kat bawah ye.
Almari yang nak tapi takda tu.
End up beli benda lain.
Oh btw comel ikea now jual bag2 biru tu memacam size. Comel.
N last sekali tu pic dpt dpd 9gag. So funny n so trueeee.







7 Comments:

Miss Moon said... [Reply to Comments]

peej ...ai baru je nak pegi sana beli drawer tew ..

tak der ke atau dah habisssssssssss

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

dah habis kot.. Ke propa je sales tu... hehehee

nqr said... [Reply to Comments]

fuhhh aku pun kalau pergi ikea.. mesti bende lain yg ekot balik. haha

shuweet said... [Reply to Comments]

peeja, jangan kan kata kau pegi konon pas lunch..kawan aku g sana kol 7 pagi dah habis uols...huhu..aku pun kempunan tak dpt drawer tu..die jual 150unit jek..huhu...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Nasib baik tak pergi.....kalau pergi tak dapat beli almari tu frust je.

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

selalu mcm tu..aku sll ingat pegi ikea nak cuci mate..sila gelak kuat2..x de makne nye nak cuci mate..hahhahaha..

~Ati_Hime~ said... [Reply to Comments]

selalu mcm tu..aku sll ingat pegi ikea nak cuci mate..sila gelak kuat2..x de makne nye nak cuci mate..hahhahaha..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...