Instagram : @peejburhan

membela anak kecik.

minggu yang busy tak berkesudahan.
smlm malam uruskan office.
mana barang yang boleh bawak balik umah aku kasi sort out.
ingatkan nak pilih mana aku nak je.
tapi mama sesuka hati almost all nak hantar kat umah aku.
alasan sementaraaaaaaaaaaaaa.
aku tanya sementara tu sampai bila?
dia kata tak kisah la.
suka hati la ma.
tapi nanti mesti aku rimas tengok barang overdose kat umah aku ni.

semalam sibuk berkemas.
sampai luka la kaki aku.
kecoh gila.
buat kerja tak seberapa, tapi sampai luka bagai. ;p

then gi makan ramai2.
then balik rumah papa n mama fix few benda.
balik rumah aku.
penat gilaaaaa rasa.

balik Mr.B kemas depan.
dia tu kan rajin terlampau.
so siap siram bunga apa bagai.
padahal semalam siang malam hujan kan.
aku if hujan takyah la siram kan.
dia tak, dia rajin. syabas.

then masuk dalam tengok kat area pasir kucing sepah.
aku rasa kenit kencing luar bekas.
tapi kemain kambus pasir tu sampai ke luar bekas tutup tempat tu.
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
malasnyaaaaaaa.
tapi tau-tau Mr.B dah busy berkemas kat situ.
rajin bebenor dia ni.

semalam dedua tidur awal.
so hari ni bangun awal la.
ok takda la awal mana aku ni.
tapi before 12 tu kira ok la kan?
awal la tu kan.
terus buat laundry.
sebab cuaca elok kat luar.
kemas sikit rumah.

elok kemas nampak ada kat sudut ada si kenit to poop. arghhhhh.
hari tu ada sekali dia berak tepi bekas.
aku bersihkan siap ajarkan dia guna bekas tu.
tengok few days ni takda la dia berak luar dpd bekas ke apa.
kemain gembira ingat dia dah cerdik.
sekaliii. tempat lain lak.
gerams. so kerja membersih la tadi.
harap takda lagi.
kalau tak ada aku kurung dia ni sampai reti kang.
lama tak membela kitten.
rasa letih nak train apa bagai.

dah nakal kemain dia ni.
mana pergi dia ikut je. laju je lari.
pastu dok tangkap kaki aku.
aku bukan apa. risau terpijak. kat patah riuk kau kang kalau gorilla pijak.
orang tengok tv dia pun sibuk panjat sofa nak tengok.
terkelip2 je mata.
pastu tidur pun nak dekat2 je.
pantang bukak pintu. berlari dpd belakang nak keluar kat depan.
pening kepala aku kadang.



tapi bestnya takda la kesepian lagi.
dulu ceceh jenis mana heran kat kau.
buat hal dia je. manja pun taknak sangat.
tapi mochi ni lain.
ngan tak reti dok diam dia tu kan.



ni tengah menunggu orang datang nak pasang a/c
ah indahnya rasa.
sebab bayangkan lately ni tidur.
bantal n baju sampai lencun weyh.
panas berpeluh. nangisssssss.
so lepas ni panas je kita bukak je a/c.
takpa bil mahal sikit la.
ok takda la mahal mana kot.

tapi tak kisah la.
rasanya masuk bulan ni ada dah 3 bulan kot ku tak bayar bil elektrik.
sebab aku punya bil negetif berapa ratus tah hari tu.
aku bayar lebih. haha.
so now takyah bayar la.
plus currently bil elektrik umah ku tak banyak mana.
rm50 macam tu je. best kan. ;p
lepas ni takda la kot.
takpa. keselesaan penting.

ok tu je.
nak pergi check apa boleh masak ini hari.
buhbye birdie.



7 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ala comelnyaaa. tp tang berak merata yg xtahan tu. kucing2 ko ni jenis bising atau senyap? sbb kucing kat rumah in laws tu diam je dia. org pggil xde respons. smlm dia dlm bilik, me+husband tdo. bangun2 tgk dia berak diam2 kt situ. kalau kucing lain kan reti nk panggil2 kalau nk berak.. haha.

Anonymous said... [Reply to Comments]

comel.
izat

Anonymous said... [Reply to Comments]

comel.
izat

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Bab2 nak bersih kan kucing tu lah yang malas kan....berak kencing sana sini, kalau orang tak sabar macam aunty memang tak kuasa lah aku.

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

wahhhh.. sekejap jer dah besar, rasa tuari cam cinonet jer, buka mata pun belum..

Anonymous said... [Reply to Comments]

hehe syok ada si kenit... saya pengalaman x banyak bela kucing. bru 3 ekor saja.. tpi waktu saya bru kutip anak kucing terbiar, umur 2 bulan. ni yang saya buat ~1) ukur ekor kucing tu then cacakkan sesuatu yng teguh ikut panjang ekor td kat pasir dia. macm pancang la. 2) ambik kapas basah, lap genitals dia n then letak je atas pasir ( ulang 2 3 kali untuk first time)... 2 hari train,hari ke 3 dia pandai lari masuk ke cage untuk pee n poo :) sampai hari ni x de miss kencing berak merata....jst sharing

FMT said... [Reply to Comments]

"sampai luka la kaki aku"

i baca .. sampai lupa laki aku.

punyalah jauh menyimpang. haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...