Instagram : @peejburhan

kappy kosdey

birthday hari tu memang tak celebrate langsung.
harap ucapan dpd kawan2 n fam je la.
tak rasa apa pun sebab memang hari tu membusy ngan wed pedd kan.
plus dah tua2 ni keterujaan nak celebrate tu kurang kan.

ngan Mr.B pun takda.
sebab time tu aku busy pedd nikah.
dia lak kat rumah.
pelik malam tu dia takda call ke apa.
selalu Mr.B ni if tak sama, ada la setiap sejam dia call.
sembang bongok2 seminit pun jadi la.
dia memang macam tu. everyday pun macam tu for the past how many years.
tapi malam tu takda.
takpa la. abis majlis sebelas lebih aku call dia.
dia kata dia pening la apa.
aku dah macam, eleh dia ni asal aku takda je macam2 la.
ye jahat sangat bini macam ni tau.

pastu around 12ish aku call. sebab dia takda call pun.
lelaki sangat tau. lupa lettew birthday kitew.
call dia suara bad mood je. kata tak sihat.
aku kata la birthday aku. ingat dia terus bad mood.
tapi tak pulak. dia nyanyi lagu birthday ngan melodi dia yang selalu kelaut tu.
takpa tetap suka goyang kaki.

then aku balik aroung 1ish.
tengok dia takda. dia kata aku balik lambat.
so dia gi klinik.
rupanya dia food poisoning ke apa.
dia muntah2 n cirs birs.
sian tak sempat gi klinik sebab otw tu termuntah2 n tercirs. kah kah.
ok lawak. tapi kesian la kan.

so idak la ku mengharap apa.
sampai la weekend ke apa pun takda apa.
takpa la. dah tua2 tu takyah la nak feeling birthday sangat.
tetiba isnin lepas.
aku kan tetiba demam.
so aku pesan kat dia belikan tomyam.
aku rasa nak makan sup.
kelas kau. demam nak tomyam. makan je la sup biasa. ;p

tunggu dia balik kerja ku tertidur.
tau-tau dia dah hidang semua terus kejut aku makan.
so makan.
abis makan dia angkat semua bersihkan.
pastu dia ke sana sini.
aku dah panggil2.
sebab kata demam kan.
so gedik la nak di manja2 konon.

sekali dia datang nyanyi birthday sampai light kan candle.
wah so sweettt.


 tapi like i said. mampu tiup je.
pastu mintak kebenaran dia nak simpan dalam fridge.
sebab demam tak lalu nak makan cake.
tapi tadi dah selamat makan. siap kongsi ngan ceceh lagi. keh keh.
hadiah???


dia bagi ni. kah kah.
sabar je la laki aku ni.
masa bagi dia kata. "ite tu belikan ni. sebab molin tu suka makan tekolet".
few days before tu aku gila agaknya. aku borong coklat banyak.
siap dia nak aku kedekut je nak bagi. kah kah.
terus dia kata aku suka coklat.
dia ni memang lurus bendul. muka je garang.
pastu dia tanya suka ke tak.
suka je loa. apa2 berbentuk makanan adinda suka kanda. kah kah.
pastu dia buat ayat sedih. "ite tu bagi apa termampu je"
ala takdanya aku nak demand pun.
hari tu duit bonus pun semua dah bagi aku.
banyak la lagi kau nak itu ini kan.
cekolet pun ok je monje.
tapi rasa lawak. rasa macam zaman sekolah lak hadiah rupa gini.

malam tu pedd datang lepak rumah.
lama gak la. dpd kul 9pm sampai berapa pagi lepak.
tetiba layan cerita hantu cina lawak.
pelik2 je pedd ni. tak pasal aku tengok gak.
elok je ok time tu.
tapi lepas pedd balik.
nak tidur tu terus panas melampau.
yang tau Mr.B dok urut aku, selimut pastu popok terus tertidur je.
bestnya esok tu terus segar. va va va.
Alhamdulillah. tak sanggup demam lelama ni.

:: sihat je terus vain kau. time ni nak ngeringkan rambut kat kipas. eh macam best. so feeling n terus cam whore. dah sihat tapi mata sembab la. lantak. aktiviti cam whore perlu diteruskan. ::

takleh layan demam.
sebab semalam extra banyak nak post barang.
so malam tu sebelum panas n demam balik tu aku siapkan pack semua.
sebab takut kata demam tak ok, esok tak larat buat kan.
atleast dah siap pack, aku demam ke apa tak larat.
boleh mintak Mr.B je post kan.
nasib ok.

so siap semua.
then semalam pergi post.
nasib takda orang sangat. so cepat la.
then aku singgah pet shop belikan ceceh ubat kutu.
then singgah makan n minum.
bungkuskan untuk fam aku sikit.

:: panas2 semalam order barli ais. oh sedap ::

then singgah rumah rakan di au1. untuk projek dia hujung bulan ni.
so dia invite aku. so tu ada hal.
tak lama. kejap je.
then terus pergi rumah papa n mama.
tengok dapat parcel.
tau daripada lilred.
sebab dia ada nak bagi kimono cardigan.
tapi dia kata satu je.
tetiba ada banyak je.
wah teruja.


ada dua kimono cardigan n ada sabun ketiak. ok bukan tu nama dia.
tapi dah dorang panggil tu aku ikut je.
sabun tu katanya bagus untuk putihkan ketiak, celah2 sana sini mana yang hitam2 tu kan.
dia bagi aku sebab aku kan selalu dok letak pic kat instagram muka aku alergic ngan kucing tu.
so dia kata sabun ni bagus gak untuk allergies n eczema ke apa semua.
harap berkesan. aku pun tak try lagi.
apa2 aku update.
aku masalah ketiak takda *insert muka eksyen*
Alhamdulillah cerah tapi malas nak tunjuk sebab lelemaks tangan tak coveline. kah kah kah.
eh if berminat boleh check out kat raynaa.my. 



happy.
benda yang tak di expect tapi dapat tetiba kan.
sekian birthday akak jah yang 30 tahun.
simple je uol.



5 Comments:

IdaShazana said... [Reply to Comments]

Cool

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Happy Belated Birthday Peeja....semuga sentiasa di berkati Allah suami isteri....amin.....sorry lah tak bukak fb dah lama sebab busy sikit sebab tu lah lupa birthday peeja.


Alahai Ben lomatik nya.....untung betul hidup peeja....walaupun dulu ada orang sibuk2 cakap warna kulit dia....tapi tengoklah hati dia tu putih bersih....rajin pulak tu, jaga lah dia baik2 peeja.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

weh makin cantik la ko! *terkagum tengok gambar* walhal gambar baru baik demam tu hihihi

Anonymous said... [Reply to Comments]

hi peej..
i penah berada jarak setengah meter dgn u dekat midvalley. tapi segan nak tegur takut tak dilayan. heee.. nways i nak ckp yg body u tak perlu pun beli baju plus size. serious u bkn gems pun peej.

cyan said... [Reply to Comments]

hi Peej,

Lama tak baca blog ni (sebab busy), tengok2 Peej dah kurussss!!! Wahhhh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...