Instagram : @peejburhan

hola holiii

wah konon ceria habis la kan.
ceria la sikit2 sebab baru ada masa nak update properly.
boleh tak pic ni dah masukkan daripada last friday.
tapi tetiba ada hal lalu tak sempat update.
weekend pun busy.
semalam pun ada hal. 
so hari ni mari carik masa.
walaupun sebenarnya nak pergi post barang ni.
takpa. pergi petang sikit dah redup.
ni panas melekit dah ni.

so yeah here we go.
last week adalah busy sebab kan aku ada beli perabot tu.
so tau perabot nak datang kena la kemas bilik kan.
so malam tu rasanya daripada kul 10pm sampai almost 3pm mengemas.
alihkan baju-baju ke bilik sebelah.
kemas bilik vacuum semua. make space untuk barang nak sampai.

bestnya mengemas ni. kau macam teruja jumpa memacam barang.
yang selama ni kau mencari tapi tak sure mana pergi.
siap pikir eh noy ni curi aku punya ni.
sebab dia pun ada yang sama. hahaha buat dosa je.
padahal sendiri yang letak tah celah2 mana tah.



excited jumpa balik donut untuk rambut ni.
n spec mata EA ku. papa beli untuk hari jadi 3 years back kot.
banyak kali dorang tanya apesal tak pakai. aku macam jawab, sibukkkk je.
wah konon. padahal dalam otak dok pikir weyh mana perginya ni.
tapi amik pic atas ni rasa kelakar pulak. sebab rasa macam innocent sangat muka. keh keh.


tapi tak bestnya pulak.
tetiba bangun esoknya ada jerawat keluar.
habuk sangat kot.
semalam dah nampak. tapi ingat macam kena gigit serangga ke apa.
dok la belek2. sekali dia keluar esoknya. haaa amik kau.



dia ni pantang ada comforter yang terlipat macam tu.
mesti dia ingat tempat tidur dia.
Mr.B ni la mengajar.
siap kat ruang tamu aku ada comforter dia lipat buat tilam khas untuk mochi.
semak je mata tengok.
tapi aku simpan nanti. Mr.B akan bawak keluar balik.
mana la tak tarzan perangai kenit ni. sebab di manjakan berlebihan.
so fav dia tidur atas comforter n ada a/c
kemain. kau kejut la kacau dia ke apa. dia taknak layan. dia tidurrr lama gila.


perempuan gedik yang tidur pakai scented candle.
ok takda la tidur. nak tidur aku padam la.
ok bukan gedik tanpa sebab.
actually bilik aku ni paling belakang.
dekat ngan area dapur.
so kalau aku masak ke apa.
masuk bilik bau masakan. haha. tak best langsung.
so nyalakan la lilin ni.
baru la nyamannya raya. gitu.

bear kat belakang tu dah lama gila.
tah tengok tu rasa macam Mr.B.
tapi aku masukkan pic kat ig. ramai komen kata macam voodoo doll.
sampai hati. sobs.


last thursday sampai barang.
wah happy. akhirnya setelah berapa bulan hidup nomad sangat.


beli asing.
chest drawer rm450.
almari rm799.
ok la kan. n aku suka sebab bukan jenis bongok2 tu.
quality almari tu yang macam if kau buat built in wardrobe tu. bagus punya la.
tapi yang takleh blah.
boleh tak aku ingat nak kongsi la bla bla bla.
tapi baju2 aku je penuh almari tu one side. one side tu jenis boleh hang atas bawah tu. penuh!!!!
pastu chest drawer pun semua barang aku. helpppppp.
sampai tak muat nak masuk.
Mr.B lak sebelah tu dia guna atas punya je.
bawah tu kosong je. nice.
maka aku sumbat segala bedsheet ke apa semua situ. :D
aku rasa macam kena buang lagi la baju. tooo many.
siap macam gantung terkejut2 sebab tak sangka ada banyak baju.
n mostly tak pakai lagi. kah kah.

 :: takdo kerja. cuma takleh tahan tengok jers ini. in less then 24 hours jadi gitu. tahan je diri daripada picit. huuuuu ::

 :: mochi yang sibuk tengok tuan dia nak camwhore tak jadi ni ::

sekian kisah minggu lepas ni.
tah bila lagi nak update tah.
ni aku nak bersiap gi post barang.
ta-ta


5 Comments:

Arissa.Adni said... [Reply to Comments]

comel sgt mocho tuuu...nk picit je rase... hehehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

ambk r pic almari n drawer tu penuh2.. mcm worth it je. n gtau name kedai skali. nnt leh berjemaah almari same ramai2. memg shantek...

~mia~

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

Mochi dah besar. Buat muka comel, rasa nak geget je hidung tu.
Rasa macam berapa minggu lepas je Mochi diberanakan.

Anonymous said... [Reply to Comments]

eee geramnya nya nengok kan si mochi tu..meh geget ckit...

Pn. Izyan Nur Nazri said... [Reply to Comments]

kak peeja buat la pre loved sale.....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...