Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : usik2 ketika berpantang


hi,
lama x hantar koleksi expose mistik kat peej, ni tetiba teringat pulak pengalaman ngeri time berpantang after deliver anak yg 1st. 
itu pon sebab baca kesah  Lady N tadi yang kene kacau time berpantang gak."by the way tajuk ni aku belasah je xde idea janji cerita bleh paham"
kesah ni berlaku tahun 2010, aku bersalin kat kajang then after bertahan 5days terus travel balik terengganu sebab nak pantang ngan kakak aku kat sane.
al maklumlah pengalaman pertama plus dah xde mak bapak kan, so decide kakak aku jaga la.
travel 8jam jadi 10 jam sbb banyak berhenti break.
paham2 lah baru bersalin 5hr then travel naik kereta sungguh nyaman nak patah pinggang aku ke kiri x kena, ke kanan x kena sampai terengganu dalam 10 mlm .
alhamdulilah sepanjang jalan xde benda pelik berlaku n baby pon duk diam je.
baik sungguh anak mummy. ecehh!
esok nya terus decide nak mulakan sesi urut.
panggillah sorang makcik ni dia urut memang superbb best gila....
yang best tu sambil pejam mata, so xde la aku malu dia nak selak celah mana.
sorry dah melalut, tapi terpaksa sebab kalau tak cite ni xbest! best ker? erkkk! 
sambil2 urut pejam mata makcik tu pon sembang la bla bla bla.
tiba2 dia tanya rumah ni (tempat aku pantang) rumah lama ek, rumah pusaka ek? 
time tu muka dia cam lain sambil tengok bumbung n sekeliling rumah tu. 
haah aku jawap sebab rumah ni rumah arwah atok laki kakak aku, so diorg beli n renovate sikit2 buat homestay. kenapa makcik? 
ehh xde pape saje tanya heheheh smbil senyum2 gabra. ok aku pon ignore.
malam harinya, kami pon siap2 lah nak tido.
aku 1 family tido bilik atas kakak aku 1 famly tido kat hall depan.
aku buka pintu bilik supaya senang nak mekik panggil kakak aku bila nak mintak tolong amik pape, sbb laki aku memang tdo mati! 
so dalam kul 12 malam baby nak susu, merengekk, aku pon bangun nak jenguk kakak aku n panggil suh buat susu, tiba2!!!! 
jeng jeng jeng aku tengok kakak aku dah bangun dah dari tempat tido duk je kat tilam mata separuh je tebuka sambil buat muka dan bunyi macam kucing nk begaduh tuh! 
"grrrrr grrrr! camtu gila kau! 
aku dah cam nak sawan weh, terus aku sepak laki aku yang tengah krohhhh! 
tu pa pa! ce awak tengok nana tuh! 
OMG! laki aku pon ayooo! kenapa ni! 
kiatorg pon jerit woi! nana! nana! xjadi pape dia duk grrr grrrr! lagi! 
citt laki aku pun gi tepuk bahu dia n letak yassin kt tangan dia! 
alhamdulillah nasib baik dia sedar cepat n xde nak melompat ke bagai. 
rupanya malam tu dia period! 
aku pulak tengah pantnag elok la tu ponti2 suke la!
esoknya kami pon apa lagi pong pang pong pang buka crita la, yg kakak aku nana tu boleh xsedar apa yang berlaku malam tadi rupanya... 
dia cakap memang time mula2 nak lelap tu rasa dah semacam, rasa angin2 je kat muka dia terus lelap. 
ngok btol dah la peod! 
kot ye gi la amik yassin ke apa ke! 
pastu dia cerita la rumah atok laki dia tu memang ada something and selalu dah org tengok menda2 pelik kat situ dulu, duluuu laa! 
sekarang xde pape dah aku pon selalu je balik tido situ n berpantang anak second baru2 ni pon ok je alhamdulillah xde pape.
Sekian....
-Sally-

1 Comments:

seize100percent said... [Reply to Comments]

ayak peej...
takat tu je ker ceritanya. baru nak stim meremang bulu roma skali dah abis. citer la lagi.. citer la lagi.. (emang dasar mami jaruman) haha..

p/s: dapat tau blog peej ni dari piya.

xoxo,
linda

www.seize100percent.wordpress.com

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...