Instagram : @peejburhan

apa rahsia nya?

aku ni memang favourite cam whore.
feeling macam la lawa noh. padahal biasa aje.
tapi lantak. syok sendiri je pun.
so baru-baru ni seperti biasa feeling sorang dalam kereta.
pastu kasi upload kat ig.
dapat lak komen gitu gini apa rahsia.

siap kelakar ada tanya aku pakai tabita ke kulit aku pink la apa.
pastu ada lak rajin jawabkan dah tentu aku jual kan. mesti la aku pakai.
kah kah.

tapi aku saje bagi jawapan artis. ;p



so jawapan kepada persoalan adalah ye saya pakai tabita.
facial soap tu memang hari2 la aku pakai.
tapi toner n cream kadang2. bila ingat. asyik lupa je aku ni hah.
tapi so far ok la. takda lak masalah ke apa.

ephyra lak bila ingat aku minum.
selalu lupa la daripada ingat.
tapi memang ada beza minum ephyra or tak.
satu bab tenaga la.
satu lagi if rajin minum ephyra kadang nanti fam aku tegur.
tanya aku make up ke? aku kata tak.
then tanya la why? dorang kata kata bawah mata aku kurang gelap. wah ye ke.
tapi tu la. akak ni asyik la pemalas n lupa uols.
satu lagi suka if minum ephyra ni tetiba kau pegang tapak kaki licin je.
selalu keras kematu unless kau kikis pakai batu kan.
ni tak perlu. tetiba je elok licin tapak kaki.


ini la pic yang aku masukkan tu.
ye minah pemalas memang tak kosser nak make up setakat pergi dekat dekat je.
oh pic ni pun no filter.
idok la flawless. over. ada je jerawat manja nak menunjukkan diri seketul dua.
yang bawah ni pic pakai effect la.
baru la feeling flawless walaupunnnnn. ;p


eh baca tak komen atas tu.
tetiba ada yang komen tu kan.
oh hi, sorry ku lupa balas.
korang ni membuatkan saspen tau.
aku ni dah la kadang keluar malas bersiap.
horror sangat. tapi adalah terkembang2 katanya putih. kah kah.
walaupun aku rasa aku ni sebenarnya coklat kulit.
tapi di kata putih. wah. ni yang rasa nak makan BE or SNE.
terus lepas tu orang komen, "nampak peej tadi. wah albino sangat rupa"
wahhhhh. haaaa kau.
aku ni nama je jual tapi sendiri tak pernah try.
kelakar kadang aku lak tanya customer, eh apa beza dia eyh? bagus ke?
hampeh gila.

oh ada yang tanya apa beza BE n SNE.
ok aku nak cerita lebih tak tau sebab aku tak amik.
takpa Insyallah one day.

btw hasil google.
ni beza BE n SNE

Beutksin Essence 

1. Cerahkan kulit - kulit bersih, cerah kemerah-merahan
2. Memperbaiki Gentik - menghalang sakit keturunan
3. Metabolik - Metabolisma stabil
4. Antioksidan - awet muda. supply nutrian untuk kulit.
5. Menganjalkan kulit dalaman dan luaran. Mencantikkan payudara.

SNE

1. Menyingkirkan toksin
2. Membakar lemak
3. Menyelaraskan metabolisme badan
4. Melansingkan dan mengencangkan kulit

so yeah. tu lah dia.
jangan tanya aku mana lagi bagus amik.
ikut korang nak apa la kan.

so gitu la.
if tabita tu concentrate kat muka je kan.
ada yang tanya untuk badan ada ke?
so if rasa nak untuk badan amiklah ephyra collagen or supplement BE n SNE ni.
ikut kemampuan memasing.
oh ephyra bukan khas untuk perempuan je yea.
lelaki pun boleh amik.
ni untuk reader n customer lelaki ku.
ada yea. so takyah segan.
nak contact je aku.
dah ada kan.

wah matiklah daripada entry feeling perasan cantik.
tetiba entry jual barang kan.
biasa la. standard blog orang meniaga kecil2an kan.
demi sesuap nasi.
eh tipuuuu. macam bersuap2 je makan kan.

ok dah tu je.
happy weekend ya'll.
aku sangat ni. Mr.B tidur.
aku nak ajak dia kemas umah alih2 barang.
next week barang2 banyak nak sampai. so kena ready.

ok tu je.
ta-ta


3 Comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

Peej, akak baru ikut blog Peej ni. Akak nak tnya klu umur 12 thn bleh ambil BE tak?

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pernah jumpa peeja sebelum pakai tabitha....memang kulit peeja cantik putih bersih....ikhlas ni bodek pun bukan dapat apa.

farra8979 said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...