Instagram : @peejburhan

thaipussam.

cerita basi.
n ulang tayang. 
tapi ada kita kisah?
selamba. kita on jeee.
alang ada pic n rajin ada lets buat entry. :)


mihun sup sedap nak mampus. oh sukanya aku.
kat medan selera melawati yang lama tu.
maphilindo nama gerai dia kot.
aku amik ni mihun sup special.
panas n letak plak kicap cili tu. fuhhh.
berpeluh n berair hidung makan weyh.
sedap ada paru, daging, tauhu, perut isi dia.
sedap gila.
nanti nak makan lagi.
tapi aku nak order sup lain. pastu order nasi putih kedai sebelah.
mesti best sangat.




malam tu ke rumah mama.
ingat nak lepak je.
sebab laki ku kerja.
tapi sebab Mr.B pun balik dah lewat.
dia risau aku balik sorang malam2.
dia kata tidur la rumah mama.
ok set.
plus time tu pun aku tengah layan dvd.
baru halfway.
senang takyah rush balik. bersenang lenang la kan.



tidur situ.
bangun turun bawah dah ada lauk yang super stone.


terbaik wok.
masak asam rebus batang keladi.
ikan goreng, tempe goreng n telur dadar. indahnya duniaaaaa.


kekucing yang aku datang je memasing suka nak mengadap kita.
dengan harapan dapat belaian kasih sayang.
lulu si gendut.

then petang Mr.B datang.
makan lagi.
ajak dia keluar makan sebab aku tau dia bukan penggemar asap rebus.
dia kalau benda bersup2 ni dia tak reti.


dia makan nasi kandaq.
aku konon nak teman.
tetiba order jugak.
ye la thaipussam. so kena la makan makanan berunsur india.
hahah tetiba.



tapi dah kata tamak.
bukan lapar tapi gedik order.
makan halfway tak abis.
so pack bawak balik.
tak risau sebab rumah mama ramai je.
harus licin je nanti.
memang pun.

Mr.B lepas tu gerak.
sebab kerja.
aku lepak lagi. then tak lama lepas tu aku lak balik.
oh ye la. malam yang ku bertembung ngan jiran iolls tu la.
yang papa suruh tidur umah lagi.
eh taknak la. rindu oi rindu.
harus balik.

sekian cerita thaipussam.
rajin i is update lagi.



5 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Orang minang memang tak pandai makanan ber 'sup' ke...atau ben memang tak suka.
Kalau kita pergi makan kat kedai minang memang tak nampak pun lauk sup sup kan.....kedai minang yang aunty pergi la....kalau kedai minang orang lain pergi aunty tak tahu lah.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Orang minang memang tak pandai makanan ber 'sup' ke...atau ben memang tak suka.
Kalau kita pergi makan kat kedai minang memang tak nampak pun lauk sup sup kan.....kedai minang yang aunty pergi la....kalau kedai minang orang lain pergi aunty tak tahu lah.

dya said... [Reply to Comments]

salam kenal.dya follower sini iyer..jemput singgah my blo0g ya..awk pengedar produk tabita ke?

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

peej lps pantang aku nak gi area sana.. nak gi spa.. macam biasa.. aku angkut ko kita gi makan mihun sup tu.. ko dah buat aku teliur nie.. nyampahlaaaaa...

emy pokden said... [Reply to Comments]

hehehe..
ada gk citer ko peeja...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...