Instagram : @peejburhan

suami rajin, isteri tak berapa nak rajin.

dah letak kat ig. ni letak sini pulak.
akhirnya dapat capture pic suami terlebih rajin.
selalu susah nak snap sebab dia memang rajin.
tapi gemar buat kerja pakai spenda je. hahha sabar je la.
pastu if la hari malam. kang sesuka hati buang sampah ke luar pakai spender je.
sabar je la laki aku ni.
nasib dia bukan ghupe underwear model.
kalau tak tak pasal dengar suara2 terjerit2 kat luar kagum2 lak.
tak pasal.



rutin dia.
mesti tiap pagi sapu. then balik kerja akan kemas dulu.
rajin bebenor. bagus la khen. abis bini anti social.
ni pun baru2 ni dia bising.
sebab jiran tetiba tengok dia suruh bebudak tu tebang pokok.
pastu memula tu dah tebang adakah bersepahan je depan rumah.
Mr.B suruh kemaskan elok2.
then dah masuk dua minggu terdampar bebenda tu situ.
takda bakar or buang or apa2 la.
asyik la dengar dia bebel. kata daripada dauh hijau sampai kering.
dia bising la. sebab kalau daun kering kau tau la.
ada angin terbang sana sini.
masuk umah aku banyak gila.
sampai confuse aku ni dah macam dok oversea ada musim luruh kah?
wahhahaha matiklah feeling. padahal bentuk daun pun ketara duk malaysia.
tapi memang banyak. n tau la daun kering kan. pecah2 lagi.
bila si suruh buang dia kata dah panggil lori.
lori la sangat tak tiba2.
yang kelakar tak banyak pun pokok tu. rasanya letak kat boot kereta pun tak penuh.
motip sampai nak panggil lori?
why tebang in the first place pun tak sure.
takda la rendang ke apa. ada la tinggi laki aku je pun.


kerajinan sekali lagi.
daripada kemas depan dia bawak ke dalam lak.
suka hati la.
tetiba nampak giang lak dia dalam pic ni.
nampak kerdil coffee table n vacuum ni.

nways, aku tak makan n masak lagi ni.
Mr.B tido tu. aku rasa dia main game tah sampai kul berapa pagi tah.
aku nak masak masak lemak cili api telur ikan.
sodap je. lama tak makan. makan luar ni kadang sangap gak kan.
asyik benda sama je. tak banyak variety. or aku yang malas nak keluar jejauh.
tapi tu la. kang aku masak lauk tu aku risau dia tak makan lak.
nak tanya dia tidur. or maybe kena masak lauk sambal dia jugak karang. T____T

wah tetiba rajin kan.
ye la tak abis2 suami rajin, isteri tak berapa nak rajin katanyer.
so ni nak tunjuk rajin la ni. kah kah.



4 Comments:

cik chinta said... [Reply to Comments]

untung nya (:

Biskut Merry said... [Reply to Comments]

Rajinnya. Rumah saya kalo penyapu xda pun cik asben xperasan. :P

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Bertuah lah badan dapat suami rajin.

nor haryanti yan said... [Reply to Comments]

sungguh..awak sgt bertuah

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...