Instagram : @peejburhan

Layan abang jubah.

Cuti Thaipusam hari tu me n Mr.B dok melayan abang jubah
dia nak ke bukit bintang.
konon janji nak pergi tengahari.
aku ni ada ke ciri-ciri gerak tengahari?
memang tak la. janji melayu sangat.
end up petang baru la kita orang bergerak.
singgah beli kuih dulu alas perut then ke rumah mama.

pergi pick up abang jubah n bergerak kita.
tuan blog ni memang feeling orangnya.
so sila muntah la yea sebab berderet pic semua vain je. kah kah.



dalam kereta pun sempat hoi. hahahhaa.
then ke sungai wang.
dah la masa masuk parking tu abang jubah buat perangai peghak sangat tau.
kan machine ticket masuk parking situ cangih terlebih.
so dia pergi tekan2 scrin touch n go ke apa.
memang la tak keluar ticket.
pastu aku kata bawah tah apa lak dia buat.
padahal bawah lagi.
tapi memang confusing sikit machine tu.

me : apa kau buat ni. jangan buat malu.
ayol : ahhaha mana tau. lain macam tempat ni. dah lama tak keluar.
me : hish.
me : ok la tu. daripada kawan aku. dia nak tekan button ticket tapi tekan interkom. pastu orang hello hello. dia hello balik kata nak tiket.

omg. saiko.
bengong gila.

sampai je ayol ajak gi makan dulu.
since parking kat sg wang malas gila nak menapak jauh tu.
so settlekan barang dulu.
aku kata tempah dulu apa nak.
sementara nak siap kita pergi la makan.
padahal memasing kelaparan ni.

sekali buat tu.
tak lama pulak. expect maybe almost an hour ke apa.
tak. rupanya tak sampai 30 minutes gitu.
so duduk je la tunggu.


duduk ngan keadaan seram.
aku tak suka betul duduk kerusi lipat ni tau.
aku selalu ada nightmare yang if duduk macam ni kerusi akan terlipat flat terus.
berat sangat katanya.
sama macam baru2 ni lepak la bodega tu.
pun kerusi lipat jenis kayu. motippppp?
nak kata lawa takda la lawa. selesa pun tak. nyampah.
duduk ala2 seram je rasa. *lap peluh*

then settle tempahan.
kita orang ke kedai nasi ayam. oh heavennnn.
lamanya tak makan. sukaaaa.
sambil jalan tu teruja tengok banyak tanglung.
nak gak amik pic.
yang Mr.B jalan laju2 siap terpijak selipar aku bagai.

me : jangan la pijak.
him : kat sini orang nak jalan. sini la dia nak amik gambar. bahaya la bla bla bla.

terbantut tau niat nak amik pic konon artistic.
ye la nak jugak masuk instagram siap masuk location. kah kah.
kang asyik masuk pic muka sendiri orang nyampah. walaupun ada ku kesah kan.
so tak dapat la nak masukkan feeling artistic.

*selingan*
kimaks tengah type ni atas bumbung dok dengar bunyi gedegung gedegang.
pastu now dok bunyi swittt swittttt.
oit ada tikuih ka?
kejam bunyi atas kepala aku. kejap dengar di ke arah belakang.
not loike.
kalau boleh jangan turun tunjukkan diri yea.
gegirl takut.
*selingan tamat*

 :: fav. so halalkan je la yea. hahaha ::



so sedap i love u.
harus amik steam. baru terasa moist apa bagai. ceaaa.
paling best ialah Mr.B jenis tak makan sup.
so dapat ku amik sup dia.
suka sup dia sebab ada kacang tu. terbaik.

 :: kerabu mangga FTW. ::


Mr.B request nak sambal sotong.
dia memang hantu sambal be it sambal tumis or sambal goreng.
aku memula rasa macam apa jadahnya makan nasi ayam nak lauk gini.
tapi suka kau la.
dulu kerabu mangga pun rasa tak kena tapi sedap la pulawq.
so sambal sotong datang. rasa.
ho maiiiii. sedapnya. dia macam masak chinese style.
tak macam typical kita punya la. tapi sedap la.
makan pejam mata.
tapi aku tak makan ngan nasi ayam la. pelik kot.
so kejap-kejap nanti amik n ratah. fuhh.
dia tak pedas sangat. tapi dia macam masam sikit.
eh taktau la nak describe. tapi i is sukaaaa.
oit tengok pics ni telan2 air liur.
rasa macam nak pergi lagi je.
tapi tu la nak meredah jam tu malam tu.
tengok la weekend pergi kot. kalau laki ku tak busy.
eh tapi CNY. mesti tutup kan. damn.

 :: bodigakk for the day. terasa selamat jalan kemana2. takda siapa berani kacau. ceeaaaa macam la if dorang takda ada orang teringin nak kacau pun. kahkahkah ::



:: krim n koko <3 ::="" p="">
then lepas tu gerak.
tak lepak lama pun.
seronok pulak jalan.
sebab selama ni aku if pergi area tu semua naik AKLEH je.
tak lalu jalan KL.
so bila lalu-lalu ni rasa seronok lak.
siap bukak tingkap luas2 feeling macam kecik-kecik dulu.
berani la kan bukak tingkap sebab ada bodigakk.
kalau sorang semua aku lock bagai nak rak.
apa pun tak berani.
hangbag pun kemain belitkan strap sana sini. ;p

manage to capture this.
so pretty kan.

sekian cerita ringkas outing melayan abang jubah.
nanti ada pics n cerita lagi. ahkak update lagi yea.
ok buhbye.



7 Comments:

Mrs Mikko said... [Reply to Comments]

abang jubaaah eh..
comel je bila dgr abang jubah.. terus mcm2 d fkiran niii..
hihih..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Wah jalan jalan ke BB dengan Ayol...elok lah tu....

Aunty suka sotong goreng tepung kat chee meng tu...rangup sangat.

cik yaya said... [Reply to Comments]

"daripada kawan aku. dia nak tekan button ticket tapi tekan interkom. pastu orang hello hello. dia hello balik kata nak tiket." - tergelak aku baca heheh. adeh boleh bygkan mcm mana punya situation tuu hahaha :D

miszme_ieda said... [Reply to Comments]

oihh....gebuunyyaa sotong...nampak sodaapp gile. lapar T___T

mula2 baca entry ingatkan ayol gi sg wang pakai jubah....
rupanya idokk...hahaha...

and mr. b nampak macam dah putih sikit. =)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

terus melekat dah nama abg jubah tu.. hahaha. zomg lm gile xpergi sg wang. camne dah keadaan kat sn skrg agaknya (lagi la ketinggalan zaman) T_T

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

kenapa panggil ayol abang jubah? lawak.... bab tekan interkom tu pun lawak jugak... :D

Myself said... [Reply to Comments]

Omg peej.. naseb aku dah kaweng.. abg jubah hotz.. omaiiii.. *pitams*

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...