#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

Kemas mengemas

Hari di habiskan di rumah.
Sebab Mr.B demam.
Bagi dia makan ubat.
Dia tidur je. Bangun makan jap. Makan ubat again then dia tidur balik.

Aku lak abiskan masa kemas bilik-bilik.
Kemas bilik yang konon office tu.
Alihkan barang. Nak bagi ruang sebab nanti nak masukkan rak n meja office.
Plan nak dua meja. Satu letak pc, satu lagi untuk aku nak buat kerja pack2 barang.
Selama ni buat kerja kat lantai je. By the time abis pack, pinggang rasa nak tercabut. Ngan cramp kaki dok terkangkang je pack barang.
Hamagad nasib tak typo. Tadi hampir typo kata pack 'batang'.
Muahahahaha. Typo merbahaya.

Dalam bilik tu ada single bed. Aku nak alihkan. Tapi kena tunggu Mr.B sihat la.
Tak larat aku nak alihkan.
Dah nak pikir alihkan ke mana pun satu hal.
Sementara boleh la.
Tapi nanti rasa takda tempat nak letak.
Ada yang aku letak katil tu kat dining area nanti. Kahkah.

Settle situ beralih ke bilik master lak.
Kemas kain baju. Aku ni sampai sekarang tak beli lagi almari.
Nak beli murah tapi rasa tak lawa.
Yang idaman hati boleh tahan mahal lak. Pfftttt.
Merasa la baju susun ikut suka je.
Tapi bila dah macam gunung daik bercabang tiga, memang memanjang tak jumpa la baju.
So pakai mana yang nampak je depan mata.
So tadi kemas baru gembira nampak lak memacam baju n ada yang dah lupa kewujudan tu.
Sambil kemas sambil asing mana nak buang.
Mana yang nak derma mana2. Aku nak asing derma tu ada dah 2-3 bulan kot. Kahkahkah. So asing tadi dapat penuh la sekotak. Ada yang still ngan price tag.
Dpd tak pakai baik bagi kan. Simpan pun buat apa.

Lepas kemas seperti biasa aku kegatalan melampau.
Last week kot aku ada kemas.
Amik kau muka aku naik gatal sampai ke leher semua horror.
Sampai rasa seram je if jumpa customer ke apa. Ye la customer kan suka belek.
Aku ni memang kulit gedik. Habuk pun allergic.
Serious muka belah kiri ada gatal merah2 lebih sepuluh bijik kot.
Muka kiri kurang sikit la.
Leher pun berapa bijik tah.
Dah la merah menyala. Gatal lak tu. aaaa tak suka.
Nasib mama ada bg cream apa tah.
Sapu tu lepas 2 hari kering.
N takda takda ke apa. Fuhhhh.

Tapi ni gatal semangat kemas2 lagi.
Ok memang miang.
Tapi hopefully tak teruk ke apa.
Sat lagi kena mandi.

Yeay excited nanti sampai few more perabot. Rajin aku snap n update.
If malas kita update kat ig je. Kahkah.

Oh n maybe weekend or next week masukkan a/c pulak.
Wah suker.
Ok excited. Tapi garuk2 kepala memikirkan duit-duit yang bakal terbang.
Duit utk lorry n pasang a/c je.
Perabot semua courtesy of mommy n daddy. Alhamdulillah.

P/s: excited bukan tepuk tangan je tapi tepuk kaki sekali. ;)

P/p/s: typo harap maaf. Type pakai iphong memang lagi horror typo ye.


2 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Wah semangat betul kemas rumah....pasni rumah makin cantik lah kan.

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

Wooo.
Nak derma ke mana?

:D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...