Instagram : @peejburhan

hens night.

Pedd is getting married tomorrow.
so sebelum dia kawin kita orang plan hens night dia.
ingat lagi masa hens night aku last year.
dia ada cakap, hens night kau adik kau buat. fa hari tu birthday adik dia buat.
aku nanti siapa la nak buatkan.

then aku tengok lagi 2 weeks still takda siapa kata nak buat.
so me n noy kata lets plan.
so terus aku buat group kat whatsapp ajak fa tanya takda apa plan ke.
atleast takda siapa kita2 je pun jadi la.
fa try ajak kawan dia. memasing busy.
so ajak cousins dia. mana yang bridesmaid lain la.
ok on. daripada patut 4 orang je join.
jadi total malam tu 10 kot. yeay.

kelam kabut buat preparation last minute
semua hari jumaat n sabtu baru buat.
walaupun memula bincang tu 2 minggu. keh keh.
tempah ballons, fa beli cupcake. siap buat banyak tag2 comel.
cousin dia tempah tempat semua.
memula plan nak pergi rootz. tapi kemain payah nak call tak berangkat rootz n tempat dinner dia teeq tu.
so last minute sabtu tu 5pm tukar venue ke changkat. banyak pilihan.
n cousin dia boleh dapatkan tempat. so settle.
aku ngan rush post barang kat PPL batu caves.
patah balik ke melawati amik baloons.
then gerak ke umah mama. ngan sekala beg baju semua la. kecoh sangat. hahah/

salah satu tugas aku adalah ajak pedd keluar.
make sure sabtu dia free.
patut nak suruh noy, tapi sebab kawan aku so noy kata tu kerja aku.
aku ajak dia dinner n clubbin.
terus dia kata yes.
tapi rupanya dia lepas tu mengadu kat fa kata tiba2 je pija ajak keluar. pelik.
damn. i knew it. sebab aku memang tak pernah kot jadi the one yang semangat nak keluar ke apa.
so macam tak logik situ.
nasib fa pandai coverline, dia kata ye ke. macam best je. dia nak join la. 
so fa kata rasa ok kot. dia takda suspect apa2.
ok set.

pastu last minute tu aku whatsapp suruh dia pakai lawa2.
ye la kang semangat itu ini. sekali kang dia pakai simple. tak best la kan.
so around 9pm some of us dah sampai situ.
set up tempat sikit2.
nasib pedd sampai lewat. 
so by the time dia sampai semua dah ada.
makanan semua dah ready. :D
memang terkejut sangat dia n happy.
sebab dia memang ingat ada me, noy n fa je.
sekali tengok ramai kan. ada famil adik fa, ada cousins dia 3 orang. ada syima.
yeay success.
later lepas abis dinner jonet n adik dia pun join.

:: lighting merah. vain pakai front camera. takda flash. merasa la kelihatan merah ::



 :: di beli oleh fa. kata last minute semua. tak sempat tempah. beli siap je. then fa buat flag kecik2 tu. sempat dia kan. comellll ::

 :: me n famil ::
 :: tempat tu makanan mexican. so macam2 jugak la order. tapi sebab lapar. aku sempat snap ni je. sedappp ::

 :: noy n fa. oh noy sekarang amik BE n SNE. dah macam nak putih albino macam adira je. kah kah. ::


 ::pun fa buat. comel je. awal2 dia dah bagi married kat aku. terima kasih. tapi bagus gak. orang suruh aku buat pelik2. aku tunjuk je clip ni. kata married. takleh. hahahhahaha ::

 :: cousin pedd, raihan n naf. famil n i ::

 :: :: from top clock wise, me, fa, raihan, famil, naf n moon. rai, naf n moon ::

 :: me noy n syima ::

 :: happy bride to be ::


tema konon2 nak sex n the city.
tapi katanya semua last minute. so sarung je apa ada.
boleh la. bedal je. hahaha.
dah la masa aku siap noy kata kau tak sex and the city langsung. macam kardashian je.
kah kah. masalahnya aku ni banyak la dress kan.
dah la bila sampai dok gelak2. macam fashion keluar main hentam je.



games buat dare.
setiap sorang akan tulis dare n suruh dia buat.
semua pedd berjaya buat. syabas.
pic atas ni suruh dia battle menari kat dance floor. hahahah.
time ni dia dok gelak sebab memula takda siapa nak battle. kesepian dia. ;p
ada video semua. tapi tak kuasa pulak nak upload.
pics dia buat dare semua pun ada. tapi kat camera dorang.
aku pemalas nak snap. so harap pic apa ada je orang share.
takda share. takda la masuk kat blog ni.






it was a fun night.
now aku tengah berdebar untuk esok pulak.
esok pedd nikah.
dia dok upload memacam pics.
aku lak berdebar n excited.
ok nanti majlis selamat semua.
akan share pics nikah n reception pulak.

lovelovelove.

2 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Wah nak nak kawin dia yer.....suka tengok dia.

Hiddy Asri said... [Reply to Comments]

Peej, bole x ask Noy buat reviwe utk SNE & Be tuh? Mujarab tak?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...