Instagram : @peejburhan

Entry dikala hujan lebat

Oit lapar.
Memula ingat nak masak.
Taknak bazir duit order itu ini.
Pastu malas pulak.
Elok call nandos menderu hujan lebat weyh.
Terus end call. Kosser aku. Ada makan jam baru sampai makanan. So masak je la kita.
Keluarkan bahan. Xtau nak masak apa.
Maybe nasi goreng or mihun je sudah.
Tengah lembutkan daging tu.

Xleh buat apa hujan ni.
Dah la bangun tadi kemain panas terik
Aku basuh baju tapi ni hujan lebat pulak.
Tv xleh tgk astro sbb hujan
Pc pun ahkak cabut plug.
Walaupun umah ni alhamdulillah x pernah trip ke apa. Tp better be safe than sorry kan.

Kilat kemain kuat tadi.
Mochi terkejut terlompat dia terus berlari masuk bawah sofa.
Oh siapa mochi?
Mochi ialah sikenit itu.
Panggil dia mochi n kadang2 mocikkk.
Dah paham pulak tu.
Carik dia x jumpa.
Panggil je mochiiiiiiiii. Mochiiiiiiii.
Berlari dia datang dpd bawah sofa.
Kemain suka masuk bawah sofa.
Nakal kemain dah dia. Berlari sana sini.
Panjat sana sini macam tarzan.

Tapi time tidur tetap la manja nak tidur sama.
Tapi aku bg kejap je. Dia dah lena aku alihkan.
Sorry cannot. Alergic abis nanti.

Ni ada few pics dia.
Latest sangat xde. Susah nak amik dah sbb aktif sangat.
So ni pics from a couple of weeks ago yg x share lagi dlm blog.


















10 Comments:

Norasiah Nasir said... [Reply to Comments]

amboii kerlas ko mochi..tmpat tido klah tmpt tido aku..hheheheee

.: yUhAiSya :. said... [Reply to Comments]

comei sangatttttttttttttt...! nama pun comellllllllll...! geram rasa nak cubit2 skrin laptop. hahah

Udez said... [Reply to Comments]

alololo kiutnye..aritu blk dr umah student jumpa kucing besar mochi kaler putih..kiut sangat..rase nak curi bawak balik tp sian plak kt tuan dia nnt.hehe

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

anak omak nih..bulu sepesen je.

Arissa.Adni said... [Reply to Comments]

eeeee......cantiknye...geram sgt....comel rase nk picit....!!

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

seriusly mochi ni kiut dan comel...geramnya geramnya...

zarifahmr said... [Reply to Comments]

amboiiiiiiii comelnyaaaaaaaaa ! :/

Rapunzeel Cikilolo said... [Reply to Comments]

gile tak comel :)

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

So adorable.
Jadi la dapat kawan bermain
sementara bosan buat packaging
order ye peej.
Jgn jd kita, kucing takde, makanan kucing je yg ada buat beri kucing terbiar belakang rumah. Itu je lah buat menumpang kasih...ecehh


Nina Faressa said... [Reply to Comments]

ya allah cute nyaaaaaa!! babyyy sangat!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...