#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM180 -Trial Box (10sachet) RM60 *Promo

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

detim ngan kominyo

sepi dunia blog kan.
cuti panjang ni ramai balik kampung la.
holiday ke apa.
aku memang takda plan ke mana.
sebab CNY boss Mr.B mintak dia kerja malam.
so nak cuti apa nya.
ada gak rasa nak cuti memana.
semalam pun jadi lah kan.
tapi since its public holiday katanya banyak tempat fully booked n mahal. kosser aku.
plus mak uzur uols. kosser aku nak percutian berdarah. kah kah kah.
takpa. nanti la kita cuti lain kali.
pergi mana berdua je.
tak pernah lagi pergi since kawin.
sebenarnya ni nak tunggu monsoon abis. nak pergi pantai la.
takpa sementara tunggu monsoon habis kita ke mana2 la nanti.

nways, nak cerita lain sebenarnya.
aku nak update entry ni weekdays hari tu.
tapi busy kemain nak update pun tak sempat.
nak tunggu next week lambat lak.
since sangap ni update je la khennn.

ni last weekend.
dating bersama noy.
lama tak dating berdua. keh keh.
eh weekend ke? ke hari biasa eyh? entah la aku pun dah lupa.

noy ajak teman sangat la excited.
sebab dia tu dah lama mana nak ajak aku. so eksyen.
so bila ajak tu rasa va va va sukaaaa.



tapi kelakar.
sebab malam tu aku tidur sana.
tak plan. plan nak balik tapi Mr.B kata dah lewat tak yah.
so tido la sana.
kelakar nya aku takdak baju nak keluar.
ada kat umah ni pun baju tido ke apa.
nak keluar takda baju or seluar.
eh baju ada few tapi seluar takda.
amik kau berjam kot carik nak pakai apa.
semua lahanat buruks.
kalau gi dekat2 takpa la. selamba.
ni nak ke pavi. tak nak la horror sangat la.
yang noy punya la keluarkan memacam baju dia yang besar2 bagi aku try.
mana tau ada yang ok.
yeeeeee. besar untuk dia. sampai kat aku tah apa rupa. kahkahkahkahkah. tobat.

noy : eeee apesal gemuk sangat kau ni. jom la exercise.
me : T________T

end up pinjam harem pants dia.
n pakai baju ku sendiri.
pasrah memang tak muat baju2 dia. ;p

then siap semua lets gerak.



the burhan's sisters.
kami tukar lipstick.
dia pakai russian red aku yang dia dah buat harta.
aku pakai lipstick dia pink nouveau.
oh both from M.A.C. yea if ada yang nak tau la.
kang korang tanya kat komen box macam aku rajin reply.
so bagi tau sesiap yea. :)

sampai je shopping sana sini.
noy tu yang konon nak pergi sephora end up tak pergi ok.
sebab pemalas nak lintas jalan. pfffttt.
so shopping kat pavi je.
tu takpaaaa.
dah la dia tu masuk kedai sana sini.
homai aku hampir beli top kat zara ok.
nasib sedor diri. sumpah lawa top tu.
sebab sedor diri sebab aku time tu dah beli lipstick n bra.
n memang tu je pun target.
so kena fokus. uit takut.
nasib tabah. ;p
tapi ni type ni teringat lak top tu.
aaaa lawoooooo. nakkk!
dah la hari ben baru ni bagi aku duit bonus dia. vavavavva.
tapi ku berjanji ngan diri nak simpan ASB.
so mari fokus sekali lagi.

lepas dah letih shopping lepak la bodega.
sebabbbb kan aku ada masalah baju n seluar tu kan.
so pakai seluar harem noy.
so noy tak bagi aku pakai selipar tapi suruh pakai sandal.
lama mencari sandal aku tu rupa ada je kat umah mama.
wah rindu. so lets pakai.
bila pakai baru teringat apesal aku tak pakai.
sebab sandal tu menyepit jari kelingking ok. pedih melampau.
tak tak tahan pedih siap aku pakai sandal tu tapi jari kelingking aku aku keluarkan. hahha.
noy marah. dia kata macam orang gila pakai sandal tetiba jari kelingking kiri kanan terkluar.
lantak ada aku kisah. pedih kot.
patut pedih balik tu aku tengok siap blisters ok jari tu. damn.

so dia bebel2 kata malas nak keluar ngan aku sebab tu la.
sebab aku jenis kejap je penat la, sakit kaki la apa.
pastu nanti muka macam harem.
hihihi. maklumlah terlebih muatan ni memang takleh jalan berlebihan. ;p

lepak la bodega.
pun satu hal.
kerusi jenis lipat2 tu. tau tak.
aku kalau duduk kerusi lipat ni memang seram.
suka terbayang aku ni berat sangat sampai nanti kerusi tu patah.
so memula tu aku duduk pun ala2 tahan je.
yang noy, kalau jatuh saya tak tolong yea.
damn.
nasib lama2 tu duduk ok je.
haha aku je paranoid lebih sebenarnya.

:: masuk ig pic ni. ramai kata lawa gelang. heheh. lawo kan. tau tak vintage ni. ni gelang mama. usia gelang ni dah 20+ tahun kot. lawo lagi kan. :) ::

:: air noy. strawberry n cucumber n apa tah lagi. shake. konon for apa tah untuk skin. walaupun ada timun. amazingly, sedap ok. pastu saja nganjing noy, "eh terus berseri muka kau minum air ni". noy, "hah ye ke?". omg saiko. memang tak la. time tu dia baru minum berapa sedut. saiko punya perempuan. :: 

:: lobster reunited ::


makan paella. ni memang for two person.
so kongsi je. hoh sodappppp.
makan sambil nangis.



beli lipstick.
dua aku punya dua noy punya.
sebab dia kan buat lipstick russian red aku tu macam harta dia.
so dia ganti aku lipstick.
malas nak amik color sama. so aku amik Lady Danger. dia macam merah2 oren.
bukan merah darah macam russian red tu.
tapi sebab aku pentamak n dah lama nak liptick nude.
so aku beli satu lagi yang honey love tu.
:: ni yang lady danger tu. so pretty eyh? dia macam oren sikit. lovelovelove. oh terus pakai. sebab lepas makan tu. lipstick dah comot2. tak bawak lak yang pink tu. so mari terus pakai baru punya. la la la ::

:: tujuan satu lagi ke pavi sebab noy kata nak makan chocolate volcano ni kat la bodega. kalau tak siap pentamak ok dia kata taknak kongsi. suruh aku order lain. sekali lepas aku yang habiskan.
biasa la dia tu. poyo je lebih. ::

:: fuhhhh. terbaik ::

:: oh ni lipstick yang honey love tu. ku suka. nampak nude sangat. ::


oh sempat beli bra.
try empat. dua je berkenan.
sekali time nak bayar pompuan tu kata.

SA : yang ni if beli 1 rm106. tapi if amik dua Rm160. satu lagi ni pulak satu je RM150. so taknak amik ke satu lagi. 2 rm160 je.

then dia tunjuk kat arah mana yang buy 2 rm160 tu.
aku amik je mana berkenan terus bayar.
yang rm150 tu tak jadi amik.
bagus sep duit aku.
amik tu tawakal je.
sebab aku suka try before beli.
sebab kadang walau size sama tapi cutting n design lain.
kadang nampak pelik je.
aku malas try sebab memula tu aku try 4 tu noy dah bising kata lama la apa.
so time aku nak bayar tu dia dah tunggu luar kedai.
kang aku nak try lagi la apa bising dia nanti.

so balik tu terus try yang second aku main grab tu je.
hamagaddddd lawa nak mampos ok.
sumpah lawa melampau teks kitew. hahahhaa.
dah la yang 2nd tu. dia siap ada cangkuk belakang kira if kau cangkuk belakang akan jadi macam X tu.
bertambah lawo jadi.
siap tiap kali noy tengok dia macam, "serious lawa gila ok bra kau ni. eh saya rasa nak jugak."
me, "beli la. serious saya pun suka gila. nanti nak tunjuk jonet, nak suruh dia beli jugak. hahaha".

then tadi aku pakai yang satu lagi tu.
pun lawa melampau rasa nak pengsan.
aku sangat suka la senza.
sebab dah la design lawa nak mampuih.
tahan lama lak tu. berbaloi. mahal sikit la.
tapi kadang ada offer macam ni so berbaloi.
sukaaa. jenama lain if size kau lain macam sikit mesti design mengecewakan je.
pastu tali takleh besar lagi ke. buruk bebenor rasa
sedih je aku.
since 2 years back kot dah beli la senza. memang rasa taknak dah beli lain.

beza la senza n jenama lain aku beli.
kadang kan baju kau pakai jatuh ke apa.
ada sekali tu. Mr.B, "tali bra tu macam kait2 je."
time tu rasa macam. wth kait2. macam buruk bebenor bunyinya.
padahal aku rasa takda la kait pun. design kot. tapi sedihnya kait katanya.
tapi bila pakai la senza, komen dia, "wooowwww"
hahahhaha. eh. matiklah tetiba promosi lebih aku ni kan.
tak caya try chekidautt. tapi teks besar limited sikit la.
so ada kena grab cecepat. ;p

oh since hari yang sama masukkan sekali.
time ni huda sibuk nak sembang ngan aku itu ini.
aku malas nak whatsapp.
aku kata face time la.
tau tak lapan kali kot call dia tak pick up.


sempat print screen untuk ig. hahhaha.
then later tu baru la ice lak yang call facetime baru ok.
hampehnya huda. lain kali campak je ip5 tu dalam tasik memana.
facetime pun tak reti pick up.


gossip session ngan pak nam n mak nam ni. hhahahha.
lama tak jumpa lepak.
tu yang dapat kat facetime pun jadi. hahhaha.

ok sekian cerita.
nanti ku sambung lagi.
happy holiday all.
xoxo

3 Comments:

elise eijal said... [Reply to Comments]

ai pun suka la senza...eh? :P

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Cantik lah lipstick lady danger tu...serius aunty suka, nak beli juga...tetiba tak sabar nak beli.

Atiqah Hamizah said... [Reply to Comments]

i pon baru beli lady danger ni.. suka. very pigmented!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...