Instagram : @peejburhan

Beachin'

pagi tadi almost 1am lapar la pulak.
so ajak Mr.B gi jalan-jalan carik makan.
memula plan nak pergi beli dvd. tapi macam malas pulak.
so kata jom makan kat kedai atas je la.
senang dekat je.

malam nak mencari baju sendiri.
so sarung je tshirt Mr.B.
sementara tunggu makan. cam whore la kejap.


tetiba ternampak tshirt ni rasa rindunya kat thailand.
suka la pergi sana. aku suka pantai. dah la pulau2 dia lawa kan.
orang pun friendly. makan pun senang carik.
aaaaa nak pergi.
pernah membodek Mr.B nak pergi. dia kata takleh sebab nanti dia kesepian lama.
cisssss. takpa. kita cuba lagi.

dah la sangat merindui pantai ni.
takleh gi thailand kita tunggu monsoon habis je la.
so kita pergi perhentian nanti.
so pagi tadi gigih la tengok pics lama n syok sendiri.

 :: i miss u thailand. dapat holiday sesama lagi mesti best ::



oh i miss perhentian aswell.
tapi tu takpa. tak susah pun nak pergi kan.
plan 2 minggu sampai la.
cuma nak kumpul pergi ramai la susah kan.
ada je hal masing-masing nanti.

dalam kata laki tak bagi green light, tapi me noy n jonet ada gak plan nak cuti.
either thailand or bali lagi. wah bali lagiiiii.
bali best. biar la orang nak kata asal kau asyik pergi tempat sama je.
tah if selesa aku suka ulang pergi.
malas nak pergi tempat lain.
macam contoh perhentian la.
orang akan kata why pergi pulau sama. why tak pergi yang lain2.
sebab aku ni terpengaruh kata orang.
orang kata pangkor tak best. orang kata redang susah nak dapat gerai nak makan2. orang kata pulau ni tak develope sangat, orang kata pulau tu gitu gini.
so daripada aku pergi dan kekecewaan. baik aku pergi tempat biasa pergi n tau what to expect ke apa.
kan kan kan.
memang la ada lagi tempat best2. budget takda ke situ lagi.
kah kah. so holiday yang tak banyak pakai duit n stress free je.
ye la kang holiday memang la best. balik stress sebab duit banyak terbang.
baik takyah kan.

nways, kita orang plan.
tapi maybe tak dapat pergi sama.
ada time takleh sebab adik jonet kawin.
then ada time jonet kata dia nak holiday bali bawak parents dia.
ada time nanti noy lak pergi kuwait.
pastu nanti dah bulan puasa ke apa.
aku jenis tak kisah. laki ok je, aku on. almaklum bekerja sendiri kan. :)
tapi takpa. taknak pikir jauh., yang pasti soon nak ke perhentian lagi. 
bersedialah nak dayang senandung kembali.

oh satu lagi before stop.
aku adalah addicted nasi lemak ini.


kat kedai burger area umah aku.
memula pindah dulu ada.
then stop sebab akak tu accident so dia tak larat nak buat.
tapi berminggu aku n Mr.B dok pujuk akak tu jual la balik nasi lemak.
sedap. siap puji2 akak tu.
sebab memang area tu ada nasi lemak gak.
tapi aku tak suka nasi lemak tu. aku tak mengerti apesal orang suka sangat sampai berderet beratur.
tah tak kena tekak aku la.

then bila lepak.
banyak kali situation orang nak nasi-nasi.
kedai tu takda kan. ada burger n western je.
so orang pun gerak.
lagi la point berkesan. aku n Mr.B kata buat la nasi bang.
so akhirnya dia start again aroung 1-2 weeks ago.
siap second day ke apa kita orang makan.
baru 10pm anak2 abang tu jerit bagi tau mak dia nasi dah habis. mintak top up kan.
ok la kan.
sedappp. me loike.
tapi if order nasi emak ayam rempah kena tunggu lama sikit la.
sebab kau order baru dia goreng ayam tu. fuuuhhh.

so pagi tadi.
Mr.B order burger je.
so makanan dia sampai awal n dia dah abis makan, makanan aku masih tak sampai.
later baru sampai.
aku ni makan dah la slow kan.
so abis je makan.
baru light rokok Mr.B dah bayar bil.
pastu ajak gerak.
tak sabar2 ok.
air pun tak abis lagi.
dia dah berdiri nak gerak.
bising gak aku. tapi ikut je la.
sekali aku nak capai spek aku, aku terlanggar air tu.
merasa kuyup weyh.
sejuk n perasa teh ais je kena punkoq semua. damn.
yang Mr.B gelakkan aku.
dia kata jangan basuh. mesti rasa n bau teh tarik.
kong ajo.

balik je kena bilas badan n salin semua.
padahal sebelum keluar tu aku baru je mandi.
cissss.
ye nak salahkan laki gak sebab dia aku kelam kabut langgar air tu.
hahahaha. padahal sendiri cuai kan. ;p

eh ok la.
nak keluar sat lagi.
kita jumpa di lain masa yek.



2 Comments:

Rina277 said... [Reply to Comments]

Betul la peej..aku pun peminat tegar pantai..klu terlampau rindu sgt tu kadang2 PD pun dah ok sesangat dah tu..
Ni disebabkan rindu melampau lah maka aku n the geng dah book ticket gi bali next 2 weeks..mmg org asik tanye nape suke sgt gi tmpt yg sama..lantaklah dah kata kita suka sgt tempat tu kan..meh kita ulang alik sampai muak..masalahnya muak ker?ofcoz la tak kannn...

Marina Monroe @Nanie said... [Reply to Comments]

Wah dah bukak balik? Nak makan sanalah

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...