Instagram : @peejburhan

nuffnangX

aku suka nuffnang X ni.
sebab senang betul nak baca blog dpd hp.
membuatkan ku bertambah malas nak guna pc.
blog hop kat situ je.

tapi tak bestnya pun ada gak.
yang aku perasan kadang kau update n refresh pun.
tetaplah dia tak refresh.
macam 1-2 orang je konon update blog.
lain aku dah baca.
rupanya bila online kat pc. eh ramainya update blog sebenarnya.
so aku rasa dia macam lambat nak masuk kat system nuffnangX tu.

tapi tu takpa.
aku boleh tahan lagi. sebab boleh je kau main benda lain kat hp.
then later teringat bukak balik. refresh. dah ada la few lagi updates.

tapi yang tak tahan system komen dia la.
daripada hp rasa macam memang la senang.
orang komen. pastu if rajin pun terus reply situ. ok la.
tapiiiiiiiiiiiiiiiii. bila kat blog benda macam menggila.
benci aku.

dah la kat nuffnangX lain komen. yang kat blog lain komen.
sampai kau tak tau nak tengok macam mana.
kejap ok kejap tak ok.
kejap ada. kejap takda.
kejap komen yg system nufnangX keluar. yang orang komen manually kat blog tak keluar.
kadang ada pulak ada pulak komen manual tu ada.

tapi tadi paling menyampah la.
sebab ada komen kat blog.
kat nuffnangX tu lg banyak la.
tapi bila bukak entry tu. apa pun takda ok.
kosonggggg je semua. aku bukak sebab nak baca komen.
sekali kemana lak dia menghilang

so aku decide nak buang je coding tu dpd blog ku.
sayangnya mana yang selama aku pakai ni komen thru NuffnangX tu.
komen tu semua hilang la.
takpa la. ku redha. walaupun komen2 kat situ lagi syiok.
so lepas ni takleh la komen thru phone ye kat NNx tu.
rajin komen la manually.
tak rajin pun takpa. ku tak kisah dah puin.
tah2 tak lama lagi komen manual ni pun ku tutup je.

nak apa2 communicate thru fb, email, ig or twitter je khennnn.
ok now dah lega n tak pening lagi. la la la.
ok bye.




8 Comments:

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

sbb tu aku register, pastu aku tak tepek kat sidebar.. macam pening sebab aku kalau komen orang yang guna nnx pon macam lecehnya nak komen kat ko.. macam2 dimintaknyeeeeee.... yang lama sudah.. aku kan orang tua... x leh terima pembaharuan.. kahkahkah

Marina Monroe @Nanie said... [Reply to Comments]

Pija lalallala, tu dah makan ker lom? Janganlah perut kosong pulak..mama goreng ayam kunyit, sambal tempoyak..rebus kobis buat ulam, hik3x

mommyNadia said... [Reply to Comments]

Hi Peej!
Same here, mula2 beria pakai, lepas susah nk approve bagai *sb from hp dia tak bagi link to publish comment* plus as u said sekejap org ni komen dekat NNX sekejap kat blog, remove jugak..
Nak buat camane, tak berapa IT sgt I nih =(

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty tak ada blog....tapi suka komen2 blog kan...memang menyampah kekadang kalau nak komen pun susah pakai nnx tu.....peeja tolong lah kesian kat aunty yang bodoh ni kalau asyik2 tukar je takut aunty langsung tak boleh komen sebab aunty bukan pandai sangat IT ni nak tanya anak2 kena tunggu kalau diaorang balek....adeh....kasihani lah diri ku ini.

AkUFiZA™ said... [Reply to Comments]

Ye. NnX mmg agak bengong. Pun dah lame x bukak. Selalu bace blog kat kp, makanya ku komen secare manual je.

DuniaSangSuri said... [Reply to Comments]

haaa... kan suri dh kata... mmg gila x paham system komen2 skrg nih.... fening!!

# eh..peej jgnlah tutup komen2 nih... suri suka baca komen2 readers... mihmihmih...

DuniaSangSuri said... [Reply to Comments]

nak cikit... # sambil hulur pinggan kosong yg BESAR... hehehehe...

Mrs Ariena said... [Reply to Comments]

Hi kak Peej..

I silent reader u..best baca blog ni..i marathon dr tahun 2008 lagi..hehehe..
bt0l la nuffnang ni tgah menggila skrg nih..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...