Instagram : @peejburhan

new year

new year's eve takda buat apa.
noy datang rumah aku sibuk nak ajak aku pergi saloon siang tu.
aku lak malas.
sebab aku tak rasa nak touch up roots ke apa.
nanti la. plan nak buat somewhere in feb nanti.
sanggup tu kata dia nak belanja la apa.
pun ku malas.
dah la new year's eve kot.
confirm saloon ramai. kosser aku.
plus aku kan ngan tak sihat demam segala tu.
kalau buat biasa 3 hours. bayangkan if ramai orang.
lagi la lama kan. hoi taknak la.

so aku just order nandos n makan ngan dia.
elok makan dia tertidur lak.
sebab earlier tu dia ada standby.
fuhhh dia tidur. legaaaa.
kalau tak letih nak tepis paksaan dia ni.

then afater maghrib gerak ke rumah mama.
tido sana malam tu.
sebab Mr.B malam tu boss dia suruh kerja.
ok la. kang aku duduk umah pun sorang je kan.

:: aktiviti cam whoring adik beradik. dah lama tak buat kerja ni ::

takda buat apa.
sembang catch up gossip2 terkini je.
then terasa lapar.
nak order domino's
tapi katanya malam tu dorang tak buat delivery.
nak dorang buat. tapi kita kena pick up sendiri pizza tu.
e ehhhh. kosser ok.

so decide untuk ke krisik makan.
nak ajak mama, tengok dia dah tidur lak.
so berdua je la.



ada kereta bangang yang tak reti tutup lampu.
silau gila weyh.
ada mau 10 minute kot macam tu.
pening sampai rasa nak muntah aku.
nak pergi sound boleh tahan jauh kereta tu.
last2 tukar meja.
tapi memang kena tukar pun sebab meja yang ku duduk tu senget.
baru lega. tapi serious sakit kepala lepas tu.
last aku tengok meja belakang aku perempuan tu tak tahan dia pergi sound kereta tu.
pastu dengar la dia bebel2 kat bf dia ke laki entah la.
kononnya kereta tu enjin n lampu bukak.
tapi dia dok sembang belakang kereta ngan orang lain.
bungok.

:: menu new year's eve - siakap 3 rasa, tomyam putih ayam n telur dadar. mmm..dap ::

lepas tu balik umah takda buat apa.
elok 12am Mr.B call wish new year.
kemain jerit2 bagai. ye la kata tempat bising.
noy bengang sebab by 1am aku dah ngantuk nak tidur.
sebab aku makan ubat selsema weyh. ngantuk takleh tahan punya.
dia lak tak kemana sebab geng dia semua kerja. kah kah.
ada la few kawan lagi. tapi dia yang malas keluar.
yang aku lak ngantuk dia marah.
helloooo. abis nak buat apa? parti dalam bilik? gilo.

yang pasti tidur awal n bangun awal.
seronok sebab mama masak nasi lemak. fuiiyooo.
bahaya gila weyh duduk umah mama ni. ada je makanan sedap.
padahal aku duduk sendiri elok je tak makan or makan sekali je sehari ke.
kat umah mama aku berjaya makan nasi lemak 2 kali.
pastu malam mama buat mihun goreng yang sedapppp tak terhingga.
pun aku makan bertambah. tu pun kawal tu.
aku makan sepinggan setengah je. ikutkan rasa nak makan 3 pinggan. so sedappp.

petang jonet datang. weeee.
happy. sebab lama tak jumpa dia.
noy lagi la happy.
sebab dia lagi lama tak jumpa.
abis dah kata dia busy.
plus now kawan2 aku nak jumpa akan datang umah aku la kan.
pastu dia kata dorang jahat sebab tak datang umah mama kenapa.
eh tu kawan aku ke kawan dia kan.
kata kawan aku. mesti la datang jumpa aku.

malam tu kami karaoke. la la la.
aku malas sebenarnya sbb aku batuk n selsema lagi.
tapi kang tak buat apa boring gak kan.
so pergi la berempat. sekali ngan Mr.B.
tapi dia tu kejap ada. kejap takda.
tengah berkaraoke boleh lak boss call mintak tolong kejap.
dia pergi. ingat tak jumpa dah.
after 2 jam muncul balik. eh suka hati je.




muka noy bersungguh nyanyi lagu awie.
pastu malam tu merepek2.

noy : saya sanggup jadi bini ke dua awie.
me : euwww. awie sekarang pun?
noy : ye la tak kisah la.
me : noy saiko jonet.
jonet : adik kau memang.
noy : hello awie kot. kalau awak taknak?
jonet : tak nak saya.
me : kan. yang dulu ok la kot. sekarang punya taknak la.
jonet : tapi ok kot. saya faham kot perasaan awak noy.
noy : haaa tau pun.
jonet : sebab saya sanggup kalau jadi bini no 2 m. nasir.
me : omg u n ur m.nasir. lagi cannot go.
jonet : hahaha. biarlah. aku suka m.nasir.

saiko sangat.
pastu dorang kata kalau aku boleh la.
aku takkan rasa taknak sesiapa.
tetiba terfikir. aaaaaaaaaa. aku nak aaron aziz plisss.
pastu dorang tak puas hati.
dorang kata aaron aziz pelakon. tak boleh.
kalau nak kena carik yang legend ke apa.
tak nak.
sebab legend la taknak. sebab mostly semua dah kertu.
aaron masih ehem ehem.
cea feeling.
masalahnya macam la aku ni tak kertu kan?
lagi 2 bulan masuk 3 series weyh.
kah kah.

eh ok la tu je.
me wanna eat.
me hungreyhhh.

p/s: later aku reply email tabita yea.

2 Comments:

BoNDa.... said... [Reply to Comments]

hehehe kena ingat kekanda di rumah tue....

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Lama tak nampak jonet...nampak macam dia dah tukar hair style.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...