Instagram : @peejburhan

me n my lobster reunited.

lupa lak nak cerita pasal ni.
bila belek pic kat phone semalam baru teringat.
oh talking about phone.
hati ku hancur.
seperti tepi iphone ku yang sumbing sedikit sebab terjatuh semalam.
padahal tak la tinggi pun. aku letak phone kat peha. sekali aku gerak. kelepek jatuh.
tengok ada sumbing. ku tekan2 tengok.
keluar la macam kaca2 ke apa tah. sobs.
nanti nak beli silicon cover la.
yang cover sampai depan sikit tu. so takda la nampak sumbing tu. tsk.

nway, sambung cerita.
ni masa cuti christmas hari tu.
aku memang dah tak kosser n pasrah je ngan noy tu.
dia kan dah kisah kat kitew. so kitew pun now dah pandai kesana sini sendiri.
so biarkan la dia.

sampai la tetiba dia yang kata christmas holiday tu dia set untuk aku.
matiklah sekarang nak lepak ngan dia pun kena tengok schedule dia.
sama ada dia dah ada program ke or dia free. nyampah kan.

plannya nak keluar lunch sesama.
tapi gila la pemalas memasing nak siap.
oh masa christmas pun aku tidur umah mama.
sebab Mr.b kerja malam tu.
last2 petang baru la gerak.

itu pun kalau tak dia taknak pergi sama.
suruh jumpa kat pavi terus.
dah la aku memula rasa nak ke tempat yang boleh beli barang rumah.
dia lak nak shopping. end up ke pavi pun.
sebab dia lembab. aku balik rumah dulu.
later dia pick up.
bukan apa. dah la laki aku sorang kat rumah.
tah makan ke tah tak. baik aku balik n bawak makanan.
kasi perut kenyang. baru senang hati kan.

later baru noy pick up.
dia ngan kekasih baru dia tu la.
oh hari tu kemain mama bising tak bagi aku letak pic kekasih noy.
noy pun tak bagi.
aku dah bengang. aku kata letak je la. biar je la.
dorang kata jangan la. baru lagi la. tak payah la.
kalau nak letak biar muka blur macam zaman aku ngan dot dot tu la.
tah apa2 tah.
hah senang. lepas ni takyah amik pun pic dorang.
bila aku tak update memasing bising aku dah tak update macam zaman dulu.
abis macam mano nak update macam zaman dulu.
dah abis semua takleh cerita je.
apa je nak cerita kan.
apa2 aje la yek.
so korang kena la ngadap pic muka aku n muka kek tekolet aku ni je.

eh tapi siapa kat instagram dapat la tengok pic kan. 
kat sini takleh letak katanyer.
gituh.

macam tak bermotif gak la ke pavi tu.
sebab nak makan aku ngan mr.b dah kenyang.
nak shopping ku dah berjanji kat diri sendiri taknak lagi shopping baju ke seluar ke apa je la.
bulan lepak beratus2 abis dah. cukup.
lepas ni nak shopping mesti barang rumah je.

so aku n Mr.B berpeleseran je la berdua.
noy ngan bf dia gi shopping.
noy kan shotonk terlampau.


berdua lebih baik.
layan cam whore je la.
payah nak amik pic sesama sendiri sebab aku pendek dia tinggi.
pastu aku memang mementingkan diri sendiri.
janji pic aku ala2 lawo. muka dia terkerat takpa. hahah
cukup syarat la amik pic dia. tak amik kang sentaps.
tu pun banyak kali sentaps sebab muka dia half. haha.
pastu tu takpa. aku edit2 la effect2 sebelum instagram.
siap marah kenapa aku je cerah. dia hitam. aku ni pentingkan muka aku je.
hellloooo. kau tu memang gelap pun. nak buat macam mana lagi.
nak puaskan hati dia. aku cari la effect cerah. tapi kadang hasil kelabu asap.
tu takpa. sebab cerah sangat. kadang muka aku macam tak nampak sangat.
hanya berupa lampu kalimantang bulat tu je. cisssss.


noy kata since aku kawin aku makin K.G.
reason salah satu sebab noy banyak baju aku pakai. aku akan pakai spaghetti strap dalam tu.
kah kah kah.
tah la faktor umur kot. tak pun sebab noy dah jadi wife orang.
rasa segan la nak tetek2 sangat. macam malu pun ye. haha bengong sangat kan.
so banyak baju aku dah pakai sekarang.
sebab baju aku dedulu kau tau la. asal boleh memanjang nak low cut je. ;p
tak tau la phase ni kejap je ke apa.
kang mana tau once day aku menyeksi kembali. korang kata poyo lak.
tapi mana tau. slow2 nanti makin banyak yang di tutup. pun tak tau kan.
wahhh. ada gaya ke arah ostajah tak? *betulkan serkup ala siti* 
haha motip serkup je?


oh ye. kemain lama kat pavi.
ni je aku beli.
teringin nak cupcake.
sebab asyik tengok cupcake wars kat astro tu.
nak red velvet tapi abis.
so aku amik vanilla raspberry yang sedap melampau aku rasa.
satu lagi chocolate peanut butter. tak berapa best.
tapi kemain mahal weyh cupcake nowadays. seketul ni dekat Rm9 ok.
gila woih. kalau aku makan nasi minang. kemain membukit nasi ngan memacam lauk plus air aku dapat ngan RM9 tu tau. cissss.

:: kream n koko ::

lama gak la menunggu dorang tu.
lepas tu dorang sampai.
noy tak puas hati sebab aku tak beli apa. gilo.
hello aku nak lepak ngan dia n sembang.
aku bukan nak shopping. mencik.

:: me n my lobster reunited. <3 nbsp="nbsp" p="p">


perempuan yang dah kurus melampau now.
tu takpa. now sibuk nak beli weight gain lak sebab susah nak naikkan badan.
life's a bitch.
siap kena amik weight gain lak nak naikkan badan.
aku ni lemak statik je. tak nak ke mana.
hidup bersama selamanya. pfffttt.

cea complain lebih kan.
padahal dah tengah malam. orang tak makan.
minum je.
tapi aku ngan Mr.b makan ini. haha.
tapi ok la. sebab last makan adalah petang.
matiklah defensive kan.

 :: Mr.B's ::

:: mine ::

gambr adalah terpusing. aku malas nak betulkan.
harap maklum.

ok itu je kisah yang tak seberapa.
nanti iolls sambung lagi.
nak mandi. panas weyh.



2 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Noy noy aunty dah kata kalau terlampau kurus tak cantik....nampak sekeping je.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja sekarang ni muka makin sweet la.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...