Instagram : @peejburhan

layzie bone

mood malas je hari ni.
eh bukan macam selalu ke malas?
T_____T

penat semalam tak abis lagi weyh.
end up pergi jugak post.
n guess what. ramai gila oranggggg.
ramai sampai aku beratur dpd luar post office ok. gila.

rasa nak putus asa tapi cannot. teruskan je perjuangan.
end up beratur sejam setengah. syabas.
tepuk2 tangan untuk diri sendiri.
rasa nak tepuk muka pun ada.

dah la semua post berkoyan.
aku lak post seketul yang tertinggal tu.
pastu dengar orang depan aku sembang.
dia kata harap sempat la.
sebab pernah dia nak post.
tinggal berdua je dia.
sekali elok tepat masa tutup. terus dorang tutup.
takda bagi chance. vhatttttttttttt????
time tu dah sejam beratur.
terbayang if betul la sampai depan tetiba tak dapat post menangis kot.

tapi sedapkan hati. ala kalau akak ni nampak aku mesti dia bagi post.
dia kenal aku kot. cea confident.
ye harus ye.
nasib sempat.
tu pun memang patut dah tutup tapi dorang kerja lebih masa.
sampai depan akak tu tanya, eh ada lagi post.
adaaaaa. tadi tertinggal lak satu ni.
gelak dia. dia kata penat la beratur.
ye. memang penat. sejam lebih woih.

ada tanya kenapa tak amik pick up service?
aku dah malas.
sebab berapa kali aku kena. aku call suruh pick up.
tapi dorang tak muncul-muncul sampai ke hari ni ok!
malas sudah aku.

aku ke rumah mama terus lepas tu.
sebab Mr.B kerja.
boss dia mintak kerja lebih sebab nak raya cina ni.
ok je. boleh la ku melepak kat rumah mama je.
tapi noy kejap je ada pastu dia keluar. menyampah.
so layan diri je la.
lepak kejap ngan mama.

sebelum balik. kasi supper.
mama masak kari ayam yang super stone.
so aku masak paratha tu.
makan ngan mama. oh terbaik.
sedap betul kari bahanggggg.
pastu mama bebel kata kalau aku malas masak nanti skill masak aku hilang.
yeaaaaaaaaaaa. but kita orang berdua je. masak pun tak syok la.
if masak pun selalu yang simple je.

lets sembang sambungan kisah jiran.
jeng jeng.
aku rasa takda pun isu hp or wallet dia kena rembat.
sebab tetiba rumah dia meriah bising2.
then aku keluar nak lepak minum. Mr.B dah ada tunggu kat kedai atas.
tengok ramai je kat rumah dia.

heeyyy kalau betul barang kau kena rembat.
tak ke kau tak suka orang reramai umah kau.
so aku rasa dia nak pinjam phone sebab credit dia abis.
pastu rumah dia sunyi takda siapa.
so dia nak call tanya takda ke nak datang lepak ke apa kot.
sebab later bila dah ramai tu happy je.
takda macam orang susah hati kehilangan harta benda pun. grrrrrrr.
auta lebih.

eh ok la.
hari malas.
so malas nak cerita banyak sebenarnya.
nak transfer pics pun malas.
ta-ta.


1 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Alah jangan layan lah peeja....lain kali kalau dia nak pinjam lagi smash je dia......

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...