Instagram : @peejburhan

lawak ke menakutkan sebenarnya?


2 nights back aku tengok stat counter aku.
oh alang2 sebut stat counter ni.
siapa takda sila la masukkan.
best memacam info ada.
aku tau ramai jenis bergantung tengok stats kat nuffnang je.
tapi nuffnang stats seminggu je.
if tetiba kau nak retrieve stats yang lama tak boleh.
tapi pakai statcounter ni boleh kalau kau nak statistic blog kau even yang 2-3 bulan lepas pun.
dah few blogger aku suruh guna.
sebab memasing gelabah bila tetiba advertiser mintak stats sedangkan iklan dah berbulan kau buat.
tetiba tau susahkan orang.
tapi aku tak susah sebab statcounter ada.
mana takda tu payah la. mana kau nak tau kan.
so sila sign up ok

oh anyway, aku bukak kadang saje tengok siapa reader yang rajin masuk blog aku.
kalau aku rajin. aku lak ke blog dorang. gitu la.
pastu seperti biasa. paling la suka tengok keywords.
ada je merepek kadang2.
kalau 10 kali check. 9 kali confirm la ada keywords merepek. hahah.
ni keywords dua malam sudah.
lawak. terus snap n instagram.


memula tengok memek gemuk tu dah pelik.
wth is memek?
tapi bunyi dia macam scary. kalau hurup m tu tukar ke p. kan ke scary tu.
dah la siap memek gemuk bagai. cisss.

pastu ada pulak menyusu tetek tersembul.
wtf!!
kenapa orang nak google macam tu woih.
n apa kena mengena ngan blog aku. hahahha.

and yang palingggggggg la aku tak tahan.
tetiba ada pulak google peej tetek wangi.
manusia mana yang mengsia-siakan harinya google benda macam ni?





i find it very funny la.
i mean macam mana la orang yang google tu berfikir.
takkan tetiba rasa eh apa agaknya baunya...lets google it.

tetiba tadi baru noy ternampak kot.
aku keluar toilet dia dok tergelak sakan.

me : apesal kau ni?
noy : hahahah omg lawak. saya baru tengok instagram kau ni. lawak.
me : yang mana?
noy : keywords blog tu. hahaha omg lawak. komen che sue. tersembul. pervert giler orang zaman sekarang. memek ni apa?
me : ooo. saiko kan.
noy : hahah siapa nak google tetek kau wangi pulak.
me : tetiba kan. memang tak la wangi. haha.
noy : omg pija takut. kau kunci la pintu kau.
me : hah pintu apa?
noy : rumah kau la. mana tau ada pervert ke. kau ada stalker ke. kang dia datang rumah kau nak cium tetek kau. eeee takutnya saya.
me : e eh kau ni. gila ke.
noy : ye la. kita tak tau ok.

saiko punya noy.
tapi tetiba aku lak takut. eeekkk.
walaupun macam mustahil tetiba ada orang nak feeling gitu kat aku kan. haha.
tapi ye la. we never know.
we live in a scary world.

but whateva.
i still find it very funny.
keywords why u always come with funny shit.


5 Comments:

Kniedaz said... [Reply to Comments]

Huihui...gila punya keywords...tp tetap mengundang senyum hoh

DuniaSangSuri said... [Reply to Comments]

woooiiihhhh... senak perut gelak guling2 ..... hahahaha....

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Adoi,sakit perut aunty ketawa...terbahak bahak sensorang, apa kah mereka mereka ni dah tak ada kerja lain ke...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Adoi,sakit perut aunty ketawa...terbahak bahak sensorang, apa kah mereka mereka ni dah tak ada kerja lain ke...

Me And The Boyz said... [Reply to Comments]

Kahkahkah tegelak tekentut-kentut aku. Sirius kelaka

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...