Instagram : @peejburhan

kita jalan dulu.

when was this pun aku dah tak ingat.
semalam delete pics.
nampak. eh tak update kat blog lagi ni.
ok transfer ke pc baru kita delete ye.
eh ke aku lupa nak delete? entah sendiri tak ingat.

lepak rumah mama on weekend.


kami yang sangaps.
ok tak sangap. tapi aku memang suka paksa dia amik pic.
ramai kata muka sama.
orang pertama kata muka sama adalah arwah maktok.
masa tu takleh terima je rasa. rasa macam vhatttt? i is manis lagi ok.
tapi sebab ramai kata. marilah kita redha je. hahaha.


budak manja yang sentiasa menyibuk.
ikutkan dia nak masuk dalam bag tu.
takut kena marah. terus settle ngan bersidai tepi bag je.

ikutkan nak gerak awal.
nak keluar makan. sebab Mr.B dah kelaparan.
tapi tak tau lagi nak kemana. mana2 aje la kan.
nak cakap bye kat mama kata nak balik terus mama ala2 sedih pulak.

me : nak gi makan. ben lapar.
mama : nak makan mana?
me : entah la. mana2 je la.
mama : tengok, tak tau pun nak pergi mana. duduk kejap. biar mama masak.
me : huh?
mama : kejappppp je.

sap sap soi.
rasanya dalam 30 minutes siap ni weyh.
sajian pantas sangat.

 :: kangkung belacan, telur mata masak kicap, ayam belada ::

hebat betul. padahal bukan sihat.
aku ni nak masak satu lauk pun kemain la malas n lembab je.
tapi mama buat ni aku tolong la.
takda la feeling maam tunggu makanan siap ke apa pulak kan.

perut kenyang. duduk kejap.
then nak balik.
ayol lak kata maybe malam2 sikit nak singgat umah kita orang.
sebab dia nak gi uptown.
nanti lepas balik situ dia singgah.

so terus aku n Mr.B ajak ikut n pergi sekali la.
apa ke cerita sedih bebenor kau nak buat pergi berjalan sorang kan.
so gerak la kami.

balik rumah dulu.
sebab earlier in the evening tu kita orang beli ikan.
so kasi masuk aquarium dulu.
ikutkan aku malas gila nak gi uptown tu. aku rimas.
pergi pun sebab aku suka nak makan. kah kah.
if la nak carik something. tp bukan nak apa pun situ.
nak duduk umah je. tapi laki ku tu mana bagi.
paksa2 kita ikut.
ok la. menurut perintah.
so tukar baju nipis.
lets pergi.

as usual parking payah n manusia ramai.
hoi ngan lampu sana sini.
aku dah berlengas n like kambing dah rasa diri ini.
ingat dok meneman je.
Mr.B pun sibuk berhenti sana sini beli barang.


sangat la rimas.
jauh lak ayol pusing.
aku ngan Mr.B kalau gi. jalan suku je pastu pusing.
rimas ngan himpit n memacam bau.
sumpah lepas tu terus aku pening kepala ok.
ok bukan nak mengata orang2 situ berbau ke apa.
masalahnya aku pun rasa aku dah bau kambing golek dah ok. grrrrrr.
memang pening. ni bukan pening mengada ok.
ni pening yang siap lepas tu telan panadol punya.

then ayol dah beli apa dia nak.
then gerak ke kereta.
before that singgah makan cucuk-cucuk ni.
again ramai orang. i is rimas.
terus takda mood je nak makan.
last ayol amikkan penuh pinggan. so kongsi la.
tapi ku tak suka. sebab dia n Mr.B sama je. makan ni ngan kuah kacang.
eeee pelik sangat.
aku kalau makan suka yang sambal n kicap macam yong tau foo tu.
so ahkak telan 3 cucuk je kot.


eh tengok pic ni rasa nak makan lagi la pulak cucuk2 tu.
kena gaya memang sodap. la la la.

sekian cerita tak seberapa.
ye lets abiskan entry cepat2 .
sebab lepas update ni tetiba lapar.
tak makan apa lagi ni.
ta-ta

3 Comments:

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

kesian ayol
sib baik ada adik beradik yang prihatin...

Norasiah Nasir said... [Reply to Comments]

Bila tgk Ayol, terus teringat auntie punya blog, takpe lah ayol..emak n ayh ada..InsyaAllah, everything ok :),

untuk si gebus peej, kalau terjumpa..nk geget2 boleh ..

semoga bahagia sentias.;)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Harap2 tahun ni Ayol akan dapat teman baru....kesian pulak tengok orang sebaik dia bersendiri je. Berat mata memandang berat lagi bahu memikul kan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...