Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : rumah tinggal.


hai, peej sbenarnya aku byk la elalui kesah2 mistik nih, tp xdela yg ngeri nau n aku pon xhengen lah utk mengalaminya xsanggop lah, ckup la stkt yg aku alami slama ni pon dah ckup serik dan menghantui diri ini! Hari ni nk share skit je dulu nnt i hntar lagi baru syiok kalau skali gus xbest la kan...


cerita 1:

kisah ni belaku time aku umur belasan lah sekitar tingkatan 4 ke tingkatan 5 camtu, time ni arwah mak n abah masih ada lagi. aku tinggal ngn parents aku kat terengganu kami bertiga je sebab aku paling bongsu yg lain2 dah ada famly sndri dah. kami tgal kt umh flat 4 tingkat dan umh kami paling atas nak berjelir jugak la lidah tiap2 kali balik umh... heheh...

nak di jadikan cerita kakak aku yg baru kawen pon nak beli rumah yg betol2 berada bawah umh aku iaitu tingkat 3 mmg betol2 bawak umh famly aku tu. so lg dekat lagi best la kan. Tapi rumah yg kakak aku nk beli tu dah lama gila kosong mmg kosong lebih 10 tahun kot. org cakap tuan rumah tu dah lama meninggal, anak2 dia pulak kaya2 semuanya duk KL jarang ada la anak bongsu dia datang jenguk2 umh tu, tu pon setahun sekali je kot. Org ckp lagi tuan umh tu dulu ada "BELA" xtau la bela apa kan paham2 sndri la.

Mak aku dah ckp ngn kakak ko mmg nak beli jugak ke kalau nak jgn lupa panggil ustaz2 dulu sebelom beli umh tu nanti. So kakak aku pun uruskan lah segala proses borang jual beli bgai tu.

Sejak kakak aku buat kputusn nk beli umh tu, stiap hari kami diganggu bermacam2 bunyi dr rumah tu,mmg agak ngeri la sbb ta tentu masa akan berbunyi macam org menukang, ketuk dingding bunyi gelas pecah berderai, bunyi org heet perabot tu toksah kata la stiap minit ada je yg dialihnya. Nak tido pon xsenang! oleh kerana aku ni jenis agak berani skit la kononnya, aku g jrit "woi diam ah aku tak kacau kau  ko jgn la kacau kami!" so dia diam aku pon blagak lah "haaa tau pon kau diam" aku pon tido ngn aman damai mlm tu.

esoknya aku buat keputusan utk g jenguk umh tu xtau knapa aku gatai sgt haritu. aku pon g la jenguk kot tingkap yg pecah skit tu, tgk dlm tu kemas je xde pape pon ada la perabot2 lama skit kt ruang tamu tu pstu rasa meremang trus aku pecut naik atas. mlm tu apa lg habis satu badan aku bintat2 naik gatal2 gelembung2 satu badan! Hah padan muka! dah kene ludah ngn hantu kata mak aku!

so ayah aku pon wat la air jampi guna air kepala n dia baca ayat kursi suh aku mandi lahamdulillah hilang la slow2 mmg serik la pastu!
tp benda tu xpuas hati lagi... TBC nnt aku story lg!



Regards...
Salina Hassan

4 Comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... [Reply to Comments]

adoi, main ludah2 plak

Iqa said... [Reply to Comments]

seraamnyerr.. tak lama dulu,masa kat hostel salu dengar bunyi macam seret2 kerusi, hentak2 kaki kat lantai.. yang paling tak tahan tu bunyi ketuk2 dinding, tapi dulu Iqa tak tahu pun bunyi ketuk2 dinding tu 'benda' tu yang buat.. siap ketuk2 dinding balik sebab time tu malam, orang nak tido.. geram sangat bising2, pekejadah ketuk2 dinding, bila roomates lain bagitahu 'benda' tu yang buat.. terus rasa seram.. huhu.. tapi now dah tak ada dah, sebab dah pindah bilik. ada bilik kawan tu lagi best, dia main2 cursor.. malam2 memang tak boleh buat keje, sebab cursor bergerak sendiri T__T saya pernah tido kat bilik dia, pun kena jugak.. memang seram la.. tambah bunyi orang ketip kuku.. bila baca ayat2 Quran, makin kuat bunyi dia.. serious seram..malam tu memang tak tidur la.. takut sangat.. hoho

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Alahai dik oi kakak mu pun satu dah tahu rumah tu di tinggalkan lama buat apa lah pergi beli...kalau aunty mati hidup balik pun aunty tak mau beli.

Sang Pembebel said... [Reply to Comments]

air kepala. ok, itu lagi scary.. T__T

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...