Instagram : @peejburhan

Expose Mistik - kenangan yang panjang part 3

part 1
part 2


a'a'aa..... ade lagi...miahhahaa....! 

nak selit lagi..wah sangap nak cter..padahal ni nak terkencing.. tapi takot..huhu! 
cter ni ttng mak saya pulak tp sblom kena kat mka, abg saya kena dlu.. 
nak kata kne badi org mati pon ye, buatan org pon ye jgk..tp ntah la..

cter ni jadi sblm abg kawen.. 
kita anggap saja dia kena badi org mati.. 
sangat la teruk..
sampaikan rasa nak mati je sepanjang masa.. 
dia solat pon nangis2.. 
salah baca ke salah takbir pon nangis2..
sbb tatau la takot sgt..
even masa tu nak ajar kan dia ngaji..
dia salah baca bismillah pon dia mnngis..masha allah!..
sedih gila tgk..
rasa mcm kena tempias la takot nyee.. 
sampaikan satu hari tu.. 
dia nak ngji tggu la saya aamik wuduk..masa tu nak masuk mahgrib.. 
kakak saya A ni gile bposing tangkap gmbar... 
skali tertangkap pic abg saya,..then sbelah pic tu ada pompuan tua bongkok dok usha baikk abg saya... 
mcm nenek kebyan si bonkok tiga,.. 
apa lagi..A tak terkata apa.. dia trus.. yg abg lagi la.. :p 
sy tak tgk pon pic tu, sbb saya takot tak blh tido..sbb bnda blaku dlm bilik saya T_____________________T 




kisah ke empat

crite ni baru pasal mak saya... ni before abg sy kawen jgk... 
lpas mak abg kena mak pon kena.. then baru abg boleh kwen.
saya tak tahu mcm mna blh start jd nye mak saya ni kena rasuk..
sbb bnda ni tak blh masuk abih..
dia dapat masuk half sblah bdan je.. 

dia jadi bila mak saya tgk muka kat tndas..
bila mak saya tgk muka kat tandas..
mak sy akan ngis dan jerit kata burok hudoh mcm2..
sampai ayah saya dtg tenangkan.. 
suruh amik wuduk.. then ayah suruh mak ngaji.. 
masa ni jadi time bulan posa.. 
so mmg tak pk lngsung kata antu..
pk kata gangguan emosi mak sy.. 
bila mak nak ngaji mula2 ok..
tp nnt dia baca amatla nyaring dan mendayu2 ntah ke mana... 
mak sy keadaan dia sebijik macam antu raya..
tau2 je la..mak2 suka sgt rambut curl yg kembang.. 
yg lagi besar tebal lagi anggun bg dorg.. 
rambut mak sy mcm tu la... 
mak saya jalan merayau dlm umah..
sgtla scary..gila scray..mcm jalan ngan hantu kak limah.. 
bulan posa mak saya posa...
tp bila buka posa mak saya cpat2 tido pejam mata.. 
dia kalo boleh nak bg mak saya tak makan lgsung..
sgtla mndadak berat bdan mak..
muka elok empat segi sampai jadi pnjng.kurus sgt..
bila di ajak mkn, sngaja mak cakap cukop la aku mkn dgn zikir je..aku tak perlukan makan..wah mcm tu pulak?...

sedih bila tgk keadaan mak.. 
posa pon posa..bukak posa plak tido..tak mkn apa..paksa mnum air je.. 
mlm sblm tdo baca yasin keliling mak..
mak dok sakit pewot kata nak terberak.. 
kadg2 bepeloh2 bila ba tnya soalan kat mak..mak tatau jwb..
sbb tu bkn mak..bnda tu tatau nak jawab..takot kantoi.. 
pnh malam tu ba suruh dia kluar...then mak cakap dia dah kluar dah..ayah kata tipu..p klua..then dia klua skali dgn mak skali.. ayah suruh dia sorg je kklua,, skali ayah jirus air..mak mcm blur2 jgk kata dah klua..
tp dgn nada temenung..boleh??
pastu ayah tatau nak kata apa lg..ayh iyekan aje.. 

lpas tu ntah mcm mna..bila masa bnda ni blh ilang saya pon tatau..dia hilang sndri kot... 
dok ngaji doa ngaji doa..dgn izin allah bnda ni ilang mcm tu..panas la kot.. 


kisah kelima..

ok ni kisah dari pngalamn saya jgk..ni masa kat kolej negeri puasa hantu sial punya...patot kena tuka nama kolej khas ponti2...papi!

1st aku pegi sana..kakak aku B yg boleh tgk rasa tu dah agak dah tmpat ni keras..
dia kata jgn kua mlm..ni port dia.. 
sbb di kelilingi kawasan padng yg lapang..tu port dia..dia suka dok kat tangki air..atas bumbung bla2..
ok fine tak takot!! 
mlm tu nak tdo dgn kawan satu dorm 20 org berhimpit2..
sesak tandas boleh guna satu je..mcm bangang,... 
asrama plak mcm pejabat terbiar..bak kata kak peej * wadepak! 

first bnda ni jadi dekat dorm sblh, sorg budak histeria.. 
ni after 1 mnggu start blajar, then ada la dua org pompuan bajek hero nak selesaikan la..
bawak bawang putih sambil baca doa. 
lepas dah setel..maybe pompuan tu dah pengsan. 
bdak yg dua org ni blk ke dorm kitrg blk.. 
so, bnda tu agaknya ikot la kot.. 
masa ni aku lpas solat mhgrb..tgh baca yaasin. dah kompom setan tak aim aku..hehehhe! 
so dia target sorg budak ni kena histeria,.. 
aku dah byk kali tgk bnda  ni sejak kakak2 family aku kne lagi..
apa yg perlu di buat adalah tenang.. bykkan zikir..dan serah pada Allah.. 
aku abihkan yassin aku.. aku pon pegi kat pompuan tu suruh dia ngadap ke pintu.. lunjurkan badan dia.. 
lepas sorg, sorg lagi kena... 
nmpak nawww bnda ni sngaja nak create situasi yg kelam kabut. 
so setel la yg petama ni dlu.. 
bila aku sentuh dia, dia dah nangis,.. aku baca ayat kursi hembus kat tlinga dia.. 
tp beloom nak buat pape, sbb aku rasa sapa2 blh buat..jnji yakin pada allh kot.. 
tatau la apa org punya pndgan. 
sbb masa aku nak pgg nak buat bnda tu dah gelabah.
tapi baru nak buat lngkah sterusnya kawan aku yg tere dua org ni amik bawang putih trus pacakkan ke hati..
gile ko..buat kasa2..aku cakap jgn buat kasar2..jgn marah2..bnda tu lg tepok tgn..
tp dorg tak pedulik.. lantak korg la..
aku tnya famili aku..dorg kata jgn buat tere sgt..
nnt bnda tu anti dgn kita, carik pasal dgn kita plak..bc quran pndiding ntuk diri kawan dan dorm.

lpas sorg tu sorg..lpas tu sorg.. 
makin lama makin ramai gila yg jerit..
sambil ketap2 bibir..gile emosi tgk.. ape yg nak geram sgt tatau la... 
agak lama mcm 4 hari kemudian..ustaz dtg pagar smua.. 
so smua ok..takde histeria..
tp salu histeria once dah kena dia akan coba dan coba dtg kembali..*tetibe tringat lagu sheila majed - Kini ku kembali..Ke sini...Diiringi oleh memori...Menghilangkan rasa sepi di hati.

ngatkan setakat tu je la..

dah tak blh merasuk dia guna cara lain pulak..
saya dah kompom2 blah tanak dok dalam dorm yg padat..
so saya tukar duduk dekat hostel yg privasi skit *tayah nak privasi sgt laaaa!! tu pejabat lama...kapet yg mcm opis tu..tp dipecahkan jd bilik..dan sgtla kedekot pengotr gila.. 
1st day masuk, aku tgk tandas,..nak amik wuduk, skali saya dgr ade org pewit2 kat tgkap..tp tak pndang lngsung,..
sbb rasa niat nak wuduk, so pokuss..

pastu nak tido tu..takde geng lagi nak jadi rumet, so ajak la sorg kwn temankan, 

tp makin lama sampai bila nak member temankan, so sy sndri la pegi bilik dia mncelah tdo tgh..sbb takuit.. 
tp dah nampak ada sorg tu tak bkenan..
so saya pon menyerahlaa..
tp tak duduk atas..
kali ni tido kat lantai plak..
nak jgak mnyelit..jnji tdo ada teman..muahahaha!.. 
satu malam tu tido, rasa mcm ada org pnjat badan saya..mcm dari kaki ke kepala..
sampai ke kepala tu dia aim nak himpit saya la..ape org kata tu..kena himpit eh? lbh kurg mcm tu la..
tp tak kuat..bnda tu tak kuat nak buat. 
sbb saya rasa aik? blh cakap blh gerak je..mcm tu.. mak saya cakap iman teguh. *mungkin la.

pastu takde pape dah sampai masuk seken sem, bdak rumat sorg tu pndah, so saya ada geng la nak tdo skali.. 

satu ari bgun dari tido tgh nak mngeliat sambil bndri sambil nak lipat comfoter tu sy dgr ada org bdehem blakng tengkok saya..blah kanan..
*masih ingat!<--- badan="" bdan="" bebulu.="" besar="" dia="" garau..="" imaginasi="" katil="" ke="" laki="" mcm="" mlopat="" pape..="" pusing="" rasa="" saya="" sbb="" sgt="" span="" suara="" sy="" takde="" tggi="" tgk="" trus="" tu.="" tup2="">
ok fine..sambung tdo blk...dia tak bg aku bgun lagi kot..huhu..!!

satu hari tu saya crik wifi, dpn satu CC ni, sbb CC ni 3 kali shari baru tukar wifi.. 

kalo slow baru dia tukar pasword, 
so bukak la tgkap sikit..
dpan bilik kawan sy sorg ni ada pokok..takde la besar..tp boleh la..sampai ke tgkat 2. 
then, sedap punya sdap cuwik line sy dgr ada bunyik org pelat bcakap kat luar....
cit cet cit cek.. mcm sore burung..tp mcm pelat pon ye...
kaji2 punya kaji rupa nya hantu raya dok mnyembang.. 
hantu raya kalo bcakap mcm pelat sikit.. 
sore nak mcm  pompuan pon ye..ntah!. nasib tak nmpak muka..

penah satu malam nak tido tu..

sorg kawan sy non muslim tdo sebalah pintu dalam bilik saya la..skali mata dia terbuka, sbb dia nmpak lampu so macam silau2..
muka dia masa tu menghala ke lantai kaki pintu..
so dia nmpak kaki dlu..dia angkat je muka dia nampak mcm org minyak... org minyak ke?? ntah..
tp laki itam kuwus..tak pakai pape.. mcm tu la..mcm nak merah je ehhhh!! 
rambut kerenteng mcm serabai.. 
pastu dia tenung kawan sy, kawan sy diam tak kata apa.. mcm eyes to eyes... 
pastu bnda tu lari ke pintu blakang.. 
pintu blkng ada la koridor yg di grill..sbb kitrg bilik pompuan kann... 
esok bgn pg cek pintu dpan is kunci..ok takot gilaa..mcm gila seks pnya antu..rasa antu yg di hantar kot...

pnh satu hari, kitrg dok dlm bilik tgh tido..skali ada msg sampai cakap kata baca qurang ngji.. 

kitrg yg dalam bilik smua terbangun la..
bkak lampu, then kawan2 lain dtg kat ktrg cakap bnda yg sama.. 
kitrg pon bkumpul dlm satu bilik..dalam bilik saya. 
msg2 cakap la ni msg btul ke main2.. dah alang2 bkumpul, gelak2 la, ejek muka ni bgun tido la muka cuak la..gelak2 la..gelak sbb menggeletar takde dah.. 
skali dgn ponti pon sambg skali gelak ok..dia gelak mcm bersahutan.. mcm btul ke ni? 
ke ada bdak laki mnganjing kitrg gelak.. 
tp makin lama makin over.. mcm makin brani.. kitrg smua diam je.. mcm ko pndg aku, aku pndg ko.. 
skali dgr surau bukak ayat quran.. ok fine! kompom msg yg ktrg dapat tu betul..

pastu kitrg dgr plak bunyik atas bumbung ni mcm ada org blari..

bunyi mcm2 bunyi..
mcm tak blh nak agak dorg buat apa kat atas.. 
esok tu sampai kelas, tnya la budak2 laki ni haa.. 
skali dorg cter la..

  "ada sorg budak ni, dia baru blk dr perak.. so ada jin ikot dia.. ntah mcm mna, kawan sy M ni tgkap boh dalam botol.. mcm tu kot cter dia.. skali jin tu tlepas.. so, jin tu tak puas ati ajak geng2 serang budak laki tu td yg membotoli dia..tp jin tu dtg tak diundangla..sbb tu port ponti. so dorg mcm bgado la.. dorg kata masa tu bdak Z tgh study dpan tgkap, dorg ni suka bukak tgkap luas2..bg sejuk.. skali ponti nahh dok dpan tgkap..sambil terbang buat mnari2.. bukan seko tp dua ekor.. mencacar2 Z lari. pastu dorg kata nmpak ponti mcm liar brani tunjukkan diri menari atas bngunan dpn blok dorg..

pastu dorg suruh inform kan kat budak lelain suruh ngaji..

takot kena histeria lagi. 
pastu dorg panggil la kawan lima enam org pegi surau bukak surah kuat2.. 
tgh nak turun tu..si ponti duduk kat tgga..mengesot nak naik atas sambil dukung budak.. bodo gila! 
rasa mcm dorg mnipu.. tp dorg kata bdak sabah sorg tu yg kena..trus lemah kpala ltut.. 
nasib M ada.. M ni la yg botolkan jin tu.. 
so M ni brani2 takot.. dia buat apa ntah, ponti tu ilang.. pastu dorg lari ke surau bukak quran...huhhuhu!!! 
saya dgr cter dorg sampai tak tau sama ada saya kelipkan mata atau tdak. 
rasa mcm gila laa...pastu saya tanak dgr dah aapa jadi. 
benciiii gila kolej tu... sapa lalu tgk pon tau..mmg port antu.. tak paham, kenapa byk2 tmpat nak bukak kolej kat situ.. 
tp kalo type search gugel pon byk masalah kolej tu..pnipu..

itu sajork cter ambo...

tak takuit i is sorry.. tp rasa yg plg takot cter kakak kena histeria dgn kat kolej la..sbb kne bedapan sndri..huwaa!!


- rosni-

...............................................................................................

jenuh nak menghabiskan baca.
tapi banyak short form ada few words mcm tak faham.
ok the end.
memang kenangan yang panjang bebenor ni.



6 Comments:

Alfi Kasran said... [Reply to Comments]

sekali baca macam bimbo gila ponti tu. -,-

zaizaluvme said... [Reply to Comments]

seriously tak paham dia tulis apa, dari part satu sampai la part tiga ni....
buat2 paham je... adoyai.

miss labi said... [Reply to Comments]

semangat habiskan citer ni sampai bukak balik part 1 and 2..tapi macam akak cakap la, ada sekejap2 tu macam blur apakah shortform itu..

namun, cite ini memang serem..phew..

arda said... [Reply to Comments]

blur..xpham apa yg dia nak citer...pening haku.

Sang Pembebel said... [Reply to Comments]

paham yang part 1 & 2 tu je.
part 3 ni xpaham sangat la..
taip pakai fon kekdahnya..

Anonymous said... [Reply to Comments]

tk tau lah, tapi sy pernah belajar kejap kat kolej negeri. tkde apa2 masalah. kawan2 saya yg 3tahun kat situ pun ok jer. kalau ada pn kena kacau sikit je kot. tapi kesah ni mcm teruk sgt pulak kolej tu. entah. huhu. -cousy

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...