Instagram : @peejburhan

colourful.

malas malas malas.
tapi lagi malas lagi berderet lak pics kan.
cea poyo macam la pics istimewa ke apa.
takda pun. semua pun amim apa yang dah update kat instagram.
now memang dah malas la nak camera bagai.
pakai camera phone sudah.
kan kan kan.



last week masa balik rumah mama.
orang semua sibuk bertukang kat depan tu.
tapi aku duduk je, tapi aku peluh sakan. apa cerita?
tapi nam cam whore punya pasal.
lap muka bagi semenggah.
janji muka meletop tapi tshort comot tak mengapa. kah kah.
masalahnya meletop ke? kah kah.


hari tu dah share kat instagram ni share sini lak.
ini adalah shaver kening.
boleh beli kat watsons tak silap. ke guradian. lupa sudah.
kau tau untuk apa?
guna untuk shave upper lips. kah kah. hebat tak?
pemalas sangat kan.
sebab pic atas tu ada tanya aku threading kat mana.
bla bla aku jawab.
then dia kata nak threading misai dah bersepah. kah kah.
so aku kata la aku dah lamaaa gila tak pergi.
so kening memang cabut sendiri.
upper lips guna ini. la la la.
entah aku rasa bagus la. takda la bagi tebal lepas tu ke apa.
ok je. macam lagi lambat tumbuh dpd threading pun ye.
tapi aku shave pun ala2 lembut la. sampai bersih.
takda la aku dok tonyoh2 n beria ke apa.
so yea. siapa yang pemalas macam aku. n takda masa nak gi threading selalu.
tapi sakit jiwa tengok misai kau sikit lagi nak jagi datuk k.
boleh try benda ni ok. :)
aku tau teknik ni dpd lilred.
dia lagi melampau siap beli ada battery punya.
tu memang pemalas kuasa lapan namanya. kah kah kah.

 :: dating ngan diri sendiri. leggings from raynaa.my. handbag from sometime boutique::

sekarang kemana sendiri pun takda hal.
lagi seronok ada sebab ikut pace kita kan.
semua ok asal ada hp je weyh.
online la kau sengih sorang kat phone macam orang tak betul.
ada sekali tu la tensi aku sorang.
tapi nak online ke apa semua takleh.
sebab line aku tak 3g. dia edge je.
if edge apa pun takleh weyh. tensi siap on off phone tetap sama.
aku jenis keluar baru on data n 3g. kat rumah off.
sebab pernah aku tak tutup. layan youtube je. amik kau bil bulan tu macam dotdot terlebih.
so now mmg akan on off la.
bengang la time tu keluar takleh online. terasa bangang gak la tak tau nak buat apa.
pasrah la lepak sorang n makan je.
then balik rumah later tu. aku nak off apa yang aku on masa keluar earlier.
rupanya aku on data je. mmg lupa on 3g.
kah kah kah. kemain menyumpah konon maxis line macam haram.
padahalllllll......


lepak di oldtown white coffee.
try red bean freezy yang ada ceera cerita kat blog ni.
wah so nice. rasa macam ice cream potong.
tapi kalau lagi sejuk lagi best la.
tah time aku minum hari tu sejuk tak menepati piawaian.
cea poyo, kang sejuk melampau aku kata brain freeze pulak kan.
macam-macam komplen mak jah ni sekarang tau.
time minum ni teringat kat papa je.
sebab papa suka gila kacang merah ni kot.
next time dia pergi nak suruh dia try order. mesti dia suka.


 :: menu biasa ku. chicken n mushroom steamed rice. ::


aku order garlic bread konon sebab nak alas perut before nasi sampai.
sebab nasi tu lama nak tunggu siap.
konon la boleh alas perut.
sekali roti pun lambat.
ada la sampai 5 minit sebelum je kot.
cissss.


saje gedik sebab dok mengemas bilik jumpa ini.
ni beli dpd raynaa.my.
lawooo. tapi tah bila nak pakai tah.
now lagi memacam colour. rasa nak.
tapi kang aku simpan bebanyak pakainya tak.
kang bila pakai tah2 dah tak in pun. gituh.
noy lak kata aku gila sebab nowadays aku suka beli benda colourful.
haha hati ceria kot. bagus la kan?

 :: ini namanya pic tengah sangap. aku dok tanya ni aku tengah apa. orang kata aku ngendeng kat Mr.B. hahah kosser ok. mementang la tepi pipi aku tu color cekelat kau kata Mr.B kan. tu bantal peluk aku la. tapi memang sarung color brown pun. kah kah ::


lapar tengah pagi.
so ke pelita makan nasi kandaq ok.
haha pastu gemuk senang hati. *tepuk2 kaki*


balik daripada makan terus sambung balut barang.
takleh last minute now sebab post office sabtu half day kan.
malam tu jugak abiskan packing.
aku suka last minute. nanti sendiri sakit pingang.
so now kena buat awal.

tapi best nya konon siapkan esok boleh post awal.
takda makna. bangun lambat kau.
end up kena pergi kat batu caves sana.
tu tak halfday.
nasih aku ikut n masuk tepi.
aku tengok menuju ke batu caves jam hoi sebab nak thaipusam tu.
settle fuhhh.

ni later nak post lagi ni.
dah la banyak hari ni n berat semacam.
ingat nak ajak laki teman tapi dia kata today takleh teman. sobs.
kena la angkut sorang ni.

siapa nak tabita regular n exclusive set email yea.
aku ada ready stock.
ephyra pun ada ready stock.
takda promo price. tapi beli 2 aku bg discount.

ok tu je. buhbyeeeeeeeeeeee.

4 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hoo pakai pencukur kening tu ke utk buang misai dato K? kiki. kta biasa cabut pakai tweezer je. gigih. skrg lama xcabut dah, xtau apa berlaku kpd misaiku.. mungkin dah jadi misai dato KLMNOPQ hahaha. skrg kalau nk mencabut pun pakai alat epilator, senang. tak payah cabut selai-selai. dia cabut semua sekaligus *dasar pemalas ko, wani* :DD pastu xyah dah nak wax kaki ke apa, pakai epilator tu je. jimat duit pergi waxing haha.

azeanty anuar said... [Reply to Comments]

i pon dah terjebak ngan menu stim rice n mushroom tu... aritu order kat old town asben tanya sejak bila ni pandai mkn.. then jawab lepas baca blog peej.. hahaha

Marina Monroe @Nanie said... [Reply to Comments]

Pasal ada lighter interframe kat shaver? hik3x

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty nak nak beli lah pencukur misai tu....ceh gila aunty kan pantang peeja tunjuk barang2 baru mesti nak beli.....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...