Instagram : @peejburhan

abang jubah

sempena hari jumaat yang mulia ini.
lets cerita pasal abang jubah.
siapa abang jubah?
ni la abang jubah. kih kih kih.



taraaaa....
siapa ada follow instagram n fb aku dah tengok la pics ni.
sian lak aku tengok dia tertidur ni. lepas isyak time ni.
tido pun ada style.
kalau dah tertidur begini memang penat habis la.

ingat lagi setahun lepas kot aku pernah tegur dia.
sampai nak gaduh.
selama 3 tahun ayol kerja dok ulang alik kl-melaka.
rutin dia jumaat je balik kerja maghrib tu dia rush keluar.
naik lrt, then amik bas.
kalau papa dah belikan tiket earlier boleh relax sikit.
kalau tak memang terus kena rush sebab nak dapatkan tiket.
then nanti ahad tengah malam sampai KL balik.
weekend husband n daddy.

so satu petang tu aku tengok dia tengah rush.

me : kau tak penat ke yol? dah la everyday kerja. pastu selalu orang kerja weekend la time berehat. ni kau rush balik. pastu kat sana kau bukan rehat. kena keluar ke apa. pastu ahad tengah malam blk sini. pastu isnin kerja balik.
ayol : aku ok je.
me : sampai bila kau nak macam ni? kau bukan muda. aku yang tengok pun penat. ni pulak kau.
ayol : aku takda apa. yang kau pulak sibuk kenapa. aku ok je.
me : takda la. tak fair langsung. suruh la dia belajar datang sini pulak. asyik kauuuu je.

gituh la.
but now dah takda berulang.
baru la aku nampak dia boleh rehat. tidur.
kadang keluar.
ada hikmah semua ni kan.

ada few emails, komen yang aku dapat sebab dorang lost tak tau cerita.
aku pun takda cerita sangat. sekali tu je aku cerita kan. tu pun sikit.
aku tak kuasa la.
tapi kalau korang rajin baca blog mama ada la sikit2 mama cerita pasal apa berlaku.

nways, now aku tengok ayol dah ok sikit kot.
nampak la ok. hati dia kita tak tau kan.
memula tu nampak la dia termenung la apa.
macam lost sangat.
now aku tengok kemain beriman. heheh.
ok selama ni pun ok kot.
tapi selama ni dia selalu kat bilik dia.
now selalu dia solat ke apa semua kat hall depan. ngan mama.
wah kemain anak beranak tu. bestfriend forever.

sebab tak biasa nampak so aku rasa macam kelakar la.
ngan jubah dia. solat tu biasa la.
tapi kadang dengar dia mengaji la. baca yassin la.
tapi semalam sayu lak sebab dengar dia baca yassin kot siap mcm tersedu2 je. malas nak tegur.
biarlah dia.

pastu tengah aku bergolek-golek.
abang jubah duduk sebelah aku.
nampak dia berzikir pulak.


huehueheuh. weow.
ish gelak. *kena panah petir*
ye la rasa funny.
selalu yang berzikir mama. ni ayol pun join. baguih la.

memula duduk.
pastu dia baring. melintang sebelah aku.
tangan ke atas zikir sambil dok ketip ketip ketip dia tekan benda tu.
then lulu lalu depan aku. terkedek kedek.
pastu seberang sana sebelah abang jubah baring yoki dalam position nak menerkam.
yoki n lulu memang takleh ngam. yoki la.
suka sangat tampar lulu, terkam lulu, tak pun kejar lulu sampai tak cukup tanah lulu lari.
hampeh lulu harap gemuk je lebih tapi ngan yoki pun takut.

aku tengok yoki kemain terjongkit2 nak terkam lulu.
lulu memang tak sedar.
yoki lompat. dengan harapan dapan lompat melepasi abang jubah n terkam lulu.
sekali salah budget.
yoki terterkam abang jubah.

"uuukkkhhhhhhhh", abang jubah aku tengok dah bentuk macam huruf 'U' kepala terangkat. kali pun terangkat. sambil tangan pegang telor.

muahahahahahhahahahahahahahahhahahahaha.
omg so funyyyyyyyyy/

abang jubah : aaarggghhhhh. senak. apesal tu?
me : hahahahaha. lawakkkkk. yoki nak terkam lulu tertekam kau. kau macam huruf U. hahahhaa.
abang jubah : eeee yoki ni. aduhhhhh.
me : hahaha mesti terkejut. semangat tengah zikir tetiba.
abang jubah : haha tu la. saya tengah zikir. tetiba kena macam tu. saya ingat kau yang tepuk.
me : motif aku nak tepuk telor kau?

saiko abang aku ni.
tebiat apa aku tetiba nak tepok pulak.
aku ada laki. nak tepuk sangat aku tepuk laki aku punya.
pun takkan kot. tak pasal aku kena tamparan berpusing nanti.
jangan buat pasal.

haih la abang jubah.
u so funny.



18 Comments:

cik yaya said... [Reply to Comments]

Happy friday peej! hahaha kelako baca ;D adehla. rerajin update, arini jumaat penghulu segala hari, penghujung utk org bekerje.eh? hihi

nadia nabila azmi said... [Reply to Comments]

hahahaha...kelakar......
semoga ayol tabah menghadapi dugaan ye..
:)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahaha kelakarlah!! dpt dibayangkan dia buat bentuk U tu :DD

Rapunzeel Cikilolo said... [Reply to Comments]

dah berubah dan berduka pun tak habis-habis lawaknye...

ummi_khalish said... [Reply to Comments]

assalam..dil slalu baca blog mama u..hrni komen cni..aduai..ketawa sorang dlm kesejukan di bumi yg jauh ni....hahhahahahahha...
semoga ayol temui kebahagiaan yang hakiki...sian plak kat anaknya..huhuhu....

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

adoih la..senak perut nak tahan gelak..

Alwanez said... [Reply to Comments]

Bhahahahaha..aduhhh senak perot.

chics said... [Reply to Comments]

Yoki pervert kahh?

fathen yaya said... [Reply to Comments]

Hahahah! Tamparan berpusing....sakit perut gelak!

fathen yaya said... [Reply to Comments]

Hahahah! Tamparan berpusing....sakit perut gelak!

Aireen Osman said... [Reply to Comments]

dear..this is my first time drop by kat blog you and i tell you what??....thats abang jubah entry is funnnnehh ;)sumpah baca sambil senyum sorang2

salam kenal dear....i'm still new in blogging mind to follow me
www.aireenosman.com

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah....bagus lah kalau dia dah mendekat kan diri dengan Allah...walaupun aunty ni bukan adik beradik atau saudara mara tapi aunty tetap sedih tengok Ayol...lebih lebih lagi masa kami datang dulu dia ada berbual bersama sama aunty dan uncle...sangat berbahasa orang nya.

DuniaSangSuri said... [Reply to Comments]

hahahah... senak perot gelak!! selamba betul la korang yek... kelakar la...

Cikja said... [Reply to Comments]

Wakakaka...Adoi sumpah sakut dada gelak..

Cikja said... [Reply to Comments]

Wakakaka...Adoi sumpah sakut dada gelak..

Dash Darus said... [Reply to Comments]

Lawak gila! Aku gelak dah bunyik mcm mahmud june dah..

makcik rehan KJB said... [Reply to Comments]

hi peej. Dah baca sikit2 kat blog ur mom. now dah paham duduk cerita walaupon tatau details. simpati kat abg jubah. peritnya rasa terpisah dgn family. in sha allah ada hikmahnya. permulaan utk sesuatu yg lebih baik barangkali :)

Mrs Ariena said... [Reply to Comments]

Hi kak peej..hahahahaha kelakar gila baca entry nih..siap gelak kuat2..sume stock pandang je...ingatkan kita mereng..hahaha..
tapi kita turut bersimpati dengan ayol..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...